Επικαιρότητα

Αχ, μακαριστέ Καλλίνικε, σου έμελλε να αγιοκαταχθείς από Οικουμενιστές και εκκλησιομάχους!

εικόνα άρθρου: Αχ, μακαριστέ Καλλίνικε, σου έμελλε να αγιοκαταχθείς από Οικουμενιστές και εκκλησιομάχους!

Πόσο αναπαυμένος άραγε είσαι από το γεγονός αυτό, καθώς και από τα πεπραγμένα των αγιοκαταταξάντων σε!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 συνεδρίασε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου η οποία και προχώρησε στην αγιοκατάταξη του Μητροπολίτη Εδέσσης κυρού Καλλίνικου.

Αχ, μακαριστέ Καλλίνικε, σου έμελλε να αγιοκαταχθείς από Οικουμενιστές και εκκλησιομάχους! Πόσο αναπαυμένος άραγε είσαι από το γεγονός αυτό, καθώς και από τα πεπραγμένα των αγιοκαταταξάντων σε!

Θα επαναλάβουμε όσα γράφαμε σε παλαιότερο άρθρο της Κατάνυξης που αφορούσε τις αγιοκατατάξεις του Δανιήλ Κατουνακιώτη (η μνήμη του εορτάζεται στις 7 Σεπτεμβρίου), του Ιωσήφ  Ησυχαστή (η μνήμη του εορτάζεται στις 16 Αυγούστου) και Εφραίμ  Κατουνακιώτη (η μνήμη του εορτάζεται στις 27 Φεβρουαρίου) Δεν έγιναν Άγιοι λόγω ρουσφετιού, κυνηγώντας μία υπογραφή ενός ανάξιου Πατριάρχου (μα άξιου κάθε αισχύνης)…: Οι παραπάνω γέροντες τιμώνταν ως Άγιοι από τη συνείδηση του πιστού λαού ακόμα και πριν την οσιακή κοίμησή τους. Ωστόσο, η αναγνώρισή τους και η καταχώρισή τους στο επίσημο Αγιολόγιο της διοικούσης Εκκλησίας αποτελεί μία ακόμη αγαλλίαση και ανάπαυση στο πλήρωμα της Εκκλησίας.

Τι γίνεται όμως, όταν οι αγιοκατατάξεις γίνονται από αιρετίζοντες Πατριάρχες, μόνο και μόνο για να γλυκάνουν το λαό και να τον παραπλανήσουν; Τι γίνεται, όταν χρησιμοποιούν παραποιημένα τα λόγια και το βίο ενός Αγίου, για να λαϊκίζουν; Μήπως κρύβεται πονηριά πίσω από τις Αγιοκατατάξεις αυτές;

Είναι ανόσιο Επίσκοποι και Πατριάρχες διαβλητοί ως προς την πίστη τους να αγιοκατατάσσουν Αγίους ανθρώπους στη συνείδηση της Εκκλησίας, για να τονίσουν και να επικυρώσουν μια στρεβλή εκκλησιολογία και να προσδώσουν εκκλησιαστικότητα στις καινοτομίες και στις παρανομίες τους. 

Γράφαμε αλλού: Η επίσημη αγιοκατάταξη του Γέροντα Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτου : Όσο και αν τα πρόσωπα που επιλέγονται είναι εν πολλοίς πραγματικοί Άγιοι, που τους αρμόζει η τιμητική προσκύνηση, εν τούτοις δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε πως η κίνηση αυτή ενδεχομένως εντάσσεται σε μια φαναριώτικη πολιτική εξαγοράς συνειδήσεων για το θέμα της Ουκρανικής Κακοκεφαλίας…

Και εδώ: Πώς ένας χρεωκοπημένος πατριάρχης εκποιεί τον ανεκτίμητο θησαυρό της Αγίας του Χριστού Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Βέβηλοι ρασοφόροι μνηστήρες εισέβαλαν στον Οίκο του Τριαδικού Θεού και πραγματοποιούν μία άνευ προηγουμένου λεηλασία. Πωλητές και αγοραστές συναλλάσσονται με το ακριβότερο «νόμισμα» πάνω στη γη. Έκαναν τους Αγίους της Εκκλησίας εμπόρευμα. Εξαγοράζουν συνειδήσεις, δημιουργούν τουριστικούς προορισμούς, «αγιάζουν» έργα του διαβόλου. ΚΡΥΨΕ τους Αγίους Σου από εμάς Θεέ μου. ΔΕΝ τους αξίζουμε. Είμαστε οι βρώμικοι ογδοήτες.

Θα κλείσουμε λέγοντας, ας προσέξουν οι επιχαίροντες Δεσπότες και Πατριάρχες, γιατί αν ο άγιος Δεσπότης Καλλίνικος αγίασε εξασκώντας εκούσια τις αρετές σαν γνήσιος εργάτης του Ευαγγελίου, αυτοί σαν διώκτες γίνονται αιτία να αγιάζουμε όλοι εμείς οι απλοί πιστοί που αγωνιζόμαστε να σταθούμε και να ομολογήσουμε Ορθοδοξία με πολύ μεγάλο τίμημα στον καιρό της δικής τους αποστασίας. Σε καιρό που δεν στέκονται αυτοί οι εντεταλμένοι σαν αρωγοί στους χριστιανούς, σαν πανδοχείς στους άρρωστους αμαρτωλούς, αλλά αντίθετα επιφέρουν θλίψεις και πληγές στο ποίμνιο. Φυσικά είναι ευεργέτες μας, όπως ευεργέτης μας είναι και ο διάβολος, γιατί γίνονται αιτία να εμβαθύνουμε στην πίστη και να αγιάζουμε, αλλά ας προσέξουν να μη γίνει μερίδα τους ο Άδης… και κλήρος τους η κόλαση!

Δείτε σχετικά:
Δεν έγιναν Άγιοι λόγω ρουσφετιού, κυνηγώντας μία υπογραφή ενός ανάξιου Πατριάρχου (μα άξιου κάθε αισχύνης)…
Η επίσημη Αγιοκατάταξη του Γέροντα Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτου
Η επίσημη αγιοκατάταξη του ιερομονάχου Σωφρονίου του Έσσεξ
– Σχόλιο για τις πρόσφατες αγιοκατατάξεις από τον εμπνευστή του Σχίσματος στη σύγχρονη εποχή της Εκκλησίας
– Πως ένας χρεωκοπημένος πατριάρχης εκποιεί τον ανεκτίμητο θησαυρό της Αγίας του Χριστού Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.