Χθες, στις 16 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε η 4η Πανελλήνια Συνάντηση των Μακεδόνων στο χωριό Ψαράδες των Πρεσπών. Η επιλογή της ημερομηνίας και του τόπου σαφώς και δεν ήταν τυχαία.
Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων των Μακεδόνων Νίκος Κόϊος, οι Μακεδόνες μαζεύτηκαν εκεί και κήρυξαν την έναρξη ενός Νέου Μακεδονικού Αγώνα: αυτού για την κατάργηση της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών.

Περισσότεροι από δύο χιλιάδες χορευτές με τις παραδοσιακές ενδυμασίες της Μακεδονίας και μέλη των πολιτιστικών συλλόγων αντέταξαν τα αυθεντικά μακεδονικά τραγούδια και τους χορούς, στην παραποίηση της αλήθειας και της Ιστορίας.
Ένα χρόνο παρά μία μέρα, ακριβώς στο σημείο που υπογράφηκε η παράδοση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας, οι γνήσιοι, αυθεντικοί και μοναδικοί Μακεδόνες, οι Έλληνες Μακεδόνες, αψήφισαν τους κόπους, την καταρρακτώδη βροχή και το χαλάζι και διατράνωσαν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα.
Οι εικόνες με την πανδαισία των χρωμάτων από τις μακεδονικές φορεσιές δίπλα στις ελληνικές σημαίες και στο άστρο της Βεργίνας έκαναν τον γύρω του κόσμου στα κοινωνικά δίκτυα και όχι μόνον.
Το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν ένα: “Οι Μακεδόνες δεν υπέγραψαν τίποτε!”

ΠΗΓΗ