Επικαιρότητα

ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ, ΤΟΥ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ, ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ, Ω ΣΧΙΣΜΑ!

εικόνα άρθρου: ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ, ΤΟΥ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ, ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ, Ω ΣΧΙΣΜΑ!

Ο Οικουμενισμός και οι θιασώτες του δημιουργούν τα σχίσματα μέσα στην Εκκλησία, καταβάλλοντας προσωπικούς κόπους και αγώνες γι΄αυτό τον σκοπό και κατηχούμενοι από τον γέροντά τους, το διάβολο.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Διαβάζουμε σε σχετικό δημοσίευμα ότι ο επικεφαλής της αποκαλούμενης “Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας”, κ. Στέφανος, απέστειλε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επιστολή συμπαθείας και υποστήριξης, όσον αφορά τη μετατροπή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

Για το ποια είναι η σχισματική αυτή Εκκλησία δεν είμαστε σε θέση εδώ τώρα να το αναλύσουμε. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί με μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο να ενημερωθεί. Θα επισημάνουμε μόνο το πόσες ομοιότητες διακρίνει κανείς με το λεγόμενο Ουκρανικό Αυτοκέφαλο. Και στις δυο περιπτώσεις η Εκκλησία σκανδαλωδώς αποτελεί εξάρτημα του Κράτους, με εντονότατη την κυβερνητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη για ηθική και σωματική εξόντωση των αντιφρονούντων ορθοδόξων. 

Ειδικά τα Σκόπια είναι μια χώρα που, ενώ ισχυρίζεται ότι σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και επιθυμεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και που η Ελλάδα την δέχεται σαν ισότιμο συνομιλητή, στο βάθος υπάρχει και δρα ένα απολυταρχικό καθεστώς. Σ’ αυτή τη χώρα, κάτω από τη σιωπηλή αδράνεια και αδιαφορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, τα τελευταία χρόνια επιχειρείται η εξόντωση της αλήθειας.

Σε αυτό το ψευδοκράτος, λοιπόν, ανθεί μια σχισματική Εκκλησία που δεν αναγνωρίζεται ρητά από καμία Εκκλησία παγκοσμίως. Εδώ η σχισματική Εκκλησία επιδεικνύει μια διαταραγμένη εκκλησιολογική συμπεριφορά υπηρετώντας πιστά τους δόλιους εθνικούς σκοπούς του κίβδηλου Κράτους στο οποίο βρίσκεται. 

Μετά την απαράδεκτη αναγνώριση των Ουκρανών σχισματικών από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, χρειάστηκε ο Πατριάρχης να διαβεβαιώσει ότι δε θα αναγνωρίσει ποτέ τους Σκοπιανούς σχισματικούς, μιας και όλοι καταλαβαίνουμε ότι η αναγνώριση των πρώτων είναι “ δεδικασμένο” για την αναγνώριση των δεύτερων. Συντηρείται, λοιπόν, μια λυκοφιλία ανάμεσα στους δύο πολύ επίφοβη. Απόδειξη είναι και η επιστολή συμπαράστασης του κ.Στέφανου προς τον Πατριάρχη. 

Είθε να αποκτήσουμε κι εμείς ζήλο για την ενότητα της Εκκλησίας και να ριχτούμε με πόθο στην Ιερή Αποτείχιση, ξεκαθαρίζοντας μια και καλή μέσα μας πως ο Οικουμενισμός και οι θιασώτες του δημιουργούν τα σχίσματα μέσα στην Εκκλησία, όπως οι λογής λογής εθνοφυλετιστές σχισματικοί, καταβάλλοντας προσωπικούς κόπους και αγώνες γι΄αυτό τον σκοπό, κατηχούμενοι από τον γέροντά τους, το διάβολο. Όλοι εμείς που αντιστεκόμαστε, στελεχώνοντας ειδικά τη Ιερή Αποτείχιση, αγωνιζόμαστε για την ενότητα της Εκκλησίας, αγωνιζόμαστε να αποκαταστήσουμε τον άραφο χιτώνα του Χριστού. 

Ας ξαναθυμηθούμε στο σημείο αυτό το σλόγκαν του Συλλόγου μας “ Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής¨ : Όπως η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, έτσι και η Εκκλησία είναι μία και είναι Ορθόδοξη!

Καλόν αγώνα! Καλή Παναγιά!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ο σχισματικός Κιέβου Επιφάνιος στηρίζει την οικουμενιστική- πανθρησκειακή θέση του Οικουμενικού Πατριάρχου για την Αγία Σοφία
Μέτοικος, Με αφορμή την ύβριν του Ναού της Αγίας Σοφίας
Η Ρωσική Εκκλησία για την Αγία Σοφία
Πολύ αργά για δάκρυα…
Απο την Σκύλλα στην Χάρυβδη
Ακόμα και τα όνειρα του Πάπα είναι καταραμένα!
Ήρθε ξανά η στιγμή που τα δαιμονικά πνεύματα θα ξανασυναντηθούν
– Με καθυστέρηση η Ιερά Σύνοδος προς την UNESCO
– Εμφάνιση άσχημου γεγονότος, πολύ χειρότερο από τη μετατροπή του Ναού σε τζαμί
– Ο Πάπας και το ΠΣΕ για την Αγια Σοφιά
– Ερντογάν, κι άλλος υποτακτικός του Θεού εν δράσει;
– Η βαριά κληρονομιά, μιας λησμονημένης Αυτοκρατορίας
– Μιλώντας ως κοσμικός διπλωμάτης ο κ.Βαρθολομαίος για την Αγιά Σοφιά: “Αντί να είμαστε ενωμένοι…”
– Μα το αίμα, νερό δεν γίνεται και ο Χριστός απ’ την Αγιά Σοφιά δε σβήνεται!

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.