Ελευθέριος Κοσμίδης

Αγιορείτες εγκαινιάζουν περιχαρείς τη νέα Αστυνομική Διεύθυνση;

εικόνα άρθρου: Αγιορείτες εγκαινιάζουν περιχαρείς τη νέα Αστυνομική Διεύθυνση;
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor

Δε συνιστά κατάλυση του αυτοδιοίκητου του Αγίου Όρους η εξέλιξη αυτή;


Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 19ης Μαΐου 2023 η τελετή εγκαινίων της νεοσύστατης Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αγίου Όρους με την παρουσία της πολιτικής και της Αστυνομικής ηγεσίας, καθώς και  του απερχόμενου Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιου Μαρτίνου.

Εκ της Ιεράς επιστασίας παρέστησαν ο Πρωτεπιστάτης της Ιεράς Κοινότητας Χριστοφόρος Ιβηρίτης, ο π. Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης και άλλοι πατέρες.

Η νέα Αστυνομική Διεύθυνση επανδρώθηκε με εβδομήντα επτά αστυνομικούς, με κύρια αποστολή “τη διαφύλαξη των ιερών κειμηλίων και την ασφάλεια των επισκεπτών”.

Η Κατάνυξη έχει επισημάνει στο παρελθόν τον κίνδυνο:

“Στη δεδομένη χρονική συγκυρία έχουμε δεδομένα το καθεστώς πολιορκίας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου και τον πόλεμο στην Ουκρανία, με την  παραχώρηση Ιερού Κελλίου στους Ουκρανούς αχειροτόνητους και σχισματικούς. 

Αν θέλουμε να πιστέψουμε πως η αναβάθμιση αυτή εξυπηρετεί το Φανάρι, τότε ας προετοιμαζόμαστε για επιχείρηση εκκαθάρισης της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου από τους ανυπότακτους αδερφούς. 

Υπενθυμίζουμε πως οι πατέρες υπό τον plug and play ηγούμενο της Νέας Εσφιγμένου, ζήτησαν επανειλημμένως από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο την εκκένωση του κεντρικού κτηρίου της Μονής Εσφιγμένου.

Αντίστοιχο θα πρέπει να είναι και το στενό μαρκάρισμα στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος (Ρωσικό), μιας και διαρρέονται, ήδη υπό την μορφή θεωριών συνωμοσίας, σενάρια τα οποία θέλουν τον Πούτιν να καταλαμβάνει ολόκληρο το Άγιο Όρος, με πρόσχημα την υπεράσπιση της Ιεράς Μονής, στρατηγικά όμως να αποκτά πρόσβαση στο Αιγαίο Πέλαγος. 

Επόμενο βήμα θα είναι οι συμπροσευχές, η εκτίναξη του θρησκευτικού τουρισμού, υπό τη μορφή θεολογικών  συνεδρίων για διαλόγους με αιρετικούς, και λογής λογής απίθανους προσκεκλημένους, και πολύ σύντομα το καίριο χτύπημα της άρσης του άβατου των γυναικών στο Άγιο Όρος”.

Κάποιες αποφάσεις είναι κόντρα σε κάθε λογική και θα έπρεπε να προβληματίσουν και τους πλέον ψυχραιμότερους.

Είναι προκλητικό την ώρα που η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χαλκιδικής, με εννέα αστυνομικούς να φεύγουν από τη Διεύθυνση Αστυνομίας του νομού με σκοπό την ενίσχυση της αστυνόμευσης στο Άγιο Όρος, καταγγέλλουν την Aποδυνάμωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής σε επιστολή  προς κάθε υπεύθυνο με τίτλο: Δ.Α. Χαλκιδικής ώρα ‘’ΜΗΔΕΝ’’

“Είμαστε Νομός ‘υδροκέφαλος’, αφού κατά τους θερινούς και όχι μόνο μήνες υπερπολλαπλασιάζεται ο πληθυσμός του. Ενώ οι εκκλήσεις μας επί σειρά ετών για ενίσχυση των Τμημάτων μας είναι αιματηρές, αποφάσεις, όπως η συγκεκριμένη, καταδεικνύουν απόλυτη απαξίωση του αγώνα να κρατήσουν ψηλά το αίσθημα της Ασφάλειας οι Αστυνομικοί της Χαλκιδικής”(..). Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση που ισοδυναμεί με διάλυση Τμημάτων που ήδη ασθμαίνουν.

Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ενόψει καλοκαιριού ένας τουριστικός Νομός – χρυσάφι και στολίδι της χώρας αντί να ενισχύεται, να ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΖΕΤΑΙ”.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) με επιστολή της προς την πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην επιστολή της επισημαίνονται τα εξής: «Δ.Α. Χαλκιδικής – ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ»

Αξιότιμοι Κύριοι,

Επανερχόμαστε για πολλοστή φορά σε καταγγελίες του συνδικαλιστικού μας κινήματος που σχετίζονται με ακατανόητες αποφάσεις της αστυνομικής διοίκησης και της ηγεσίας συνολικά και οι οποίες προσβάλλουν όχι μόνο αυτούς τους οποίους αφορούν, αλλά κι εκείνους που τις εγκρίνουν και τις κοινοποιούν προς εφαρμογή από τα κατώτερα κλιμάκια της ιεραρχίας.

Πρόκειται για τις καταγγελίες-γεγονότα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής που αφορούν μετακινήσεις αστυνομικών από υπηρεσία σε υπηρεσία και οι οποίες μας αφήνουν άναυδους, λόγω της προκλητικότητας και της έλλειψης ενσυναίσθησης όσων έσπευσαν να δώσουν αυτή τη «λύση», σε υπαρκτά κατά τα άλλα προβλήματα αστυνόμευσης και έλλειψης ασφαλείας στη Δ.Α. Χαλκιδικής.

Παρακαλούμε όπως λάβετε σοβαρά υπόψη σας τις παρατηρήσεις που αναφέρονται από την Ένωσή μας στο επισυναπτόμενο έγγραφό της και ζητήσετε εξηγήσεις από όσους φέρουν την ευθύνη τέτοιων επιπόλαιων αποφάσεων. Αποφάσεων που δεν τους εκθέτουν μόνο στα μάτια των συναδέλφων μας, καθώς τους αφήνουν απροστάτευτους στους κινδύνους που ελλοχεύουν, αλλά και στην εκτίμηση των συμπολιτών μας, οι οποίοι προσβλέπουν σε μια αξιόπιστη αστυνομική διοίκηση και όχι σε μια παραπαίουσα αστυνομία, η οποία προσπαθεί επί ματαίω να καλύψει τις ανάγκες της, ενώ συνάνθρωποί μας επίσης αγωνιούν και απεύχονται νέες ανθρώπινες απώλειες, όπως αυτές από το πρόσφατο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα”.

Ποιά είναι η σκοπιμότητα πίσω από μια τέτοια σκανδαλώδη απόφαση; Άραγε γίνεται αποδεκτή από όλες τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους; Γίνεται με την ευλογία του Φαναρίου ή παρακάμφθηκε ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως; Τα πράγματα εξελίσσονται ταχύτατα και κλιμακώνονται επικίνδυνα. Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τα γνωστά… σιωπά. 

Οι  Μακεδονομάχοι Μητροπολίτες μάλιστα των Νέων Χωρών ζουν σε έναν παράλληλο κόσμο, στον οποίο ενώ γράφονται μαύρες σελίδες στη σύγχρονη Εκκλησιαστική Ιστορία, με την επιχειρούμενη “βελούδινη” κατάργηση του Καταστατικού Χάρτη του Αγίου Όρους, εκείνοι μοιάζουν να παρασύρονται από ένα ατελείωτο μεθύσι ματαιοδοξίας, που αποτυπώνεται περίτρανα σε κάθε επόμενο φωτογραφικό τους κρεσέντο.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Ο κύβος ερρίφθη για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου 
Αγιορείτικη Αστυνόμευση 
Ουκρανική απόβαση στο Άγιον Όρος. Η Ιερά Μονή Παντοκράτορος παραχώρησε κελί στους σχισματικούς της Ουκρανίας

Σχετικά άρθρα

Ο Πατριαρχικός Ναός στο Φανάρι κέντρο αντικανονικών συμπροσευχών μετά αιρετικών επισκόπων

Λουθηρανός αρχιεπίσκοπος «εκκλησιάστηκε» σε Θεία Λειτουργία, Παπικός επίσκοπος παρέστη στο Μ. Εσπερινό για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.