Επικαιρότητα

Αγιοποιήσεις λόγω επετείου, και διωγμοί λόγω σχιζοφρένειας

εικόνα άρθρου: Αγιοποιήσεις λόγω επετείου, και διωγμοί λόγω σχιζοφρένειας

Τιμώνται αυτοί που έμειναν πιστοί άχρι θανάτου υπέρ Χριστού και πατρίδος και διώκονται αυτοί που προσπαθούν να τους μιμηθούν αγωνιζόμενοι και αυτοί υπέρ Χριστού και Πατρίδος…

Ἐπιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στη συνεδρίασή της 15ης Ιουλίου έλαβε δύο αντιφατικές αποφάσεις:
Από τη μία, την αγιοποίηση επισκόπων μαρτυρησάντων κατά την Επανάσταση του ’21, και από άλλη την κλήση σε προφορικές εξηγήσεις των μητροπολιτών Κυθήρων και Αιτωλίας για απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού προς την απόφασή της για τον εορτασμό του Πάσχα μεγαλοσαββατιάτικα. Σύγχυση φρενών δηλαδή. Τιμώνται αυτοί που έμειναν πιστοί άχρι θανάτου υπέρ Χριστού και πατρίδος και διώκονται αυτοί που προσπαθούν να τους μιμηθούν αγωνιζόμενοι και αυτοί υπέρ Χριστού και Πατρίδος.

Συγκεκριμένα η ΔΙΣ αποφάσισε την αγιοποίηση:

1) Επτά Μητροπολιτών οι οποίοι φυλακίστηκαν μαζί με τον Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε’ και στη συνέχεια απαγχονίσθηκαν, με αφορμή διακόσια χρόνια από τον μαρτυρικό απαγχονισμό του Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε’ το 1821,

2) Του Μητροπολίτου Χίου Πλάτωνος και των συν αυτώ αναιρεθέντων κληρικών, μοναχών και λαϊκών, που μαρτύρησαν κατά τη σφαγή της Χίου, κατόπιν προτάσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Περί των “αγιοποιήσεων” έχουμε τις ενστάσεις μας όχι ως προς την αγιότητα των μαρτυρησάντων επισκόπων αλλά ως προς τον τρόπο, το χρόνο και την ποιμαντική αναγκαιότητα για την αγιοκατάταξή τους.

Πρώτον, είναι μάλλον παπικής νοοτροπίας η χρήση της λέξης αγιοποίηση που χρησιμοποιήθηκε στο δελτίο τύπου της ΔΙΣ.. Η Ιεραρχία αγιοκατατάσσει ένα πρόσωπο που έχει καταξιωθεί ως άγιος στη συνείδηση του χριστεπώνυμου πληρώματος και δεν ποιεί αγίους. Τους αγίους τους ποιεί το Πνεύμα το Άγιο. Και βασική προϋπόθεση αγιοκατατάξεως τινός είναι να έχει ορθόδοξο φρόνημα. Προκαλεί αλγεινή εντύπωση να αγιοκατατάσσονται πρόσωπα με όντως ορθόδοξο φρόνημα από μια Ιεραρχία χωρίς ορθόδοξο φρόνημα!

Δεύτερον, είναι επίσης παπικής νοοτροπίας να γίνονται αγιοκατατάξεις λόγω επετείου. Σε τι σκοπεύει; Για να τονιστεί η συνεισφορά της Εκκλησίας στον Αγώνα του Γένους; Αυτή είναι αυταπόδεικτη για όσους έχουν καθαρό νου και δε διαβάζουν την ιστορία με τις ιδεολογικές τους παρωπίδες. Οι αγιοκαταταχθέντες Επίσκοποι ανήκαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο Π.Π. Γερμανός, ο Σαλώνων Ησαΐας, ο Προκόπιος Κερνίτσης, ο Ρωγών Ιωσήφ, ήρωες του πολέμου της Εθνεγερσίας, ήταν επίσκοποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Τότε Γένος και Εκκλησία ήταν ένα. Μήπως καλύτερα η Εκκλησία της Ελλάδος να προβληματιστεί για το κατά πόσο είναι ενωμένη με το Γένος; Μήπως το χάσμα μεταξύ ελληνικού λαού και Εκκλησίας γίνεται οσημέραι και μεγαλύτερο με ευθύνη της Εκκλησίας και οι επετειακές αγιοκατατάξεις αποδεικνύουν ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός;

Τρίτον, σε κάθε εποχή το ’21 διδάσκει και απαιτεί τον αγώνα και τη θυσία υπέρ πίστεως και πατρίδος. Αν η ιεραρχία μας ήθελε να τιμήσει το ’21, θα επεδείκνυε φρόνημα θυσιαστικό, φρόνημα αντίστασης και αγώνα. Θα ενέπνεε και θα φρόντιζε από τις τάξεις της να βγουν νέοι Γρηγόριοι Ε’, νέοι μάρτυρες και εθνομάρτυρες. Αυτό θα της επέτρεπε να συνέλθει, να δει καθαρά ποιος είναι ο εχθρός που επιβουλεύεται την ελευθερία μας. Να πει ως πνευματικός και εθνικός θεματοφύλακας το στώμεν καλώς. Η κατάντια να συνεργάζεται με την Κυβέρνηση στην επιχείρηση “Ελευθερία”, αποσπώντας μάλιστα πλούσια ανταλλάγματα από την Κυβέρνηση, όπως έχουμε αναδείξει σε πάμπολλα δημοσιεύματα στο παρελθόν, αναιρεί συλλήβδην την όποια προσπάθειά της να τιμήσει το ‘21.

Τέταρτον, αφού η Ιεραρχία μας δεν είναι σε θέση να τιμήσει όπως του αξίζει το ματωμένο και ένδοξο ΄21, τουλάχιστον ας μην τιμωρεί/απειλεί/καλεί σε απολογία/θέτει σε διαθεσιμότητα:

– Όσους μάχονται υπέρ της πίστεως η οποία ποδοπατήθηκε στη ληστρική Σύνοδο του Κολυμπαρίου Ιερά αποτείχηση.

– Όσους αρχιερείς, κληρικούς και λαϊκούς κάνουν το ιερό τους καθήκον, μαχόμενοι εναντίον της υποδούλωσης του ελληνικού λαού σε υπερεθνικά κέντρα εξουσίας.

– Όσους μάχονται κατά των ανίερων και βλάσφημων μέτρων που αναιρούν την δυνατότητα ελεύθερης λατρείας του Θεού. Ήδη ορισμένοι Ιεράρχες μιλούν για είσοδο στους ναούς μόνο εμβολιασμένων.

-Όσους φανερώνουν τις εκτροπές και αιρέσεις του “Πατριάρχη του Γένους”, που έχει κάνει την Ορθοδοξία χίλια κομμάτια με το Κολυμπάρι και το Ουκρανικό και εργάζεται πυρετωδώς για την περιβόητη ένωση με τους Παπικούς.

Φευ! Η σημερινή Ιεραρχία “τιμά” το ’21 όντας ο κυριότερος πυλώνας εφαρμογής των πολιτικών του εθνικού μας Σουλτάνου. Γιατί θρησκευτικώς το καθεστώς που μας κυβερνά πόρρω απέχει από το να θεωρείται χριστιανικό. Είναι αντίχριστο, απάνθρωπο και θεομάχο. Με αυτό το καθεστώς συνεργάζεται η Ιεραρχία, γενόμενη παράγοντας πίεσης και τιμωρίας όσων, εξασκώντας το θεόσδοτο αυτεξούσιο, δεν συναινούν στον εμβολιασμό με ένα αμφίβολο σκεύασμα. Όμως αυτοί, οι “αρνητές” και οι “ψεκασμένοι”, διαφυλάσσοντας την αλήθεια, χωρίς να υποκύπτουν στο φόβο, στους εκβιασμούς και στην ανάγκη, γίνονται ευεργέτες και για όσους το έκαναν και για όλη την κοινωνία, γιατί παραμένουν οδοδείκτες στο δρόμο της επιστροφής.

Στην Ορθοδοξία ο καλύτερος τρόπος τιμής ενός Αγίου, αγιοκαταταγμένου και μη, είναι η μίμηση του βίου και των αρετών του. Τιμή Αγίου, μίμησις Αγίου. Η υποκριτική τιμή, η τιμή χωρίς μίμηση δηλαδή, είναι έργο του διαβόλου. Τέτοια τιμή ο ουρανός την αποστρέφεται και τη μισεί. Δυστυχώς με τέτοιο αισχρό τρόπο το επίσημο ελληνικό Κράτος και η Εκκλησία του τιμούν φέτος τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση. Με φιέστες και επετειακές αγιοκατατάξεις. Ο λαός του Θεού αντίθετα τιμά τους ήρωες του ’21 και την απελευθέρωσή του με τον καθημερινό του αγώνα υπέρ της αλήθειας, στους δρόμους και λατρεύοντας τον Θεό του στις κατακόμβες, εκεί που αναπαύεται ο Θεός, η Πλατυτέρα μας και οι φίλοι Του Άγιοι.

Ο ουρανός είναι μαζί μας!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.