Επικαιρότητα

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κηρύττει τον Ανθρωπισμό/ουμανισμό

εικόνα άρθρου: Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κηρύττει τον Ανθρωπισμό/ουμανισμό

Ο λαός να φροντίσει να ποιμάνει τον εαυτό του, γιατί οι εκκλησιαστικοί ταγοί δεν είναι σε θέση να τον ποιμάνουν…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Τους τελευταίους μήνες, με πόνο καρδιάς και ανείπωτη θλίψη παρατηρούμε τον ανίερο ρόλο και στάση της διοικούσας Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία, σε κάθε ευκαιρία που της δίνεται, αποδεικνύει χωρίς καμία ντροπή, ότι αποτελεί τον πλέον πιστό σύμμαχο και συνεργάτη των αντίχριστων και άθεων Πολιτικών δυνάμεων. Αυτό έχει ως συνέπεια να υλοποιούνται βλάσφημες και ανίερες εκκλησιαστικές αποφάσεις, πρωτοφανείς και ανήκουστες στην Εκκλησιαστική ιστορία, με πρόσχημα μία λεγόμενη -και από πολλούς αμφιλεγόμενη και ταυτόχρονα ποικιλοτρόπως συστημικά κατευθυνόμενη- πανδημία. 

Καίριο και πρωταγωνιστικό ρόλο στα σύγχρονα εκκλησιαστικά δρώμενα και στην έκπτωση και παραχάραξη της παραδοθείσας Ορθόδοξης Πίστης δυστυχώς διαδραματίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. Εκτός των υπολοίπων βλάσφημων και ασεβών ενεργειών που έχει υποστηρίξει και προωθήσει κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος (πχ. ψευδοσύνοδος της Κρήτης, αναγνώριση με αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς ψηφοφορία της νέας σχισματικής ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας, υιοθέτηση βλάσφημων εκκλησιαστικών αποφάσεων κατά τη διάρκεια των μέτρων προστασίας από την «πανδημία» του κορωνοϊού, απαγόρευση Ιερών Ακολουθιών, κλείσιμο των Ιερών Ναών κλπ), σε δηλώσεις που έκανε το τελευταίο διάστημα υιοθέτησε, ασπάστηκε και πρόβαλε τις ανίερες και βλάσφημες θέσεις του Ανθρωπισμού/Ουμανισμού, οι οποίες θέτουν ως κέντρο του σύμπαντος τον άνθρωπο, στη ζωή του οποίου ο Θεός δεν έχει καμία θέση, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την απιστία ή ολιγοπιστία που διακατέχει τους σύγχρονους εκκλησιαστικούς ταγούς. Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ενεργώντας περισσότερο ως άθεος φιλόσοφος ή στοχαστής, παρά ως Ορθόδοξος Επίσκοπος, δεν δίστασε να δηλώσει δύο φορές (!) ότι για την Εκκλησία, υπέρτατος/ανώτατος νόμος είναι ο άνθρωπος:
Α) «Και για τους κανόνες της Εκκλησίας και για τους νόμους του κράτους, υπέρτατος νόμος είναι ο άνθρωπος» (10 Ιουνίου).
Β) «Η Εκκλησία έχει ένα νόμο, τον ανώτατο, που είναι ο άνθρωπος» (09 Ιουλίου).

Ο Ανθρωπισμός όμως δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την Ορθοδοξία. Δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας ανθρωποκεντρισμός και είναι πάντοτε αποτέλεσμα της αθεΐας και προϊόν των αθέων. Οι Πατέρες της Ορθοδόξου Εκκλησίας πάντοτε πολεμούσαν σφοδρά με όλη τη δύναμη της ψυχής τους τον Ανθρωπισμό. Επιπλέον, αρχής γενομένης από τον 12ο αιώνα, οι Ορθόδοξοι θεολόγοι στο Βυζάντιο πολέμησαν και προσπάθησαν να αντικρούσουν με κάθε μέσο τον δυτικό και ευρωπαϊκό ουμανισμό, ο οποίος ήταν και η αιτία που το Βυζάντιο κινδύνεψε και τελικά κατέρρευσε. Ο π. Αθανάσιος Μυτιληναίος, διευκρίνιζε σχετικά με τη μάστιγα και τον κίνδυνο του ανθρωποκεντρισμού/ουμανισμού:
«Ὁ ἀνθρωπισμός εἶναι ἡ προσπάθεια τοῦ ἀνθρώπου νά στηριχθεῖ σέ ὅτι γεννάει καί πληροφορεῖ τό δικό του τό μυαλὸ καί συνεπῶς ὁ ἀνθρωπισμός δέν εἶναι τίποτε ἄλλο παρά ἕνας ἀνθρωποκεντρισμός.
Ἐγώ ὁ ἄνθρωπος εἶμαι τό κέντρο τοῦ σύμπαντος, ἐγώ ὁ ἄνθρωπος θά μιλήσω γιά τόν ἑαυτό μου, δέν ἔχει θέση στή ζωή μου, καμία, ὁ Θεός. Αὐτό εἶναι ὁ ἀνθρωπισμός.
Ὁ ἀνθρωπισμός δέν ἔχει καμιά σχέση μέ τόν Χριστιανισμό.
Ἤ ἀνθρωπιστής θά εἶσαι ἤ Χριστιανός.

Γι’ αὐτό πάντοτε ὁ ἀνθρωπισμός εἶναι ἀποτέλεσμα τῆς ἀθεΐας.
Ἴσως θά ἐκπλήττεσθε ἀλλά αὐτός εἶναι ὁ ἀνθρωπισμός.
Εἶναι ἡ προσπάθεια τοῦ ἀνθρώπου νά ἀποκτήσει εὐγένεια χωρίς Θεό. Ὁ ἀνθρωπισμός εἶναι προϊόν τῶν ἄθεων, δέν εἶναι ποτέ τοῦ Χριστιανισμοῦ. Ποτέ.
Οἱ Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας μας πολέμησαν τόν ἀνθρωπισμό. Τόν πολέμησαν μέ ὅλη τη δύναμη τῆς ψυχῆς τους.
Καί προπάντων οἱ θεολόγοι τοῦ 12 αἰώνα καί πέρα στό Βυζάντιο, ὅταν ἤρχετο ὁ εὐρωπαϊκός οὐμανισμός, τόν πολέμησαν μέ ὅλη τη δύναμη τῆς ψυχῆς τους.
Τό Βυζάντιο κινδύνευσε ἀπό τόν δυτικό οὐμανισμό καί ἀπό τόν ὁποῖο τελικά καί ἔπεσε, τόν δυτικό οὐμανισμό. Τόν δυτικό οὐμανισμό».

Ο δυτικός ουμανισμός, εκτός από την κατάρρευση του Βυζαντίου, αποτελεί μέγα κίνδυνο και για την ίδια μας την Πατρίδα. Από τη στιγμή που ελευθερώθηκε η Ελλάδα, επέστρεψαν οι Έλληνες από το εξωτερικό μεταφέροντας και εισάγοντας τον ορθολογιστικό, δυτικού τύπου ουμανισμό-ανθρωπισμό στη χώρα μας, ο οποίος είχε και έχει ως στόχο, την αλλοίωση και καταπολέμηση της Ορθοδόξου Πίστεως και της Εκκλησίας. Ο π. Αθανάσιος Μυτιληναίος σε ομιλία που εκφώνησε τον Απρίλιο του 1983, τόνιζε χαρακτηριστικά ότι το φοβερό, παμμέγιστο και υπ΄ αριθμόν ένα αμάρτημα του λαού μας είναι η μηδαμινή αντίσταση και η αποδοχή του ουμανιστικού πνεύματος της Δύσης και η ταυτόχρονη απεμπόληση της Ορθόδοξης Παράδοσης και Πίστης:
«Όταν ελευθερώθηκε η Πατρίδα μας, και φυσικά την ελευθέρωσαν οι άνθρωποι οι ντόπιοι, οι αγωνισταί οι ντόπιοι, τότε ήρθαν οι απ’ έξω Έλληνες, μορφωμένοι αυτοί πλέον αλλά και μπολιασμένοι με τον δυτικόν ουμανισμόν, για να εκτοπίσουν την Ορθοδοξία και την Εκκλησία μας και να εισαγάγουν αυτόν τον δυτικόν ουμανισμόν. Σημειώσατε ότι αυτό είναι το αμάρτημα. Το φοβερόν αμάρτημα. Το παμμέγιστον αμάρτημα. Έγιναν πάρα πολλές προσπάθειες. Σας θυμίζω στο καινούριο πια Κράτος το ελληνικό, τον Φλαμιάτο, σας θυμίζω τον Παπουλάκο. Διαβάσετε αυτές τις μορφές για να αντιληφθείτε τι εγίνετο εδώ στην Ελλάδα. ..
Όπως σας είπα όμως αυτό το αμάρτημα δεν είναι τι άλλο παρά αποστασία, στοιχειοθετεί αποστασίαν από τον Θεόν. Και έβλεπε κανένας όσο περνούσαν οι δεκαετίες, τόσο το πράγμα εγίνετο χειρότερο. Και τι δεν προσέβαλε αυτό το πνεύμα. Προσέβαλε ακόμη και την Θεολογική μας Σχολή Αθηνών, η οποία έβγαλε θεολόγους οι οποίοι εγένοντο μετά επίσκοποι. Σημειώσατε ότι για να γίνει κανείς επίσκοπος έπρεπε να είναι θεολόγος […]

 Στην πραγματικότητα λοιπόν εκείνοι που μας κυβέρνησαν στα 160 τόσα χρόνια μέχρι σήμερα -πλην εξαιρέσεων το ξαναλέγω- απέβλεπαν ή λίγο ή πολύ, ή συνειδητά ή ασυνείδητα, ή από πολιτική σκοπιμότητα ή όχι, το θέμα είναι ότι απέβλεψαν όλοι στο να εξωστρακίσουν την Ορθόδοξο Πίστη από τον λαό μας και να εισαγάγουν τον ορθολογιστικόν, δυτικού τύπου ουμανισμόν-ανθρωπισμόν.

Επόμενον ήτανε στην αρχή ο λαός να έχει μεγάλη αντίσταση, τώρα η αντίστασή του όλο και μικραίνει και μικραίνει, και ερχόμενο αυτό το πνεύμα διαρκώς να επιβληθεί ο λαός πια ή δεν το καταλαβαίνει ή έτσι του αρέσει πια. Αποδέχεται αυτό το ουμανιστικό πνεύμα της Δύσεως και απεμπολεί αυτό που είχε πατρογονικό. Αυτό είναι το μεγάλωμα και το υπ΄ αριθμόν ένα αμάρτημα του λαού μας. Τώρα όλα τ’ άλλα είναι αποτέλεσμα αυτού του πνεύματος. Όλα τ’ άλλα. Για να καταλάβετε δηλαδή τί θα πει “αμαρτάνει ένας λαός” ».

Στη σύγχρονη ζοφερή εκκλησιαστική πραγματικότητα, παρατηρούμε ότι σκοτεινές δυνάμεις προσβάλλουν την Εκκλησία εκ των έσω, καθώς προωθούν συστηματικά στις πιο υψηλές ιερατικές θέσεις ως Επισκόπους και Πατριάρχες, ανθρώπους που προδίδουν την Ορθόδοξη Πίστη και την Εκκλησία. Η Μασονία παίζει καθοριστικό ρόλο στην άλωση της Εκκλησίας και της Πίστης, καθώς τουλάχιστον οι Οικουμενικοί Πατριάρχες Ἰωακείμ Γ΄ (1878-1884, 1901-1912), Μελέτιος Δ΄ Μεταξάκης (1921-1923) και Αθηναγόρας Α΄ (1948-1972) αποτελούσαν (τεκμηριωμένα) μασονικές προσωπικότητες, όπως εύστοχα έχει αναπτύξει σε τρεις αποκαλυπτικές ομιλίες ο μοναχός Σεραφείμ Ζήσης (1, 2, 3). Ο π. Αθανάσιος Μυτιληναίος ήδη από το 1983 τόνιζε με νόημα ότι μπαίνουν σκοπίμως στην Εκκλησία Επίσκοποι, οι οποίοι προδίδουν την Ορθόδοξη Πίστη και την Εκκλησία και με πόνο ψυχής έκρουε τον κώδωνα κινδύνου, νουθετώντας το λαό να φροντίσει να ποιμάνει τον εαυτό του, γιατί οι εκκλησιαστικοί ταγοί δεν ήταν σε θέση να τον ποιμάνουν («ο λαός ας φροντίσει να ποιμάνει τον εαυτόν του γιατί εμείς δεν είμεθα σε θέση να σας ποιμάνομε») ώστε να σωθεί («φροντίστε να σωθείτε»):
«Εγώ σας είπα το αμάρτημά μας. Σας το είπα, είδατε ποιο είναι τώρα αυτό. ΑΡΝΟΥΜΕΘΑ ΠΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
Βλέπει δε κανείς τα τελευταία χρόνια, συστηματικά -τελευταία χρόνια, πείτε 10, πείτε 20 χρόνια, δεν ξέρω- συστηματικά να υπάρχει αυτή η προσπάθεια να προσβληθεί η Εκκλησία.
ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΟΤΙ ΤΥΧΑΙΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;
Εγώ θα σας έλεγα ότι δεν μπαίνουν παρά σκοπίμως ..  ΣΚΟΠΙΜΩΣ. Ευοδώνουν και Πατριάρχες ακόμα αυτές οι σκοτεινές δυνάμεις για να εξωθήσουν την Εκκλησία του Χριστού, να Την αλώσουν. Ναι, ναι, ούτε καινούρια πράγματα λέω, ούτε πρωτοφανή. Λίγο πολύ θα έχετε διαβάσει και θα ξέρετε. Προωθούν σε μεγάλες θέσεις ιερατικές, ανθρώπους που ξέρουν ότι θα τους επιβάλουν οι σκοτεινές δυνάμεις τη θέλησή τους για να προσβάλουν τελικά την Εκκλησία. Η Μασονία έχει δουλέψει πάνω στον τομέα αυτόν φοβερά, φοβερά έχει δουλέψει.

Προσέβαλαν την Εκκλησία εκ των έσω. Έβαλαν ανθρώπους κατά καιρούς να διοικούν την Εκκλησία που δεν είχαν καμία σχέση με την Εκκλησία. Εδώ είναι το μέγα δυστύχημα και σαν συμπέρασμα εγώ θα σας έλεγα το εξής αγαπητοί μου: Αυτήν την στιγμή ο λαός ας φροντίσει να ποιμάνει τον εαυτόν του γιατί εμείς δεν είμεθα σε θέση να σας ποιμάνομε. Λυπούμαι που το λέγω. Φροντίστε να σωθείτε. ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ».

Σήμερα, ο προφητικός και αφυπνιστικός λόγος του π. Αθανασίου Μυτιληναίου είναι επίκαιρος όσο ποτέ άλλοτε. Τον δρόμο της αντίστασης στη λαίλαπα του Οικουμενισμού και του Ανθρωπισμού/Ουμανισμού, υποδεικνύει από το παρελθόν η Ιερά και Αγία Αποτείχιση και διακοπή της μνημόνευσης του ονόματος του μασόνου και μεγάλου Οικουμενιστού Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα, που εφαρμόστηκε κατά την τριετία 1970-1973, από τους Αγιορείτες Πατέρες των Ιερών Μονών, των Σκητών και των κελιών του Αγίου Όρους, καθώς και από τους μακαριστούς μητροπολίτες Φλωρίνης Αυγουστίνο Καντιώτη, Παραμυθίας Παύλο και Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιο. Η ευλογημένη και Ιερά Αποτείχιση που υπέδειξαν οι Άγιοι Πατέρες, υποδεικνύει και σε εμάς τον δρόμο της αντίστασης ενάντια στην εκκοσμίκευση της Εκκλησίας και την παραχάραξη και αλλοίωση της Ορθόδοξης Πίστης. 

Μέσα από το ευλογημένο κάστρο της Ιεράς Αποτείχισης, επαναλαμβάνουμε για ακόμα μία φορά τον σχολιασμό που είχαμε αναγράψει και σε παλαιότερη ανάρτησή μας, σχετικά με τα μασονικού τύπου φληναφήματα του Αρχιεπισκόπου (και τις δηλώσεις του ότι «για τους κανόνες της Εκκλησίας και για τους νόμους του Κράτους, υπέρτατος νόμος είναι ο άνθρωπος»): «Το Σάββατο μπορεί να φτιάχτηκε για τον άνθρωπο, αλλά δεν παύει Κύριος του Σαββάτου να είναι ο Χριστός. Αυτός ορίζει τα σύμπαντα, Αυτός είναι ο Κύριος του ανθρώπου, μωροί και τυφλοί και άπιστοι Αρχιερείς! Κύριος είναι ο Χριστός και όχι ο άνθρωπος!».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Μασονικού τύπου φληναφήματα από τον κ. Ιερώνυμο στη συνάντηση με την κα. Σακελλαροπούλου
Η βουβή επιστολή του άφωνου Αρχιεπισκόπου
Μήπως θα έπρεπε ο Αρχιεπίσκοπος να είναι περισσότερο προσεχτικός με αυτούς που συναλλάσσεται;
Πάλι την μπάλα στην κερκίδα ο Αρχιεπίσκοπος
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών προσέβαλε κατάφωρα, ανίερα και προκλητικά την Ορθόδοξη Πίστη
Κατάλογος αντιμασονικών ομιλιών και κειμένων του οσιολ. Μοναχού Σεραφείμ (Ζήση)
Άγιο Φως: Απαγόρευση της διανομής του από την Πολιτεία και η στάση της διοικούσας Εκκλησίας
Όταν η πολιτική των “ηπίων τόνων” γίνεται “νανούρισμα” για τον πιστό λαό
Συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με την Πολιτεία και όχι με τον Χριστό! Αδιανόητη φαυλότητα!
Μήπως το σεβάσμιο γήρας του σώματος συνοδεύεται από το ωμό γήρας της ψυχής;
Ο Καίσαρας αποφασίζει, η Εκκλησία υποτάσσεται!
–  Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε την Εκκλησία εκθέτοντάς την στην κοινή γνώμη ως ανεύθυνη. Ιδού το ΦΕΚ που «κλείνει» τις Εκκλησίες!
– Η εωσφορική απόφαση της Δ.Ι.Σ. και η παρέμβαση του Καίσαρα Μητσοτάκη για αναστολή της Θείας Λειτουργίας

Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.