Επικαιρότητα

Πώς τα δύο Ελληνικά Κράτη, Ελλάδα και Κύπρος βάλθηκαν να καταστρέψουν τη νεολαία τους με το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής

εικόνα άρθρου: Πώς τα δύο Ελληνικά Κράτη, Ελλάδα και Κύπρος βάλθηκαν να καταστρέψουν τη νεολαία τους με το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής
Άρθρο της Κωνσταντίνας Κοσμίδου

Υπάρχει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, κανένα παιδί δεν μπορεί να εξαιρεθεί από το νεοεποχίτικο αυτό “μάθημα”


Σάλο προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του Κόμματος Νίκη στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη “Καλημέρα Ελλάδα”. Ο κ. Νατσιός επισήμανε στους εμβρόντητους δημοσιογράφους ότι πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία η αγωγή της αγνότητας. Την αντίδραση των δημοσιογράφων της εκπομπής στην πρόταση του κ. Νατσιού ακολούθησε σειρά ειρωνικών δημοσιευμάτων σε μεγάλες ιστοσελίδες κάνοντας φανερό για μία ακόμα φορά ότι το σύστημα επιδιώκει τον εκμαυλισμό της νεολαίας μας. 

Αντίστοιχα στην Κύπρο προκάλεσαν οι δημόσιες τοποθετήσεις της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, Δέσπως Μιχαηλίδου, αναφορικά με το πρόγραμμα του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, έπειτα από την πρόσφατη δημοσιοποίηση της απόφασης του Υπουργείο Παιδείας. 

Οι προκλητικές δηλώσεις

Μεταξύ άλλων η Επίτροπος ανέφερε: «Υπάρχει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, κανένα παιδί δεν μπορεί να εξαιρεθεί από το μάθημα επειδή οι γονείς του δεν δέχονται. Δεν έχει να κάνει με τις πεποιθήσεις των γονέων. Οι γονιοί στο σπίτι τους μπορούν να κατευθύνουν τα παιδιά τους ανάλογα με τις δικές τους πεποιθήσεις και αντιλήψεις. Είναι δικαίωμα των γονιών αλλά και δικαίωμα των παιδιών να αυτοπροστατευτούν και να τους προστατεύσουμε. […] δεν μπορεί αυτό το παιδί να αφεθεί στις επιθυμίες των γονιών του, γιατί τα παιδιά δεν ανήκουν στους γονείς. […] δεν δικαιούνται (εννοώντας τους γονείς) να τα κρατούν δέσμια πληροφόρησης αυτοπροστασίας».

Σύμφωνα λοιπόν με την κ. Επίτροπο, η ενημέρωση από τον γονέα για θέματα σεξουαλικότητας θεωρείται εκ προοιμίου ελλιπής. Με ύπουλο και παραπλανητικό τρόπο από την πλευρά του Υπουργείου προσβάλλεται εκτός από τα παιδιά και η νοημοσύνη του σύγχρονου γονέα.

Ο σκοπός και στόχος 

Μέσω των θεσμών παιδείας στα δύο ελληνικά κράτη, η Νέα Εποχή επιχειρεί την αλλοίωση και τη διαστροφή της ηθικής και πνευματικής υπόστασης των ελληνόπουλων. Χρησιμοποιείται ως πρόσχημα η έννοια της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με κύριο μέλημά της την αποδοχή της ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας. 

Όμως η σεξουαλική αγωγή των παιδιών αποτελεί αποκλειστικό και αναφαίρετο δικαίωμα των γονέων. Την ευθύνη και το βάρος της προστασίας της ψυχοσωματικής καλλιέργειας και ανάπτυξης των παιδιών φέρουν οι γονείς. Η μεταβίβαση αυτού του δικαιώματος στην Πολιτεία και τους «ειδικούς» διαχειριστές του Υπουργείου Παιδείας, είναι προκλητική και επικίνδυνη! 

Η σιωπή της Διοικούσας Εκκλησίας μας προβληματίζει

Από τη μεριά της η διοικούσα Εκκλησία τηρεί σιγή ιχθύος και σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά το ποίμνιο, τους νέους γονείς και τις αθώες ψυχές των παιδιών τους. Ενώ το μάθημα των Θρησκευτικών έχει μετατραπεί σε μάθημα επιλογής, θρησκειολογικό και οικουμενιστικό, το παιδαγωγικό σύστημα έχει αναλάβει την κατήχηση των παιδιών μας στα δόγματα της Νέας Εποχής. Οι επίσκοποί μας, αφήνουν ανεμπόδιστο το σύστημα να εκμαυλίζει εξ απαλών ονύχων τα ελληνόπουλα ενώ, όπως λέει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Οὐδέν γάρ οὕτω σπουδάζειν χρή καί φροντίζειν τῶν νέων, ὡς σοφρωσύνης καί σεμνότητος» ( Περί Ἄννης, Ὁμιλία Α’, σελ. 36 ΕΠΕ)

Ορθόδοξη παιδαγωγική πρόταση

Ο μακαριστός πνευματικός μας πατέρας π. Νικόλαος Μανώλης έδινε μεγάλη σημασία στον θεσμό της Ορθόδοξης οικογένειας, να γίνεται δηλαδή η πίστη μας βίωμα στην καθημερινότητα της οικογένειας. 

Σε ένα από τα άρθρα του αναφέρει τα εξής: «Η ψυχή δέχεται δαιμονικές επιρροές. Η ψυχή διασπάται από τις συνεχείς παρεμβολές. Η ψυχή δεν μπορεί να δει με τα πνευματικά της μάτια με ορθόδοξη θέαση τη ζωή και να πληροφορηθεί τα ουράνια μηνύματα, να λάβει τις ουράνιες πληροφορίες. Γιατί ξέρετε δεν υπάρχει μόνο η Ορθοδοξία των δογμάτων. Εμένα σαν πνευματικό δεν με απασχολεί μόνο η Ορθοδοξία των δογμάτων- πρωτίστως αυτή, αυτή είναι η βάση όλων- αλλά όχι μόνο αυτή. Υπάρχει η Ορθοδοξία στην οικογένεια, η Ορθοδοξία στις σχέσεις των συζύγων, στην ανατροφή των παιδιών, η Ορθοδοξία στην αγκαλιά της μάνας. Όταν έρχεται η χάρη του Θεού, η χάρη της Ορθοδοξίας, και ενεργοποιείται η ευχή στην καρδιά του χριστιανού που φυλάγει τον εαυτό του από το διάβολο σαν κόρη οφθαλμού, αυτή η αγκαλιά της μάνας είναι από μόνη της παιδαγωγία για το παιδί, κατευνάζει, ηρεμεί, σωφρονίζει, πληροφορεί το παιδί. Αυτή η αγκαλιά γίνεται η ορθόδοξη παιδαγωγική πρόταση.»

Γονείς αγκαλιάστε τα παιδιά σας, να μάθουν τον Χριστό! 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά
Η Κυβέρνηση εντάσσει το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης με «ατζέντα» ΛΟΑΤΚΙ στα σχολεία
Εισαγωγή στο εμπειρικό σεμινάριο αγαπητικής οικογενειακής σχέσης (Α΄ Μέρος)
Η σκοτεινή ατζέντα της Νέας Εποχής και η Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση εισβάλλουν στα σχολεία 

Σχετικά άρθρα

Τηλεοπτική Κατήχηση για τον κοινό εορτασμό του Πάσχα των ορθοδόξων με τους παπικούς

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Στην Κατάνυξη έχουμε επανειλημμένα επισημάνει τον κίνδυνο της υιοθέτησης, ως νέου κοινωνικού μοντέλου, της άνευ όρων ένωσης με τους παπικούς

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.