Επικαιρότητα

Αδιόρθωτος, ασυνείδητος και αμετανόητος ιερέας κοινώνησε πιστό…

…Ο ιερέας που συνελήφθη, οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Διρφύων Μεσσαπίων καθώς η κίνηση αυτή παραβαίνει τους περιορισμούς…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στην Κατάνυξη, όπως θα έχετε καταλάβει, έχουμε ως αρχή να μην κυνηγάμε την επικαιρότητα και τα κλικ. Το ότι είμαστε, κάποιες φορές, οι τελευταίοι που μεταδίδουμε μια είδηση μας δίνει τη δυνατότητα, πέρα από τον σχολιασμό της, να βλέπουμε και την διαδρομή που κάνει αυτή στα διαδίκτυο. Συνήθως επιβεβαιώνεται η πάγια διαπίστωσή μας ότι η “είδηση” λειτουργεί όπως ο covid-19, διαδίδεται εύκολα, μεταλλάσσεται και ενίοτε, σκοτώνει. 

Διαβάσαμε τις προηγούμενες ημέρες την είδηση, ότι ιερέας στο χωριό Πούρνος του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων συνελήφθη γιατί πρόσφερε τη Θεία Κοινωνία σε πιστό. Ποιος είναι αυτός ο ιερέας; Δεν τον γνωρίζουμε προσωπικά. Τον γνωρίζει, όμως, το mydimosio, είναι ο ασυνείδητος παπάς (https://mydimosio.gr/eidiseis/asyneiditos-papas-anoixe-ton-nao-koinonise-pistoys/). Τον γνωρίζει προσωπικά το topontiki, είναι ο αμετανόητος παπάς (http://www.topontiki.gr/article/376291/ametanoitos-papas-anoixe-nao-kai-koinonoyse-pistoys-ton-prodosan-sto-112). Τον γνωρίζει το thetoc, είναι ο αδιόρθωτος παπάς (https://www.thetoc.gr/koinwnia/best-of-internet/iereas-koinonouse-pistous-stin-euboia-kai-sunelifthi/). Κάποιες άλλες εκκλησιαστικές Ιστοσελίδες, που δεν πέφτει καρφίτσα σε Εκκλησία και να μην την ακούσουν, τον χαρακτηρίζουν απλώς παραβάτη μέτρων εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Λοιπόν, αδιόρθωτε, ασυνείδητε και αμετανόητε παπά, πώς έκανες αυτό το έγκλημα και κοινώνησες έναν ηλικιωμένο άνθρωπο; Πώς τόλμησες να παραβιάσεις το σύνολο του ποινικού κώδικα της χώρας, να θέσεις σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, να προκαλέσεις με ενδεχόμενο δόλο ανήκεστο σωματική βλάβη, πιθανόν και τον θάνατο σε άγνωστο αριθμό συνανθρώπων μας; Αδιόρθωτε, ασυνείδητε και αμετανόητε παπά, πώς τόλμησες να παραμείνεις παπάς, ενώ στην πανδημία δεν υπάρχουν παπάδες; Αδιόρθωτε, ασυνείδητε και αμετανόητε παπά, ποιος θα σε υπερασπιστεί τώρα που σχηματίστηκε εναντίον σου δικογραφία; Χάρη σου έκαναν που σε άφησαν ελεύθερο, εσύ δε νοιάζεσαι για το κοινό καλό, όμως η Πολιτεία σε νοιάζεται· δε σε έβαλαν στη στενή για να μην κολλήσεις κανένα κορωνοϊό. Αδιόρθωτε, ασυνείδητε και αμετανόητε παπά, μην ξαφνιαστείς αν μάρτυρας κατηγορίας εμφανιστεί στο δικαστήριο ο Δεσπότης σου. 

Αδιόρθωτε, αμετανόητε και ασυνείδητε παπά, δεν σε γνωρίζουμε προσωπικά, αλλά σου ευχόμαστε καλό αγώνα, καλή συνέχεια στην πνευματική σου διακονία, να συνεχίσεις να τιμάς τα ράσα που φοράς, και ο πλουταναδότης Άγιος Τριαδικός Θεός να σου χαρίσει τον μισθό σου από την σπίλωση και την συκοφαντία που υφίστασαι, λόγω της ομολογητικής σου στάσης να πιστεύεις ότι ο Ιησούς Χριστός, είναι Τέλειος Θεός και Τέλειος Άνθρωπος και το Σώμα και το Αίμα του είναι Πηγή Ζωής και όχι μόλυνσης. Την ευχή σου! Καλή Ανάσταση!

Διαβάσαμε στο thestival.gr:


Χειροπέδες σε ιερέα που κοινώνησε πιστό στην Εύβοια

Στη σύλληψη ενός ιερέα στο χωριό Πούρνος του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, προχώρησε την Κυριακή η Αστυνομία, μετά από καταγγελία πολίτη ό,τι πρόσφερε Θεία Κοινωνία σε πιστό.

Μιλώντας στα «Στερεά Νέα», ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, ισχυρίστηκε πως ο παπάς άνοιξε την εκκλησία προκειμένου να προσκυνήσουν οι πιστοί.

«Ένας πολίτης, μεγάλος σε ηλικία, εξέφρασε την επιθυμία να μεταλάβει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Σημειώνεται πως η καταγγελία έγινε στην τηλεφωνική γραμμή εκτάκτου ανάγκης 112.

Ο ιερέας που συνελήφθη, οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Διρφύων Μεσσαπίων καθώς η κίνηση αυτή παραβαίνει τους περιορισμούς που έχουν θεσπιστεί από την κυβέρνηση, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
– Πείτε μας αγαπητή ΔΙΣ αν έχει μείνει ίχνος μετάνοιας μέσα σας!
– Μοναχού Σεραφείμ (Ζήση), Ο κορωνοϊός διδάσκει το «πως» της Αποτειχίσεως (…μάλλον δε και το «δια τι»)
Ο Ιερέας του Ι. Ναού, ως βασιλικότερος των βασιλέων, έδιωξε την πιστή από το Ναό και τη μήνυσε!
– Θα κάνουμε τη Θεία Κοινωνία delivery ασχέτως αν ο πιστός μπορεί σωματικώς να παραστεί στη Θεία Λειτουργία;
– Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε την Εκκλησία εκθέτοντάς την στην κοινή γνώμη ως ανεύθυνη. Ιδού το ΦΕΚ που «κλείνει» τις Εκκλησίες!
– Η εωσφορική απόφαση της Δ.Ι.Σ. και η παρέμβαση του Καίσαρα Μητσοτάκη για αναστολή της Θείας Λειτουργίας
– Ιερώνυμος για κορωνοϊό: Η Εκκλησία εφαρμόζει τις οδηγίες των ειδικών – Δεν έχουμε «μετρητή πίστης»
– π.Νικόλαος Μανώλης, Η Θεία Κοινωνία και οι ασθένειες [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Τρέμουν τον Κορωνοϊό και στη Βηθλεέμ!
– Εμείς στους ιερούς Ναούς δυναμώνουμε, θεραπευόμαστε και δεν αρρωσταίνουμε… ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – πράξη νομοθετικού περιεχομένου
– Τί μας είπε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον κοροναϊό!
– Άσπρο Μαύρο: Παπικο-ρωνοϊός

Σχετικά άρθρα

Γιατί δεν πρέπει να θυμώνεις με τους εφήβους, αλλά να τους συμπονάς;

Αρθρογράφοι: Μαρία Κοσμίδου, Σοφίας Μακεδονοπούλου Απαντήσεις και λύσεις στα θέματα της εφηβείας μέσα από τα λόγια του π. Νικολάου Μανώλη… Στην πραγματικότητα η εφηβεία είναι μία ανακατάταξη. Οι μεταβολές σε σχέση...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.