Επικαιρότητα

4η Πανελλήνια Συνάντηση των Μακεδόνων: “Οι Μακεδόνες δεν υπέγραψαν τίποτε!

εικόνα άρθρου: 4η Πανελλήνια Συνάντηση των Μακεδόνων: “Οι Μακεδόνες δεν υπέγραψαν τίποτε!

Χθες, στις 16 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε η 4η Πανελλήνια Συνάντηση των Μακεδόνων στο χωριό Ψαράδες των Πρεσπών. Η επιλογή της ημερομηνίας και του τόπου σαφώς και δεν ήταν τυχαία.
Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων των Μακεδόνων Νίκος Κόϊος, οι Μακεδόνες μαζεύτηκαν εκεί και κήρυξαν την έναρξη ενός Νέου Μακεδονικού Αγώνα: αυτού για την κατάργηση της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών.

Περισσότεροι από δύο χιλιάδες χορευτές με τις παραδοσιακές ενδυμασίες της Μακεδονίας και μέλη των πολιτιστικών συλλόγων αντέταξαν τα αυθεντικά μακεδονικά τραγούδια και τους χορούς, στην παραποίηση της αλήθειας και της Ιστορίας.
Ένα χρόνο παρά μία μέρα, ακριβώς στο σημείο που υπογράφηκε η παράδοση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας, οι γνήσιοι, αυθεντικοί και μοναδικοί Μακεδόνες, οι Έλληνες Μακεδόνες, αψήφισαν τους κόπους, την καταρρακτώδη βροχή και το χαλάζι και διατράνωσαν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα.
Οι εικόνες με την πανδαισία των χρωμάτων από τις μακεδονικές φορεσιές δίπλα στις ελληνικές σημαίες και στο άστρο της Βεργίνας έκαναν τον γύρω του κόσμου στα κοινωνικά δίκτυα και όχι μόνον.
Το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν ένα: “Οι Μακεδόνες δεν υπέγραψαν τίποτε!”

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

«Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας»: Προεκλογικό πυροτέχνημα ή νέα προδοσία;

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editorαρθρογραφεί για katanixi.gr Το Ειρηνοδικείο Φλώρινας καταστρατήγησε την (προδοτική) συμφωνία των Πρεσπών με την αναγνώρισή του… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Γίνεται πολύς λόγος τις τελευταίες ημέρες για την αναγνώριση...

Έλληνες χρόνια πολλά!

Ποίημα του Ιωάννη Πουναρτζόγλου Σήμερα είν’ η επέτειος του έπους του ’40… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Σήμερα είν’ η επέτειος του έπους του ’40 π’ άντρες και γυναικόπαιδα μάχονταν σαν λιοντάρια Μάχονταν...

Οκτώ δεκαετίες αργότερα…

Του Νεκτάριου ΔαπέργολαΔιδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας “Ὀκτώ δεκαετίες ἀποστασίας ἀπό τόν Θεό, προδοσίας τῆς πίστης μας, ἐθελότρεπτου εὐνουχισμοῦ καί ἑκούσιου ἀποχωρισμοῦ ἀπό ὅλα τά βασικά δομικά στοιχεῖα τῆς ταυτότητάς μας”… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.