Επικαιρότητα

Στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας ο Πρέσβης της Ουκρανίας

εικόνα άρθρου: Στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας ο Πρέσβης της Ουκρανίας

Σύμφωνα με αυτό το άρθρο, ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα Sergii Shutenko, συνοδευόμενος από την Πρόξενο Anna Tischenko και τον Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων Γεώργιο Παπαχρήστο επισκέφτηκε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου τον μητρ. Μεσσηνίας Χρυσόστομο.
 
Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Σεπτεμβρίου, τα ίδια άτομα είχαν επισκεφθεί και τον μητρ. Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο.
Ο κ. Sergil Shutenko είχε ευχαριστήσει τότε τον μητρ. Δημητριάδος “για την ευγενική του πρωτοβουλία, με την διοργάνωση επιμορφωτικού σε Ακαδημαϊκό επίπεδο, εκπαιδευτικού σεμιναρίου, σε Ιερείς της Ουκρανίας, η έναρξη του οποίου πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Βόλου και έληξε εις το Οικουμενικό Πατριαρχείο”.

— Σχολιασμός katanixi.gr —

Επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο πραγματοποίησε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Sergii Shutenko, συνοδευόμενος από την Πρόξενο κα Anna Tischenko και τον Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων κ. Γεώργιο Παπαχρήστο. 

Κατά την συνάντηση ο Πρέσβης ενημέρωσε τον Μητροπολίτη για την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία και μετέφερε τη βούληση του Ουκρανικού λαού για την επίλυση του εκκλησιαστικού ζητήματος. 

Ο κ. Χρυσόστομος τον διαβεβαίωσε ότι από πλευράς του θα συμβάλει στο μέτρο του δυνατού για την κανονική επίλυση του θέματος, τονίζοντας ότι η όποια καθυστέρηση μόνο επιζήμια θα αποβεί για την Ορθοδοξία. 

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

3 Δεκ

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος: Aγαπητόν ποίμνιον, προστατέψετε τον εαυτό σας

“Δυστυχώς, δεν είναι σήμερα εκείνοι οι ταγοί της Εκκλησίας μας σε θέση να βοηθήσουν το ποίμνιο και το αφήνουν να κατασπαράζεται“ Ομιλία του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου,  02/11/81 Αγαπητοί μου, προσέξτε....

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.