Επικαιρότητα

Άγιο Όρος: Στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

εικόνα άρθρου: Άγιο Όρος: Στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος έχει την ίδια πίστη με τον Βαρθολομαίο και τον Ελπιδοφόρο. Αν δεν είναι έτσι, ας βγει να αποκηρύξει τις βαρλααμικές ιδέες τους…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η επίσκεψή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος δεν προκάλεσε καμία εντύπωση. Άλλωστε, η Μονή έχει αποδείξει πως μπροστά στις κολακείες προς τους υψηλά ιστάμενους της εκκλησιαστικής ιεραρχίες, δεν έχουν αξία ούτε οι νουθεσίες των Πατέρων, ούτε οι Σύνοδοι, ούτε οι Κανόνες.

Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι ο Ηγούμενος της Μονής Αλέξιος συμμετείχε αυτοπροσώπως στην ενθρόνιση του σχισματικού Επιφάνιου. Από τότε, δεν έχει υπάρξει επίσημη αντιπροσωπεία των Ουκρανών σχισματικών που να μην έχει επισκεφθεί και να μην έχει λειτουργήσει στην Ι.Μ. Ξενοφώντος. Ταυτόχρονα, οι Ουκρανοί σχισματικοί προσκυνητές αλωνίζουν το Άγιον Όρος σε καθημερινή βάση και γίνονται δεκτοί στις Θείες Λειτουργίες, Θεία Κοινωνία, προσκύνηση Ιερών Λειψάνων, μνημόνευση ονομάτων κτλ από τα γνωστά Μοναστήρια που στηρίζουν την αντικανονική εισπήδηση του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στην Ουκρανία, όπως είχε αναδείξει άρθρο της Κατάνυξης.

Επίσης ο τόμος της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας αγιογραφήθηκε από τον ιερομόναχο Λουκά από την Μονή Ξενοφώντος, όπως επιβεβαιώνει και το σχετικό δημοσίευμα.

Στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής έχουν αποδοθεί ουκ ολίγοι χαρακτηρισμοί για το αντορθόδοξο ποιόν του. Μάλιστα αν τολμούσε κανείς να συλλέξει και να απαριθμήσει όλα τα εκκλησιολογικά παραπτώματά του, σίγουρα θα έγραφε ένα πολυσέλιδο βιβλίο.

Είναι υπέρμαχος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, προωθητής των εκτρώσεων, υπέρμαχος της μολυσματικής θεολογίας και συλλήβδην της μετάληψης της Θείας Κοινωνίας με πλαστικά κουταλάκια μίας χρήσης, των μασκών και όλων αυτών. «Σκληροπυρηνικός Οικουμενιστής», «φοβερά αιρετίζων, βαμμένος Οικουμενιστής, φιλοπαπικός, θαμώνας του “Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών”, δηλ. αιρέσεων, εφευρέτης της φρικώδους αιρέσεως ότι ο εκάστοτε Οικουμενικός Πατριάρχης είναι πρώτος άνευ ίσων, στρεβλώνοντας την Ορθόδοξη Τριαδολογία, Κολυμπαριστής, φιλοουνίτης, φιλομονοφυσίτης, υπέρμαχος της Ουκρανικής ψευδοαυτοκεφαλίας και σχετίζεται με επιφανείς μασόνους», είναι μερικά από τα λόγια όσων κατέδειξαν το αιρετικό του φρόνημα στην προσπάθειά τους να προφυλάξουν όσους πιστούς κινδυνεύουν να μολυνθούν από το πνεύμα του.

Το ζήτημα είναι πως είτε ως κουστουμαρισμένος είτε ως λύκος ενδεδυμένος με ένδυμα προβάτου, είναι έκθετος και καταδικαστέος από τους ιερούς Κανόνες, επικίνδυνος για τη Ζώσα Εκκλησία και φέρει μεγάλη ευθύνη για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα.

Το ερώτημα είναι πώς κατάφεραν οι Ξενοφωντινοί πατέρες να ξεχάσουν τους Αγίους που έδωσαν μεγάλους αγώνες για να μην αλλάξει ούτε ένα γιώτα από την αγία Πίστη μας! Πλέον για να είμαστε ξεκάθαροι δεν υπάρχουν διλήμματα. Ας μην διστάζουμε να το παραδεχτούμε, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος έχει την ίδια πίστη με τον Βαρθολομαίο και τον Ελπιδοφόρο. Αν δεν είναι έτσι, ας βγει να αποκηρύξει τις βαρλααμικές ιδέες τους.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Αμερικής Ελπιδοφόρος: από ηγέτης της Ελληνικής Ομογένειας κομπάρσος της Τουρκικής διπλωματίας
– Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος αρνείται την αποκλειστικότητα της Ορθοδοξίας
– Σε ναό αίρεσης που ευλογείται ο σοδομισμός, λειτούργησε ο κ. Ελπιδοφόρος
– Παρών και ο Ελπιδοφόρος στο τσίρκο της διαθρησκειακής “προσευχής” υπέρ του Μπάιντεν

Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.