Αποτείχιση

6 Χρόνια ευλογημένη, ιεροκανονική και αγιοπατερική Αποτείχιση

εικόνα άρθρου: 6 Χρόνια ευλογημένη, ιεροκανονική και αγιοπατερική Αποτείχιση

Το αφιέρωμα της Κατάνυξης για την επέτειο των 6 χρόνων Aποτείχισης του π. Νικολάου Μανώλη και του π. Θεοδώρου Ζήση…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται ακριβώς έξι χρόνια από την ημέρα που ο μακαριστός γέροντας μας, π. Νικόλαος Μανώλης, ανακοίνωσε στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος της Τριανδρίας ότι διακόπτει για λόγους πίστεως το μνημόσυνο του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Ανθίμου. Κατά σύμπτωση ήταν και τότε 19 Φεβρουαρίου, Κυριακή της Απόκρεω. Από την ημέρα εκείνη μια ξεχασμένη λέξη επανήλθε με δριμύτητα στη σύγχρονη εκκλησιαστική ζωή, η Αποτείχιση.

Δύο εβδομάδες μετά, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, ακολούθησε η Αποτείχιση του σεβάσμιου διδασκάλου και κορυφαίου Θεολόγου της εποχής μας, του πρωτ/ρου π. Θεοδώρου Ζήση.

Η ημέρα της Αποτείχισης των πατέρων μας αποτελεί για εμάς λόγο πνευματικής καύχησης αλλά και αφορμή για ανανέωση του αγωνιστικού και ομολογιακού μας φρονήματος.

Η Κατάνυξη τιμά την επέτειο αυτή αφιερώνοντας στην Αποτείχιση μεγάλο μέρος από την ύλη της, με νέα κείμενα και αναδημοσιεύσεις παλαιών κειμένων και ομιλιών. Τις επόμενες ημέρες μέσα από την Κατάνυξη:

  • θα συγκινηθούμε από τα ιστορικά κηρύγματα του π. Νικολάου και του π. Θεοδώρου στα οποία ανακοινώνουν την διακοπή του μνημοσύνου του οικείου τους αιρετίζοντος επισκόπου.
  • θα κατανοήσουμε επιτέλους γιατί “δεν είναι σχίσμα η Αποτείχιση” μέσα από το ομώνυμο βιβλίο του π. Θεοδώρου.
  • θα ξαναζήσουμε μέσα από σχετικές ομιλίες των δύο πατέρων τα γεγονότα της περιόδου εκείνης, και θα ξαναθυμηθούμε την ολέθρια επίδραση της ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου στην Εκκλησία μας.
  • θα ανασύρουμε από τη λήθη όλο το διωγμό που υπέστησαν οι πατέρες μας εξαιτίας της κακίας της μοχθηράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.
  • θα αντιληφθούμε γιατί η Αποτείχιση είναι σήμερα ακόμα πιό επίκαιρη και δικαιολογημένη, και ότι αποτελεί το ύστατο καταφύγιο από το δυσοίωνο μέλλον που μας επιφυλάσσει η Διοικούσα Εκκλησία.
  • θα νιώσουμε την κατάνυξη που χαρίζει το Άγιο Πνεύμα σε όσους αγωνίζονται για την υπεράσπιση της αμώμητης Πίστης μας, της φιλτάτης Ορθοδοξίας, του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Μείνετε στην Κατάνυξη και διαδώστε το μήνυμά μας.

6 Χρόνια ευλογημένη, ιεροκανονική και αγιοπατερική Αποτείχιση

Ζήτω η Ορθοδοξία!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Οι λογικές ακροβασίες του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας και η αίρεση της μονοπρόσωπης αυθεντίας (sic) 

του Δήμου Σερκελίδη γραμματέα του συλλόγου Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής. Σχόλιο σε όσα είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος κατά της διακοπής μνημοσύνου σε πρόσφατη Ιερατική Σύναξη κληρικών του Σίδνεϊ…

Ο φόβος των οικουμενιστών [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ π Νικολάου Μανώλη Ο φόβος των οικουμενιστών είναι η Αποτείχιση… Απόσπασμα από την ομιλία: +π.Νικόλαος Μανώλης, Μη διστάζετε ιερείς να Αποτειχιστείτε από την αίρεση Σε ομιλία του το...

Το ποίμνιο [ΒΙΝΤΕΟ 2018]

Συγκλονιστικό απόσπασμα από την ιστορική ομιλία του π. Νικολάου Μανώλη στην Ημερίδα με θέμα "Ορθοδοξία και Κολυμπάρι. Δύο χρόνια μετά. Αίρεση - Καθαίρεση - Ορθόδοξη Αντίσταση"

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.