Επικαιρότητα

2021: Η χρονιά που πολεμήθηκε όσο ποτέ η πίστη

εικόνα άρθρου: 2021: Η χρονιά που πολεμήθηκε όσο ποτέ η πίστη
του Αγαθόνικου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

“…επί των ημερών σου πολεμήθηκε η πίστη στην Πίστη, η πίστη στην υπεροχή και την αξία της χριστιανικής πίστης, της λογικής του ευαγγελίου, έναντι της κοσμικής λογικής…”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Προς το ταλαίπωρο και αδικημένο 2021

Αγαπητό, πλην ταλαίπωρο και αδικημένο, 2021,
τώρα που έγινες παρελθόν και ιστορία, ήρθε η ώρα του απολογισμού της επιγείου ζωής σου. Δεν θέλω να σε αδικήσω και για όσα θα αναφέρω δεν φέρεις καμία ευθύνη, εσύ ένα άψυχο διάστημα χρόνου, μία συμπεφωνημένη μονάδα μέτρησης των ανθρωπίνων συμβεβηκότων. Ούτε καταραμένο είσαι, ούτε γρουσούζικο, ούτε και η αιτία των δεινών που βίωσε κατά την διάρκειά σου η ανθρωπότητα. Αντιθέτως υπήρξες έτος σωτήριον, δώρο της Πρόνοιας του Θεού και ας πολεμήθηκε κατά την σύντομη ζωή σου όσο ποτέ άλλωτε η χριστιανική πίστη όχι μόνο έξωθεν αλλά σε κάθε χριστιανική καρδιά.

Έτος του εμβολιασμού παντός έθνους και φυλής και λαού και γλώσσας της γης

Από τις σελίδες σου δεν έλειψαν σεισμοί, λιμοί και καταποντισμοί, σημαντικά πολιτικά και στρατιωτικά γεγονότα. Όλα ήδη ξεχάστηκαν. Για ένα μόνο πράγμα θα σε θυμάται η ανθρωπότητα. Ότι υπήρξες το δεύτερο έτος της πανδημίας και κυρίως το πρώτο έτος του εμβολιασμού παντός έθνους και φυλής και λαού και γλώσσας της γης. Ενός εμβολιασμού αμέσως ή εμμέσως υποχρεωτικού, που γκρέμισε νομικά θέσφατα, μετέβαλε κοινωνικές συνήθειες, εργασιακά δικαιώματα, στάσεις και φιλοσοφίες ζωής, και κυρίως έγινε σκάνδαλο και χώρισε τους χριστιανούς, δημιούργησε ένα ιδιότυπο σχίσμα μέσα στο σώμα της Εκκλησίας με τεράστιες συνέπειες.

Για πρώτη φορά εμείς οι πιστοί, ακατήχητοι και συνηθισμένοι να θρησκεύουμε σχεδόν ιδιωτικά, ο καθένας με την εθελοθρησκεία του και τις μικρές ή μεγάλες πλάνες του, κληθήκαμε να πάρουμε δημόσια θέση, δια του σώματός μας, για την ηθική ποιότητα του εμβολίου! Μια ηθική ποιότητα που άλλοι την έκριναν με βάση το Ευαγγέλιο και άλλοι με βάση διαλογισμούς και φιλοσοφικές αναζητήσεις εκτός Ευαγγελίου.

Το σκάνδαλον

Το σκάνδαλο μάλιστα του εμβολίου συνοψίζεται σε τέσσερις κατηγορίες:

  1. αναπτύχθηκε πάνω σε κύτταρα από εκτρωμένα έμβρυα,
  2. η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού, άμεση και έμμεση, μυρίζει “Αποκάλυψη”,
  3. ήρθε και βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με τα υπόλοιπα μέτρα που λήφθηκαν κατά της λατρείας και
  4. ενέχεται για πλήθος παρενεργειών.

Η ακόμα σκανδαλωδέστερη απάντηση στο σκάνδαλο

Οι περισσότεροι ποιμένες της Εκκλησίας, αρχιερείς και ιερείς, έγιναν κήρυκες και απόστολοι του εμβολιασμού, άλλος απροκάλυπτα και άλλος με προσχήματα. Στις ενστάσεις των χριστιανών ότι με τα εμβόλια “κάτι τρέχει” έκαναν σαν να μην συμβαίνει τίποτα! Έπειτα αναγκάστηκαν να δώσουν μια απάντηση θεολογική.

Η Επιστήμη είναι πάντα καλή;

Πρώτα μας είπαν ότι η Επιστήμη είναι δώρο του Θεού. Ω, ναι! Η επιστήμη, η τεχνική και η τέχνη είναι δώρα του Θεού, για την εξυπηρέτηση του πεσμένου ανθρώπου, αλλά η επιστήμη, η τεχνική και οι τέχνες δεν είναι καλές και αγίες από μόνες τους. Καλές και άγιες τις κάνει ο άνθρωπος, όταν εξασκώντας τες βρίσκεται μέσα στο θέλημα του Θεού. Ο αρχιτέκτονας μπορεί να δημιουργήσει ναό του θεού ή ναό των ειδώλων και ο ζωγράφος να ζωγραφίσει αγίους ή δαίμονες. Ο οικονομολόγος μπορεί να χρησιμοποιήσει την επιστήμη του προς όφελος της κοινωνίας ή εις βάρος της, τηρώντας ή παραβαίνοντας την εντολή “Ου κλέψης”. Ο δικηγόρος μπορεί να υπηρετήσει το δίκαιο ή να εξυπηρετήσει τον πελάτη και τον τσέπη του, τηρώντας ή παραβαίνοντας την εντολή “Ου ψευδομαρτυρήσεις κατά του πλησίον σου μαρτυρίαν ψευδή”. Ομοίως και ιατρός οφείλει να τηρεί κυρίως το “Ού φονεύσεις”, σε όλες τις εκφάνσεις του.

Ενώ λοιπόν η φωνή της αστραπής, ο Θεολόγος Ιωάννης, κραυγάζει ότι “ο κόσμος όλος εν τω πονηρώ κείται”, ήρθαν οι Ποιμένες της Εκκλησίας να μας διδάξουν ότι μέσα στον κόσμο υπάρχουν πράγματα αφ’ εαυτών άγια και καλά, ον πρώτον η Επιστήμη. Προφανώς δεν συνειδητοποίησαν ότι αυτοαναιρούνται ως Ποιμένες. Υποτιμούν το Πνεύμα του Θεού, το οποίο μεταβάλλει τον άνθρωπο σε πνευματικό, άγιο, ώστε να ἑρμηνεύει μὲν κάθε ἄνθρωπο, ἀλλ᾽ ὁ ἴδιος να μην ἑρμηνεύεται ἀπὸ κανένα. Με βάση την “θεολογική” αυτή διδασκαλία των Ποιμένων μας, την Επιστήμη ουδείς δύναται να την ερμηνεύσει, να την αξιολογήσει, να την δικαιώσει ή να την καταδικάσει.

Το εμβόλιο δεν είναι πνευματικό θέμα, το αν φας λάδι την Παρασκευή είναι!

Έπειτα μας είπαν οι Ποιμένες μας ότι το εμβόλιο δεν είναι θέμα πνευματικό! Οι ίδιοι που προ εμβολίου απαιτούσαν από τα πνευματικοπαίδια τους να λαμβάνουν ευλογία για το κάθε τι, τώρα λένε ότι υπάρχουν και θέματα που δεν είναι πνευματικά. Και θρησκευόμενοι άνθρωποι, που στην εξομολόγησή τους δεν παρέλειπαν να πουν ότι έφαγαν λάδι την Παρασκευή, πίστεψαν αυτούς τους πνευματικούς. Δηλαδή το λαδάκι είναι πνευματικό θέμα και το εξομολογείσαι, αλλά το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε με εκτρωμένα έμβρυα, δεν είναι; Τί να πει κανείς! Αλλά τα λάθη του λαού είναι ανομήματα μπροστά στα αμαρτήματα των Ποιμένων.

Έτσι λοιπόν επί των ημερών σου, αγαπητό 2021, οι πιστοί, οι θρησκευόμενοι άνθρωποι χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες. Πρώτα αυτοί που βάζουν το Ευαγγέλιο πάνω από όλα και ας φαίνονται μωροί στα μάτια των αδιάφορων και απίστων. Αυτοί που την απάντηση για το εμβόλιο δεν την αναζήτησαν στην φιλοσοφία και στην κοσμική λογική αλλά στο λόγο του Θεού. Στην δεύτερη κατηγορία εντάχθηκαν θρησκευόμενοι πιστοί, παραδοσιακοί, αγωνιστές, με την αιτιολογία ότι το εμβόλιο δεν είναι θέμα πνευματικό αλλά υγειονομικό, και είναι αμαρτία να χάνονται ανθρώπινες ζωές λόγω μιας ανόητης ευαισθησίας ορισμένων για δήθεν εκτρώσεις κ.τ.λ!

Θύμα ο πολύς, ακατήχητος και μακρυά από την Εκκλησία, λαός

Έκαστος των θρησκευομένων, λοιπόν, πήρε θέση έναντι του σκανδάλου αυτού, με συνέπειες όμως στους πολλούς ημιαπίστους και αδιάφορους χριστιανούς. Όπως αντιλήφθηκες στο σύντομο πέρασμά σου, ανάμεσα στους πιστούς και τους απίστους, τους θρησκευόμενους και τους αθέους, στους αγωνιζόμενους για την σωτηρίας τους και στους παντελώς αδιάφορους, υπάρχει το μεγάλο πλήθος των ανθρώπων που ζουν χωρίς πνευματικές ανησυχίες, μέσα στις μέριμνες του βίου και στα μικρά ή μεγαλύτερα πάθη τους. Ψυχές που ποτέ δεν βρήκαν τον δρόμο τους προς τον Χριστό, αλλά και που δεν έφτασαν και σε πνευματική πώρωση.

Πολλές ψυχές με μία ασθένεια, ένα ατύχημα, έναν θάνατο προσφιλούς προσώπου, ήλθαν “εις εαυτόν”, μετανόησαν και σώθηκαν. Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις καλοπροαίρετων ανθρώπων που προ του θανάτου, με μία εξομολόγηση και εφόδιο την Θεία κοινωνία, σώθηκαν. Τα ατυχή του βίου στάθηκαν γέφυρα από την οποία διάβηκε η ψυχή από την απιστία στην πίστη. Την πίστη την απλή στο άγιο ευχέλαιο, το άγιο μύρο ή το λαδάκι από το καντήλι, τον αγιασμό. Και όχι λίγες φορές δια θαύματος ο Θεός έδινε την λύτρωση. Αλλά ακόμα και αν δεν έδινε την κατά άνθρωπο υγεία, πάντοτε υπάρχει στην καρδιά του πιστού ανθρώπου η ελπίδα της κοινής Ανάστασης.

Επικηρυγμένη η απλή πίστη

Η απλή αυτή πίστη είναι επικηρυγμένη και μάλιστα από τους ίδιους τους ιερείς, οι οποίοι σήκωσαν ψηλά τα χέρια και είπαν: “το εμβόλιο και ο κορωνοϊός δεν είναι πνευματικά θέματα, είναι θέματα ιατρικής”. Άρα γι’ αυτά ούτε λόγο έχει η Εκκλησία ούτε και μπορεί να κάνει κάτι. Τα ευχέλαια δεν λειτουργούν, οι άγιες εικόνες μολύνουν, οι ναοί είναι εστίες υπερμετάδοσης του ιού. Η πίστη των ανθρώπων στην σωστική χάρη της Εκκλησίας χάθηκε. Ο λαός που εκκλησιάζεται λιγόστεψε μέχρι εξαφανίσεως. Και αν οι πιστοί δεν εκκλησιάζονται από αντίδραση στην κατρακύλα, έχει καλώς. Αν όμως δεν εκκλησιάζονται από φόβο μήπως κολλήσουν μικρόβια και ιούς, η πτώση τους είναι μεγάλη.

Η στάση αυτή των εκκλησιαστικών ανθρώπων έχει σωτηριολογικές συνέπειες σε αυτούς που είναι μακριά από την Εκκλησία. Πολύ φοβάμαι ότι από την αδιαφορία έχουν πάει σε απιστία μπετόν αρμέ. Έχει αποκοπεί γι’ αυτούς ανθρωπίνως η δυνατότητα της μετάνοιας, κόπηκαν οι γέφυρες της επιστροφής εξαιτίας ημών των “πιστών απίστων”, οι οποίοι γινόμαστε αιτία να βλασφημείται το όνομα του Κυρίου. Ποιος ιερέας πλησιάζει να εξομολογήσει πιά τον άρρωστο και ποιος άρρωστος έχει πιά την ελπίδα της σωτηρίας του στον Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων; Τώρα η μόνη ελπίδα είναι η Επιστήμη και συγκεκριμένα όχι κάθε επιστήμη αλλά μόνο το εμβόλιο! Το άγιο ευχέλαιο, η εξομολόγηση, η Θεία Κοινωνία, ο Αγιασμός, αυτά θεωρούνται από Ορθόδοξους Ιεράρχες ως μαγικά!

Το θαύμα χαρακτηρίστηκε μαγεία!

Αλλά τί είναι μαγεία; Είναι η προσπάθεια μεταβολής του υλικού κόσμου με την επενέργεια υπερφυσικών δυνάμεων υπό τον έλεγχο και την καθοδήγηση του ανθρώπου. Τί είναι θαύμα; Είναι η στροφή του ανθρώπου προς τον Θεό (το μεγάλο θαύμα) ή η μεταβολή του υλικού κόσμου των σωμάτων και των πραγμάτων σύμφωνα με την Πρόνοια του Θεού και με τις επενέργειες των ακτίστων ενεργειών του Θεού. Οι εικόνες, το άγιο μύρο, το ιερό ευχέλαιο δεν είναι μαγεία. Οι θεραπείες και οι ιάσεις που γίνονται από αυτά δεν οφείλονται στην βούληση του ανθρώπου. Οφείλονται στην ενοικούσα σε αυτά άκτιστη ενέργεια του Θεού, η οποία, όταν και όπως θέλει, ποιεί θαυμάσια.

Ο πόλεμος κατά της πίστης στην Πίστη

Όπως βλέπεις, αγαπητό 2021, επί των ημερών σου πολεμήθηκε η πίστη στην Πίστη, η πίστη στην υπεροχή και την αξία της χριστιανικής πίστης έναντι της κοσμικής λογικής. Επαισχυνθήκαμε το Ευαγγέλιο και πιστέψαμε ότι η Επιστήμη, καθαρή και αμόλυντη, θα μας οδηγήσει στον νέο καλύτερο κόσμο. Κινηθήκαμε στο κενό με τον τρόπο που πεζοπορούν στο βάραθρο για λίγα βήματα οι ήρωες των κινουμένων σχεδίων μέχρι που διαπιστώνουν την άβυσσο κάτω από τα πόδια τους και τότε αρχίζει η κάθετη πτώση.

Επίλογος

Αγαπητό 2021,

Υπήρξες έτος σωτήριον αλλά και έτος σκάνδαλο. Παρά την πτώση πολλών, μας χάρισες ημέρες μετανοίας και Ανάστασης. Αναπαύσου εν ειρήνη. Ο διάδοχός σου, το σωτήριον έτος 2022 που κατέφθασε γεμάτο ελπίδες, κληρονόμησε ακόμα περισσότερες κρίσεις και σκάνδαλα από εσένα. Το μέλλον δεν προοιονίζεται ευτυχές και ανέφελο, γιατί ο ποιών βδέλυγμα και ψεύδος ως λέων ορυόμενος ζητεί τίνα καταπίει.

Εμείς όμως ως χριστιανοί είμαστε αθεράπευτα αισιόδοξοι, γιατί αν ο σατανάς είναι κοσμοκράτωρ, ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός είναι Παντοκράτωρ. Αυτά διδαχθήκαμε από τον αείμνηστο γέροντά μας π. Νικόλαο μανώλη. Ευχόμαστε, λοιπόν. το 2022 πάνω από την υγεία και όλα τα επίγεια αγαθά το Πανάγιο Πνεύμα να μας στείλει σαν αυτόν κήρυκες μετανοίας μήπως και γλιτώσουμε από τα δεινά που αφεύκτως μας περιμένουν εδώ και κυρίως από την αιώνια κόλαση, που περιμένει όλους τους αμετανόητους αμαρτωλούς.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Γιατί δεν πρέπει να θυμώνεις με τους εφήβους, αλλά να τους συμπονάς;

Αρθρογράφοι: Μαρία Κοσμίδου, Σοφίας Μακεδονοπούλου Απαντήσεις και λύσεις στα θέματα της εφηβείας μέσα από τα λόγια του π. Νικολάου Μανώλη… Στην πραγματικότητα η εφηβεία είναι μία ανακατάταξη. Οι μεταβολές σε σχέση...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.