Επικαιρότητα

Προκάλεσαν το κοινό πατριωτικό αίσθημα και την εθνική συνείδηση στο Σοχό Θεσσαλονίκης!

…Ο κόσμος δεν το περίμενε και αντέδρασε, αρκετοί έφυγαν, ενώ ο ιερέας άρχισε να χτυπά πένθιμα την καμπάνα…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η λέξη αναστάτωση είναι πολύ λίγη, για να περιγράψει τη φρίκη που έζησε η καρδιά μας και την αγανάκτηση, καθώς γίναμε θεατές ενός θλιβερού και ντροπιαστικού γεγονότος, που έλαβε χώρα την Κυριακή 23 Φλεβάρη στην κεντρική πλατεία του Σοχού, του Δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. 

Χρειάστηκε κάποιος χρόνος, ώσπου να συνειδητοποιήσουμε τι πραγματικά συνέβαινε, προφανώς γιατί όλο το μέσα μας αντιδρούσε σε αυτήν την κατάντια, σε αυτόν τον εμπαιγμό του εθνικού μας φρονήματος, σε αυτήν την μεθοδευμένη πανουργία της γείτονος χώρας. 
Γιατί τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά και ας προσπαθούν να τα παρουσιάσουν έτσι…

Κατά τη διάρκεια λοιπόν των καρναβαλικών εκδηλώσεων και ενώ εξελίσσονται τα δρώμενα, εμφανίζεται μία ομάδα Οθωμανών  γενίτσαρων κρατώντας τις σπάθες τους, σημαίες και λάβαρα και οι οποίοι υπό τον ήχο στρατιωτικού εμβατηρίου και με βηματισμό παρέλασης κατέληξαν μπροστά ακριβώς από την εκκλησία του χωριού. Εκεί άρχισαν με έπαρση και πυγμή να τραγουδούν έναν  πολεμικό παιάνα και σα να μην έφτανε αυτό απαίτησαν από τη μεταφράστρια, που βρίσκονταν εκεί μαζί τους, να μεταφράζει τους στίχους. 

Πλέον ήταν ξεκάθαρο για τους παρευρισκόμενους ότι δεν επρόκειτο για άλλο ένα δρώμενο του καρναβαλιού που παρακολουθούσαν αλλά για μια επίδειξη ισχύος και των ξεκάθαρων επιθετικών προθέσεων της Τουρκίας με τον επαίσχυντο και ανήθικό τους πόθο. Αυτόν της αναβιώσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Πώς θα μας πείσουν για το αντίθετο και ας παρουσιάστηκαν ως μέλη πολιτιστικού Συλλόγου του δήμου Αντίγιαμαν από την Αττάλεια της Τουρκίας; Αυτό ήταν το δόλωμα , ο τρόπος να μπούνε στη χώρα μας, αλλά και πάλι τα ερωτήματα πολλά. 

Για ποιο λόγο δεν υπήρχε καν αναφορά στο συγκεκριμένο δρώμενο στο πρόγραμμα που αναρτήθηκε από τη Δημοτική Ενότητα  του Σοχού, το σχετικό με τις εκδηλώσεις για την ημέρα της Αποκριάς; 

Γιατί η όλη εμφάνισή τους αποτελούνταν από στολή Οθωμανού στρατιώτη , γενίτσαρων και όλα τα σχετικά που παραπέμπουν σε πολεμικό σκηνικό, όπως σπάθες, λάβαρα, η πολεμική πράσινη σημαία τους με τις τρεις ημισελήνους, πολεμικά εμβατήρια υπό τον ήχο τυμπανοκρουσιών; 

Τυχαία επιλέχθηκε να ακουστεί αυτό το εμβατήριο που κάθε στίχος του στάζει το αιμοβόρικο, εθνικιστικό και επεκτατικό πνεύμα το οποίο διακρίνει από την κορφή ως τα νύχια όχι μόνο τα μέλη αυτής της ομάδας αλλά κάθε Τούρκο και καθένα με τουρκική συνείδηση; Πόσο καλό λογισμό να βάλουμε στο άκουσμα αυτού του εμβατηρίου, γνωστού κατά αυτούς ως Ceddin Dede, οι στίχοι του οποίου αναφέρουν: 

«Ο πρόγονος σου είναι ο παππούς σου, η γενεαλογία σου είναι ο πατέρας σου.
Πάντα ηρωικό, το τουρκικό έθνος. 

Ο στρατός του, για πολύ καιρό έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο.
Το τουρκικό έθνος, το τουρκικό έθνος, αγάπα τον εθνικισμό με πάθος.
Κατάστρεψε, ω έθνος, τον εχθρό σου.
Αφήστε τους να υποφέρουν με την καταραμένη ντροπή τους».

Ποια η σκοπιμότητα και ποια τα συμφέροντα του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Πολιτιστικών Ανταλλαγών “Δίαυλος”, το οποίο και ήταν υπεύθυνο για τη συμμετοχή του τουρκικού μουσικοχορευτικού σχήματος, εκτός προγράμματος, στις αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Σοχό και ποιος ο ρόλος της υπεύθυνης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος η οποία απέκρυψε, κατά τα λεγόμενα του Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας του Σοχού, το ακριβές περιεχόμενο της παρουσίασης της δήθεν πολιτιστικής ομάδας;

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο Δήμαρχος Λαγκαδά και σύσσωμο το Συμβούλιο αρνείται την οποιαδήποτε συμμετοχή και καταγγέλλει αυτήν την εκδήλωση που προκάλεσε το κοινό πατριωτικό αίσθημα. 

Την ευθύνη αναλαμβάνει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σοχού, ο οποίος θα κινηθεί νομικά καθώς απεκρυψαν από τον ίδιο το περιεχόμενο του δρώμενου. Όπως ο ίδιος αναφέρει:
«Θεωρούμε πως τα μέλη της τουρκικής μουσικής μπάντας καταχράστηκαν τη φιλοξενία μας, παραπλανώντας μας για το περιεχόμενο της εκδήλωσης. Συντασσόμαστε στη δικαιολογημένη αγανάκτηση των συμπατριωτών μας και καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός, διότι τόσο η ιστορικότητα του τόπου όσο και οι αγώνες που έχει επιδείξει ο Σοχός και οι κάτοικοί του, συνεισφέροντας στους εθνικούς αγώνες διαχρονικά, είναι αυταπόδεικτα.
Η ένδειξη καλής θέλησης και η πρόθεσή μας για φιλικές σχέσεις με πολιτιστικούς συλλόγους της γειτονικής Τουρκίας ας μη θεωρηθεί από κάποιους αδυναμία ή έλλειψη εθνικής συνείδησης».

Τα ερωτήματά μας παραμένουν πολλά, καθώς απορούμε ως Έλληνες που αγαπάμε την πατρίδα μας με τί λογική κινήθηκαν οι υπεύθυνοι ώστε να δεχτούν τη συμμετοχή τουρκικού πολιτιστικού συλλόγου; Τί να παρουσιάσουν; Τι άλλο έχουν να δείξουν παρά τις δόλιες επεκτατικές τους διαθέσεις!!!  Δεν υποψιάστηκαν καθόλου από το βεβιασμένο, το ξαφνικό, αφού στο αρχικό πρόγραμμα δεν υπήρχε καν; Πιάστηκαν εξαπίνης. 

Πόσα ακόμα πρέπει να υποφέρουμε, για να ξυπνήσουμε από τον ύπνο που ζούμε οι νεοέλληνες. Δεν φτάνουν τόσα χρόνια σκλαβιάς, τόσα αίματα νεομαρτύρων, οι χαμένες πατρίδες δεν μας έχουν διδάξει τι εστί Τούρκος και πόσο κούφια είναι αυτή η ελληνοτουρκική φιλία;  Έλεος πια!!! Τελικά σε αυτή την χώρα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Όμως και πάλι δεν αναπαύεται το μέσα μας, γιατί βλέποντας τα σχετικά βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, πονάμε με την αντίδραση του κόσμου που παρακολουθούσε. Ακούστηκε ότι κάποιοι αποχώρησαν. Μπράβο τους! Όμως αυτοί οι κάποιοι ήταν λίγοι και δεν φάνηκε η αντίδραση. Τόσο επικίνδυνα ανεκτικοί έχουμε γίνει, θανατηφόρα θα λέγαμε, που μπροστά στην επίδειξη στρατιωτικής ισχύος του εδώ και αιώνες  εχθρού του Ελληνισμού αλλά πρωτίστως του Χριστιανισμού, που δεν είναι άλλος από το Τουρκικό Έθνος, παρακολουθούμε σαν απλοί θεατές. Μήπως φταίει η αλλοίωση από τις τουρκικές σειρές που παρακολουθεί με μανία πλήθος νεοελλήνων; Πού ήταν εκείνη την ώρα οι άντρες και οι γυναίκες του Σοχού να σταματήσουν την ντροπιαστική αυτή παράσταση; Να αποχωρήσουν οι πάντες φωνάζοντας και δείχνοντας την αποστροφή τους σε όλο αυτό;  

Δυστυχώς η ελληνική ψυχή ήταν απούσα

Θα έπρεπε όμως να γίνει αναφορά και στο χώρο όπου διαδραματίστηκαν όλα αυτά και αυτός δεν ήταν άλλος από τον περίβολο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου. Γιατί τίποτα δεν είναι τυχαίο. Γιατί είναι στο DNA του Τούρκου να μαγαρίσει ό,τι δεν είναι της ράτσας του. Και πώς θα σεβαστούν αυτό που αιώνες πολεμούν ως ισλαμιστές, την πίστη στο Χριστό μας; Και απορούμε ακόμα περισσότερο πώς σε αυτόν τον ιερό χώρο επέτρεψαν οι κάτοικοι στους μουσουλμάνους να υμνούν τον Αλλάχ.  Πού ήταν εκείνη τη στιγμή ο παπάς και οι επίτροποι αλλά και όλοι οι ενορίτες να τους απαγορεύσουν τη μιαρή τους πράξη; Μας έφαγε η πολλή ευγένεια. Μα τούτη η ευγένεια είναι του διαβόλου και όχι η αληθινή. Γιατί η αληθινή ευγένεια πρωτίστως σέβεται και τιμά τα Ιερά και τα Όσιά της. Δεν τα προδίδει για χάρη της φιλίας και της ανθρώπινης σχέσης. Τότε αυτό δεν είναι ευγένεια, μα υποτέλεια. Είναι εντέλει Προδοσία.

Άξιο να μνημονευθεί στο τέλος, άλλα πρωτίστης σημασίας, ο τρόπος με τον οποίο μπόρεσαν οι γείτονες Τούρκοι να προσβάλουν για μια ακόμα φορά την πίστη και την πατρίδα μας. Και αυτός ο τρόπος δεν ήταν άλλος από την τρύπα από την οποία διέρχεται ο διάβολος  και κάνει τη ζημιά του. Και αυτή η τρύπα είναι το τεράστιο πνευματικό κενό που έχουμε, ώστε να επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να διοργανώνουμε, να συμμετέχουμε ή ακόμα να παρακολουθούμε με ευχαρίστηση τις δαιμονικές καρναβαλικές εκδηλώσεις. Γιατί υποχωρώντας και αποδεχόμενοι τις ειδωλολατρικές διονυσιακές εκδηλώσεις, δίνουμε το δικαίωμα στο διάβολο να μας βλάψει, καθώς από την άλλη διώχνουμε τη Χάρη του Θεού μακριά μας. 

Ανάγκη μεγάλη να νοήσουμε επιτέλους ότι ημών των Ελλήνων ισχύς και δύναμή μας είναι ο Χριστός μας και η Παναγιά μας η Φοβερά Προστασία. Όσο δε φυλάγουμε την Πίστη μας τόσο τα θηρία θα ορμάνε να μας κατασπαράξουν, ορατά και αόρατα!

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα απόσπασμα από σχετικά βίντεα των 
neeskens101, Taifer και Κοσμας Καραισκος.

Προκάλεσαν το κοινό πατριωτικό αίσθημα και την εθνική συνείδηση στο Σοχό Θεσσαλονίκης! [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Διαβάσαμε στο tourkikanea.gr:


Απίστευτο – Οθωμανικά εμβατήρια στον Σοχό Θεσσαλονίκης- Βίντεο!

Και σε κάποια στιγμή χτες 24/2 ανακοινώνεται από τα μεγάφωνα πως στα πλαίσια του αναφερόμενου θεατρικού έργου ¨ήρθαν τα συμπεθέρια της νύφης από την Τουρκία.

Και εμφανίστηκε ξαφνικά μια ομάδα Στρατιωτικής Οθωμανικής Μουσικής!!!

Με έναν ¨Οθωμανό στρατιώτη¨ και τους υπόλοιπους  ¨Γενίτσαρους¨ να αρχίζουν να υμνούν τον Αλλάχ έξω από την διακρινόμενη εκκλησία.

Ο κόσμος δεν το περίμενε και αντέδρασε, αρκετοί έφυγαν, ενώ ο ιερέας άρχισε να χτυπά πένθιμα την καμπάνα.

To πρώτο λοιπόν τραγούδι που τραγούδησαν αυτοί οι καλεσμένοι ποιό ήταν λέτε ;

Ήταν το πλέον γνωστό οθωμανικό εμβατήριο Ceddin Dede που έχει αυτούς τους στοίχους:

Ο πρόγονος σου είναι ο παππούς σου, η γενεαλογία σου είναι ο πατέρας σου

Πάντα ηρωικό, το τουρκικό έθνος

Ο στρατός του, για πολύ καιρό

Έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο

Το τουρκικό έθνος, το τουρκικό έθνος

Αγάπα τον εθνικισμό με πάθος

Καταστρέψε ω έθνος, τον εχθρό σου

Αφήστε τους να υποφέρουν με την καταραμένη ντροπή τους.

Ποιος διεστραμμένος και προδοτικός εγκέφαλος κάλεσε στην Ελλάδα αυτούς που υμνούν τις αρετές και τις νίκες του οθωμανικού στρατού σε βάρος των ¨απίστων¨ ; 

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Διαβάσαμε στο thestival.gr την απάντηση του Δήμου Λαγκαδά:

Δ. Λαγκαδά: Ο δήμος δεν έχει σχέση με την συμμετοχή του συλλόγου από την Τουρκία στις αποκριάτικες εκδηλώσεις

Ο δήμος Λαγκαδά αναφέρει ότι «ουδεμία σχέση έχει με την συμμετοχή του πολιτιστικού συλλόγου από την Αττάλεια της Τουρκίας στις εκδηλώσεις και ότι πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου του τοπικού συμβουλίου».  

Η ανακοίνωση του δήμου έχει ως εξής:

Ο δήμος Λαγκαδά δηλώνει ότι, της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου στην πλατεία του Σοχού, η οποία  πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου του τοπικού συμβουλίου στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων που οργανώνονται κάθε χρόνο από τους τοπικούς φορείς“.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
π.Νικόλαος Μανώλης, Προκαλούν το Θεό οι καρναβαλιστές [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
π. Αθανάσιος Μυτιληναίος, Αναφορά στο Καρναβάλι και την πομπή του Σατανά
Μετάνοια την τσικνοπέμπτη…
Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης: Τι κακά κάνουν οι Χριστιανοί στις απόκριες…
Είναι γεγονός πως η φετινή αποκριάτικη παρέλαση Θεσσαλονίκης ακυρώνεται λόγω έλλειψης χρόνου
– Έρχεται η πρώτη παρέλαση καρναβαλιού στη Θεσσαλονίκη – Η «βασίλισσα του μετρό» και τριήμερο συναυλιών
Ο Άγιος που μαρτύρησε από καρναβαλιστές

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.