εικόνα άρθρου: 5 Απριλίου οι δραματικές εξελίξεις για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Ανοιχτή κόντρα Ελπιδοφόρου – Βαρθολομαίου βλέπουν δημοσιογραφικοί κύκλοι της ομογένειας…

Ἐπιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Αν θα θέλαμε να παρακολουθούμε στενά τις εκκλησιαστικές εξελίξεις στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, θα έπρεπε να αφιερώσουμε το σύνολο της αρθρογραφίας μας αποκλειστικά στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Κυριολεκτικά δεν τους προλαβαίνουμε.  

Αν λοιπόν ήμασταν ένα σκανδαλοθηρικό μέσο και δεν εστιάζαμε στα θέματα πίστεως, θα είχαμε υλικό καθημερινά να γεμίσουμε τις σελίδες της Κατάνυξης, το μυαλό σας με σκουπίδια και την καρδιά σας με λύπη.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού λοιπόν, η Ορθοδοξία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Αν παραμερίσουμε τον πακτωλό των δολαρίων που κουκουλώνουν το πρόβλημα, από κάτω θα αντικρίσουμε ψυχές ανθρώπων που, όπως όλοι μας, έχουν άμεση ανάγκη επανακατήχησης.

Με εξαψήφιες και οκταψήφιες πενταροδεκάρες, μπορεί και δύναται να αποκτήσει κανείς στη ζωή αυτή ό,τι επιθυμήσει, αλλά δεν μπορεί να εξασφαλίσει μια θέση στον Παράδεισο. 

Η ομογένεια έχει απωλέσει την ευλογημένη πενία του Κόντογλου, έχει αποκτήσει άλλες αξίες και τελικά έχει ξεχάσει τη γεύση του Ορθόδοξου βιώματος.

Την ευθύνη γι’ αυτή την εξέλιξη φέρει ακέραια ο κλήρος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και, επειδή το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, την ευθύνη φέρουν ακέραια οι εκάστοτε Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως και οι Αρχιεπίσκοποι Αμερικής, οι οποίοι  χειραγωγούν τον πιστό λαό.

Έχουμε αφιερώσει δεκάδες άρθρων στην προσπάθειά μας να περιγράψουμε τι συμβαίνει στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Τα τελευταία επεισόδια με την παραίτηση του Μωκησού Δημητρίου και την εσπευσμένη παρουσία σύσσωμης της Επαρχιακής Συνόδου στο Φανάρι είναι άλλη μια σπίθα που ενδέχεται να ανάψει το φυτίλι των εκρηκτικών εξελίξεων.

Αναμένουμε τις εξελίξεις στις 5 Απριλίου τρέχοντος έτους και θα επανέλθουμε συνοψίζοντας τα νέα δεδομένα.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος δείχνει τη δύναμή του!
Ανειλικρινής και αμετανόητος ο Αμερικής Ελπιδοφόρος
Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος σε μια συνέντευξη παρωδία δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα…

Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.