Επικαιρότητα

Τελικά, ποιος Επίσκοπος θα κάνει το καθήκον του;

εικόνα άρθρου: Τελικά, ποιος Επίσκοπος θα κάνει το καθήκον του;

Φιλότιμη η προσπάθεια του Μητρ. Κυθήρων αλλά, όπως αποδεικνύεται, δεν αρκεί.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ήρθε το νέο δελτίο τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου προς κλήρο και λαό, που μεταξύ άλλων μας προτρέπει να ακολουθούμε όλοι απαρεγκλίτως τις οδηγίες των ειδικών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, και ΔΕΝ έδεσε με την επιστολή του Μητροπολίτη Κυθήρων, που ακολουθεί, καθώς μας απεστάλη από την Ι.Μ. Κυθήρων, στην οποία ο τελευταίος με λίγα λόγια εκφράζει τη διαφωνία του για τον τρόπο που η Ιεραρχία χειρίζεται τις κυβερνητικές αποφάσεις για την Εκκλησία. Διαφωνεί με τον επιβαλλόμενο νέο τρόπο ζωής του λαού του Θεού. Διαφωνεί με την αφωνία της ΔΙΣ και την υπακοή της στους χριστιανομάχους.

Πολύ σωστά στην επιστολή του ο Μητρ. Κυθήρων κ. Σεραφείμ εκφράζει την ανησυχία του και διαμαρτύρεται για τον πόλεμο εναντίον του λαού του Θεού. Ενημερώνει τον Αρχιεπίσκοπο και τους Επισκόπους για τις επιστημονικές αποδείξεις ότι τα μέτρα και οι απαγορεύσεις είναι υπερβολικές και προτείνει λύσεις. Υπενθυμίζει στους Ιεράρχες ακόμα και τον τρόπο για να μη κινδυνεύουν κατά τις συνεδρίες της ΔΙΣ: “Αφού τελεσθεί η Θ. Λειτουργία και εν συνεχεία η Ακολουθία του Αγιασμού στην αίθουσα συνεδριάσεων, πιστεύουμε ότι θα πραγματοποιηθούν ακινδύνως οι Συνεδρίες μας”.

Φιλότιμη η προσπάθεια του Μητρ. Κυθήρων αλλά, όπως αποδεικνύεται, δεν αρκεί. Ο Αρχιεπίσκοπος δεν  συγκινήθηκε. Η ΔΙΣ συντάσσεται πλήρως με την Κυβέρνηση. 

Από τότε που ξεκίνησε η κορονοϊοφοβία, η Αγία μας Εκκλησία δέχεται κατά μέτωπον επίθεση από ειδικούς και ανειδίκευτους, πιστούς και απίστους. Ξεφυτρώνουν από παντού εικονομάχοι και θεομάχοι.

Πλησιάζοντας στην εορτή του Αγίου Δημητρίου και στην εθνική επέτειο του “ΟΧΙ”, φρόντισε η Κυβέρνηση να λάβει τα μέτρα της. Ο Πρωθυπουργός μίλησε για τις νέες απαγορεύσεις και ζήτησε την αυστηρή τήρηση όλων των προηγούμενων μέτρων για την αναχαίτιση του κορονοϊού: “Καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση, οφείλω να παρουσιάσω την κατάσταση με απόλυτη ειλικρίνεια, να επισημάνω τους κινδύνους αλλά και να δείξω το δρόμο της άμυνας που πρέπει να ακολουθήσουμε”.

Αν βρίσκεται κάτι σε επιθετική έξαρση, αυτό είναι η μανία του ανθρωποκτόνου διαβόλου. Επιστημονικά αποδεικνύεται ότι πανδημία δεν υφίσταται και ότι ο νέος κορονοϊός είναι τόσο επικίνδυνος όσο οι άλλες γνωστές γρίπες. Η Κυβέρνηση επιλέγει επιπλέον περιοριστικά μέτρα, ενώ ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας μας λέει ότι το 60% των πολιτών της ΕΕ κατέρρευσε ψυχολογικά από τα “lockdown”και προειδοποιεί “σταματήστε τις απαγορεύσεις”.

Τείνει να γίνει μόνιμη η είδηση αύξησης κρουσμάτων, όταν πλησιάζουν μεγάλες εορτές, και μόνιμη η  απαγόρευση της λατρευτικής μας ζωής. Προφητεύουν διάφοροι ανίδεοι ειδικοί ότι δεν θα γιορτάσουμε όλοι μαζί ούτε Χριστούγεννα, ούτε Πάσχα, και ο Αρχιεπίσκοπος συμφωνεί μαζί τους.

Καλώς ο Μητροπολίτης Κυθήρων ενημερώνει τον Αρχιεπίσκοπο και τους Ιεράρχες αδελφούς του για τις επιστημονικές αποδείξεις σε σχέση με τον κορονοϊό και τις συνέπειες των παράλογων περιοριστικών μέτρων ειδικά για τους Ιερούς Ναούς. Καλώς δείχνει τον τρόπο για να μη κινδυνεύσουν από τον κορονοϊό κατά τις Συνεδρίες της ΔΙΣ. Εμείς, όμως, ο λαός του Θεού, αισθανόμαστε ακόμα ξεκρέμαστοι. Όπως σε κάθε δύσκολη περίοδο του Έθνους μας, θέλουμε και πάλι την Ιεραρχία να είναι μπροστά και να δείχνει το δρόμο της άμυνας από κάθε κίνδυνο. Τον δρόμο που γνωρίζουμε, τον δρόμο των Αγίων. Δείχνει πλέον μάταιη κάθε προσπάθεια να συνετιστεί η Ιεραρχία με λόγια. Δεν πιάνουν τόπο οι νουθεσίες. Αν υπάρχουν ακόμα κάποιοι Επίσκοποι με ανδρείο φρόνημα, παραδοσιακοί και όχι ηθοποιοί, μένει να το αποδείξουν στην πράξη.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΗΤΡ. ΚΥΘΗΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΣΥΝΟΔΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΗΣΙΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ο Μητροπολίτης Κυθήρων προειδοποιεί τον Πρωθυπουργό!
Γράμμα του Μητροπολίτη Κυθήρων αναιρεί εσφαλμένες πληροφορίες
Συντονιστείτε στην Κατάνυξη σήμερα να παρακολουθήσετε ζωντανά το Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο για τον covid-19
Η «σύνεση» φεύγει, ο σκεπτικισμός έρχεται
π.Αναστάσιος Γκερτσάκης: Απόστρατος, αλλά στρατιώτης Χριστού
Αναρωτιέται ο λαός: “πού είναι η Εκκλησία;”
Θα αγκαλιαζόμαστε κ.Σύψα, μέχρι να πεθάνουμε… Το ακούτε;
Του Ποιμένα τα άγια χέρια κρατούν τη Θεία Κοινωνία
Το γενναίο «Όχι» του Μητροπολίτη Μόρφου για τις μάσκες στα σχολεία
Ο Ομολογητής ιερέας… συνελήφθη
Άθλιε διάβολε, που παραπλανείς ανθρώπινες ψυχές…
Δύο αγωνιστές μητροπολίτες παίρνουν Ορθόδοξη θέση για τις μάσκες στους Ναούς
Αδιόρθωτος, ασυνείδητος και αμετανόητος ιερέας κοινώνησε πιστό…
Η σθεναρή αντίσταση του Χιώτη Ιερέα και η διπλωματία του μητροπολίτη

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.