Ελένη Καμπούρη

Αίρεση και αρσενοκοιτία, η διπλή αυτοκτονική θηλιά

εικόνα άρθρου: Αίρεση και αρσενοκοιτία, η διπλή αυτοκτονική θηλιά
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Πώς είναι δυνατόν το Φανάρι να θέλει να ενωθεί με τέτοια μορφώματα;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το φαινόμενο “Σόδομα και Γόμορα” ξαναχτυπά. Αυτό το τόσο διαδεδομένο πάθος εξαπλώνεται σαν κακιά και ύπουλη αρρώστια.

Αυτή τη φορά “….125 εκπρόσωποι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Γερμανία δήλωσαν δημόσια ότι ανήκουν στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, απαιτώντας αλλαγές στο εκκλησιαστικό εργατικό δίκαιο……και παραδέχτηκαν ανοιχτά ότι είναι queers ή άνθρωποι που δεν είναι ετεροφυλόφιλοι”. Με μια ομάδα ομοϊδεατών τους να τους υποστηρίζει, οι ίδιοι προχωρούν ακόμη παραπέρα και ζητούν να αλλάξει η εκκλησιαστική τους νομοθεσία, για να μην αποτελεί “ο σεξουαλικός προσανατολισμός τους” λόγο για απόλυση ή διάκριση, καθώς επίσης να μην αποτελεί προϊόν δυσφήμισης και συκοφαντίας από την εκκλησιαστική τους κοινότητα. Ως άλλοι ακτιβιστές γνωστοποιούν τις θέσεις τους και τις απόψεις τους μέσω Instagram και διώκουν ακόμα και βουλευτές οι οποίοι υποστηρίζουν το αντίθετο βασιζόμενοι στη Βίβλο.

Ψυχές μπερδεμένες, πονεμένες και δυστυχισμένες. Σαν αιρετικοί που είναι, έχουν το θεολογικό τους δράμα και εμμένουν σε μια λάθος πίστη. Μαζί με αυτό έχουν να αντιμετωπίσουν και το υπαρξιακό τους πρόβλημα, αν ανήκουν τελικά στο φύλλο με το οποίο γεννήθηκαν ή στο μιαρό πάθος τους. Ένα μπέρδεμα χωρίς όρια…εγωϊσμός και πάθη, άρρηκτα συνδεδεμένα, που καταργούν και διαστρεβλώνουν κάθε ιερό νόμο και κανόνα. Αλλά αυτό δεν έκαναν πάντα οι αιρετικοί; Κομματιασμένοι σε δεκάδες ομολογίες και παραφυάδες αιρέσεων και σεχτών, μη μπορώντας να δουν Θεού πρόσωπο, τώρα προσθέτουν κι άλλο ένα βαρίδι στην ήδη ταλαιπωρημένη ψυχή τους. Αυτό του παρδαλού δαιμονίου, το πάθος της ομοφυλοφιλίας.

Ο Χριστός είναι ξεκάθαρος με την διδασκαλία Του εδώ και 2022 χρόνια και αυτοί ακόμα και τώρα προσπαθούν να αλλοιώσουν τη μια και αληθινή Εκκλησία, την Ορθοδοξία. Αυτοί ας κάνουν ό,τι θέλουν, εξάλλου ο Άγιος Τριαδικός Θεός της Ορθοδοξίας έχει δώσει στον άνθρωπο το αυτεξούσιο. Αν θέλουν να συνεχίζουν να είναι πλανεμένοι και αιρετικοί, είναι επιλογή τους. Αν θέλουν κάποιοι από αυτούς να παραμένουν αιρετικοί, αρσενοκοίτες και ομοφυλόφιλοι, αυτό αποτελεί διπλή θηλιά στο λαιμό τους. Εμείς όμως τι δουλειά έχουμε μαζί τους; Μέχρι να ξεμπερδευτούν, οφείλουμε να κρατάμε αποστάσεις ασφαλείας από τέτοιες αρρωστημένες καταστάσεις. Πώς είναι δυνατόν το Φανάρι να θέλει να ενωθεί με τέτοια μορφώματα; Είναι αδύνατον να ξεχάσουμε τι συνέβη στα Σόδομα και στα Γόμορρα και γι’ αυτό ας έχουμε κατά νου πόσο βδελύσσεται ο Κύριός μας αυτό το ανθρωποκτόνο πάθος.

Αίρεση, ομοφυλοφιλία και Ορθοδοξία είναι έννοιες εντελώς ασυμβίβαστες μεταξύ τους. Η κάθε ψυχή είναι διαφορετική και μοναδική και μόνο ο Κύριός μας ξέρει το πώς και το γιατί έχει περιέλθει μια ψυχή σε τόσο βαριά αμαρτήματα. Οπότε είναι δική Του δουλειά να κρίνει και να αποφασίζει το πώς θα διαχειριστεί την κάθε ψυχή. Όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι είναι βαπτισμένοι χριστιανοί ορθόδοξοι, ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, όσο αμαρτωλοί κι αν είναι. Γι’ αυτό κι εκείνη απλώνει την αγκαλιά της για να τους τυλίξει στοργικά και να τους βοηθήσει να αναγνωρίσουν τα πάθη και τις αμαρτίες τους. Όμως όλο αυτό δεν θα πρέπει να γίνεται απροϋπόθετα. Χρειάζεται σωστός πνευματικός για καθοδήγηση και εξομολόγηση, ειλικρινής μετάνοια και πολύς πνευματικός αγώνας. Τα υπόλοιπα είναι του Θεού. Αγαπάμε τους συνανθρώπους μας, προσευχόμαστε γι’ αυτούς, αποστρεφόμαστε όμως την αμαρτία.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Διαφορετικοί ως φυσιολογικοί
Η gay ταινία μικρού μήκους στην Ακρόπολη, ένα εμετικό ανοσιούργημα
Απόφαση βόμβα του ευρωπαϊκού δικαστηρίου επιβάλλει έμμεση αναγνώριση ομοφυλοφιλικής οικογένειας…
– Πού οφείλονται τα κατορθώματα των ΛΟΑΤΚΙ παγκοσμίως;

Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη κατά τον “Άγιο Ναυπάκτου”

Άρθρο της Κωνσταντίνας Κοσμίδου Ο γνωστός για τις oικουμενιστικές του θέσεις Μητροπολίτης αναλύει το θέμα Με την παρουσίαση ενός σύγχρονου και “εντυπωσιακού” θέματος επέλεξε ο γνωστός για τις Οικουμενιστικές του θέσεις...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.