εικόνα άρθρου: 2016-2020: Άγιο Όρος και η αλλοίωση της Ορθοδόξου Πίστεως (Μέρος Η΄)

Κεφάλαιο 9. Ακραία καιρικά φαινόμενα ακυρώνουν τα σχέδια των σχισματικών και αιρετικών

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Α. Πρωτοφανείς βροχοπτώσεις και καταστροφές στο Άγιο Όρος

Στα μέσα του Απριλίου του 2020 (και μόλις δύο εβδομάδες πριν το Άγιο Πάσχα), πρωτοφανείς καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν επί τρεις ημέρες την Αθωνική Πολιτεία (10-13 Απριλίου), με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς τμήματα του οδικού δικτύου που συνέδεαν το λιμάνι της Δάφνης με τις Καρυές, καθώς και τις Καρυές με τις Ιερές Μονές. Οι καταστροφές στο οδικό δίκτυο ήταν ανυπολόγιστες, καθώς σημεία του δρόμου Δάφνης-Καρυών κόπηκαν και κατέρρευσαν, ενώ ταυτόχρονα πολλές Ιερές Μονές και Σκήτες μαζί με Κελλιά αποκλείστηκαν πλήρως λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που ισοπέδωσαν τους δρόμους.

Τα ξαφνικά ακραία καιρικά φαινόμενα και οι πρωτόγνωρες βροχοπτώσεις που έπληξαν την Αθωνική Πολιτεία επί τρεις ημέρες, δημιούργησαν μια σειρά πολύ σοβαρών προβλημάτων και καταστροφών, καθώς:

α) Καταστράφηκε ολοσχερώς το οδικό δίκτυο από το λιμάνι της Δάφνης προς τις Καρυές και από τις Καρυές προς τις Ιερές Μονές. 

β) Ο κεντρικός δρόμος Δάφνης-Καρυών καταστράφηκε σε τρία σημεία. Το ένα βρισκόταν λίγο πριν από τη στροφή προς την Ι.Μ. Βατοπαιδίου και τα άλλα δύο μετά από αυτήν. Επίσης, σημεία του δρόμου Δάφνης-Καρυών κόπηκαν σαν χαρτί! Το παράδοξο είναι πως ο δρόμος αυτός στρώθηκε με οπλισμένο σκυρόδεμα το 2012-2013, αλλά το νερό κατέβαινε με τόσο μεγάλη ορμή και ένταση από τα βουνά, ώστε παρέσερνε τα πάντα στο διάβα του.

γ) Σοβαρές κατολισθήσεις από τα δάση στα πλάγια των δρόμων προκάλεσαν διακοπή της συγκοινωνίας σε διάφορα σημεία.

στ) Ζημίες υπήρξαν και στο οδικό δίκτυο που συνέδεε μεταξύ τους ορισμένα μοναστήρια, όπως π.χ. τη Ι.Μ. Βατοπεδίου και τη Ι.Μ. Παντοκράτορος, καθώς επίσης και τις Καρυές με τις Ι.Μ. Χιλανδαρίου, Κωνσταμονίτου, Δοχειαρίου και Ζωγράφου.

ε) Οι μοναχοί από τις Ιερές Μονές Βατοπεδίου και Κουτλουμουσίου δεν μπορούσαν να μεταβούν στις Καρυές.

δ) Ιερές Μονές όπως Βατοπεδίου, Ιβήρων, Σταυρονικήτα και Μεγίστης Λαύρας αποκλείστηκαν λόγω των ζημιών που υπέστη το οδικό δίκτυο πρόσβασης.

ζ) Ζημίες είχαν επισημανθεί και στο δίκτυο ύδρευσης σε ορισμένα κτίρια και καταστήματα στις Καρυές και σε Ιερές Μονές, όπως η Ι.Μ. Παντοκράτορος, ενώ καταστροφές από τις ισχυρές βροχοπτώσεις προκλήθηκαν και στον αρσανά της συγκεκριμένης μονής.


Β. Ακύρωση των σχεδίων των σχισματικών και αιρετικών 

Την Τρίτη της Διακαινησίμου του 2020 (δύο εβδομάδες μετά την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων), ο φωτισμένος και ομολογητής Γέροντας Γαβριήλ του Ι. Κουτλουμουσιανού Κελλίου Οσίου Χριστοδούλου της Πάτμου, ερμηνεύοντας τα σημεία των καιρών σημείωνε ότι οι καταστροφές που προκλήθηκαν στο Άγιο Όρος από τις πολύ έντονες βροχοπτώσεις ήταν «τιμωρία από το Θεό», επειδή: 

α) Ιερές Μονές του Αγίου Όρους δέχτηκαν τους σχισματικούς αχειροτόνητους και αυτοχειροτόνητους της νέας ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας και συμπροσευχήθηκαν μαζί τους και

β) Αγιορείτες Καθηγούμενοι και Πατέρες μετέβησαν στην Ουκρανία και συμπροσευχήθηκαν και συλλειτούργησαν με τους σχισματικούς Ουκρανούς.

Συγκεκριμένα, ο Γέροντας Γαβριήλ υπογράμμιζε σχετικά με τις καταστροφές στην Αθωνική Μοναστική Πολιτεία:

«Προσκυνητής: – Για τις καταστροφές στο Άγιον Όρος πριν από μια εβδομάδα, τι έχετε να πείτε;

Γέροντας Γαβριήλ: – Εγώ, για τη φτωχή μου γνώμη είναι… Αφού το Άγιον Όρος, τα Μοναστήρια, δέχτηκαν τους σχισματικούς, τους αχειροτόνητους και αυτοχειροτόνητους και συμπροσευχήθηκαν μαζί τους και πήγαν και στην Ουκρανία και συμπροσευχήθηκαν και συλλειτούργησαν, αυτό είναι τιμωρία από το Θεό που κάνανε.

Προσκυνητής: Στα μεγάλα μοναστήρια που συλλειτούργησαν με τους σχισματικούς τύπου Επιφανίου, τι έχετε να πείτε;

Γέροντας Γαβριήλ: – Αυτοί, οι σχισματικοί της Ουκρανίας δεν θα σωθούνε. Όσα μοναστήρια τους δέχτηκαν και συλλειτούργησαν, συμπροσευχήθηκαν, τους κοινώνησαν, δεν θα σωθούνε και αυτοί. Ποιος μας το λέει αυτό; Μας το λέει ο νόμος του Θεού. Τι λέει ο 45ος Αποστολικός Κανόνας; «Ἐπίσκοπος ἤ πρεσβύτερος ἤ διάκονος αἱρετικοῖς συνευξάμενος, μόνον, ἀφοριζέσθω, εἰ δέ ἐπέτρεψεν αὐτοῖς, ὡς κληρικοῖς ἐνεργῆσαί τι, καθαιρείσθω». Όλοι αυτοί που συλλειτούργησαν και συμπροσευχήθηκαν με τους σχισματικούς, σύμφωνα με τον Κανόνα αυτό, είναι αφορισμένοι και καθηρημένοι. Και σύμφωνα με τον Κανόνα της Δευτέρας Αντιοχείας Συνόδου, είναι ακοινώνητοι».

Οι αιτίες των ακραίων καιρικών φαινομένων και των καταστροφών που έλαβαν χώρα στο Άγιο Όρος τον Απρίλιο του 2020 ήταν πνευματικές και οφειλόταν στην αποστασία από το θέλημα του Θεού. Η αποδοχή, οι συμπροσευχές και τα συλλείτουργα των Ηγουμένων των Ιερών Μονών Βατοπαιδίου, Σταυρονικήτα, Παντοκράτορος, Σίμωνος Πέτρας και νέας Εσφιγμένου με τους σχισματικούς ψευδεπισκόπους της νέας ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας, καθώς και η συμπόρευση και σύμπλευση της Αθωνικής Πολιτείας με αντορθόδοξες και αντιπατερικές ενέργειες και πρακτικές προκάλεσαν την επέμβαση του Θεού. Η καταστροφή του οδικού δικτύου (λόγω των ακραίων καιρικών φαινόμενων), μαζί με τα μέτρα εγκλεισμού και προστασίας (λόγω της λεγόμενης πανδημίας του κορωνοιού), επέφεραν την ακύρωση των σχεδίων των αιρετικών, καθώς κατέστη αδύνατη οποιαδήποτε επίσκεψη των σχισματοαιρετικών ψευδεπισκόπων της Ουκρανικής ψευδοεκκλησίας ή ακόμα και του αντίχριστου Πάπα στο Άγιο Όρος. 

(Συνεχίζεται)

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
2016-2020: Άγιο Όρος και η αλλοίωση της Ορθοδόξου Πίστεως
– Μέρος Α΄:
Κεφάλαιο 1. Ψευδοσύνοδος της Κρήτης (Ιούνιος 2016)
– Μέρος Β΄:
Κεφάλαιο 2. Ψευδοαυτοκέφαλο των Ουκρανών Σχισματικών (Ιανουάριος 2019)
– Μέρος Γ΄:
Κεφάλαιο 3. Συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλόθρησκους
Κεφάλαιο 4. Διακοπή Μνημόνευσης (Ιεροκανονική Αποτείχιση)
– Μέρος Δ΄:
Κεφάλαιο 5. Δίωξη Γέροντος Γαβριήλ και Ομολογητών Πατέρων
– Μέρος Ε΄:
Κεφάλαιο 6. Μασκοφορία, επιβολή κυβερνητικών μέτρων και Κατάργηση Αυτοδιοικήτου
– Μέρος ΣΤ΄:
Κεφάλαιο 7. Επικείμενη επίσκεψη του Πάπα σε Ελλάδα και Κύπρο
Μέρος Ζ΄:
Κεφάλαιο 8. Ευρωπαϊκά κονδύλια και έργα υποδομών

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

3 Δεκ

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος: Aγαπητόν ποίμνιον, προστατέψετε τον εαυτό σας

“Δυστυχώς, δεν είναι σήμερα εκείνοι οι ταγοί της Εκκλησίας μας σε θέση να βοηθήσουν το ποίμνιο και το αφήνουν να κατασπαράζεται“ Ομιλία του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου,  02/11/81 Αγαπητοί μου, προσέξτε....

Ο Άγιος Φιλάρετος ο ελεήμων [mp3 2020]

Κήρυγμα τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. "Δανείζει Θεῷ ὁ ἐλεῶν πτωχόν, κατὰ δὲ τὸ δόμα αὐτοῦ ἀνταποδώσει αὐτῷ" (Παρ. 19,17) Οποιος ελεεί τον πτωχόν δανείζει τον Θεόν. Ανάλογα δέ με την ελεημοσύνην του θα λάβη και εκ μέρους του Θεού την ανταπόδοσιν...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.