Ελευθέριος Κοσμίδης

Αγιορείτικη Αστυνόμευση 

εικόνα άρθρου: Αγιορείτικη Αστυνόμευση 
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Τι σημαίνει η αναβάθμιση σε Αστυνομική Διεύθυνση του Α.Τ. Αγίου Όρους; 

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr 

Είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση πως το αστυνομικό τμήμα Αγίου Όρους μετατρέπεται σε Αστυνομική Διεύθυνση, η οποία θα υπάγεται απευθείας στον Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδας. 

Σκαλίζοντας λίγο το διαδίκτυο για κάποιες πληροφορίες σχετικά με τη θεσμοθέτηση αρχής για τη διαφύλαξη της τάξης και της ασφάλειας στην Αθωνική πολιτεία, βρήκαμε κάποια δημοσιεύματα που μας ανησύχησαν. 

Από την εποχή της Τουρκοκρατίας ακόμη και τους Σερδάρηδες μέχρι τους ΕΑΜιτες, οι οποίοι επιχείρησαν να αποδώσουν “δικαιοσύνη”, μετά την αποχώρηση των Ναζί την περίοδο 1944-1945, και από το κοντινό 2013 με τα απανωτά  κρούσματα κλοπών Ιερών Κειμηλίων μέχρι την πρόσφατη αυτοχειρία του αστυφύλακα, τα στοιχεία παρουσιάζονται μεροληπτικά και η αλήθεια χάνεται κάπου μεταξύ πραγματικών περιστατικών και θεωριών συνωμοσίας. 

Στη δεδομένη χρονική συγκυρία έχουμε δύο δεδομένα: Το καθεστώς πολιορκίας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου και τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Σενάριο πρώτο 

Αν θέλουμε να πιστέψουμε πως η αναβάθμιση αυτή εξυπηρετεί το Φανάρι, τότε ας προετοιμαζόμαστε για επιχείρηση εκκαθάρισης της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου από τους ανυπότακτους αδερφούς. 

Αντίστοιχο θα πρέπει να είναι και το στενό μαρκάρισμα στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος (Ρωσικό), μιας και διαρρέονται, ήδη υπό την μορφή θεωριών συνωμοσίας, σενάρια τα οποία θέλουν τον Πούτιν να καταλαμβάνει ολόκληρο το Άγιο Όρος, με πρόσχημα την υπεράσπιση της Ιεράς Μονής, στρατηγικά όμως να αποκτά πρόσβαση στο Αιγαίο Πέλαγος. 

Για πολλούς από εμάς αυτά συνιστούν αποκύημα νοσηρής φαντασίας. 

Σενάριο δεύτερο 

Η άλλη άποψη θέλει την εξέλιξη να τη δρομολογεί η εβραιομασωνοκίνητη Νέα Εποχή. Επειδή ο λύκος στην αντάρα χαίρεται, κάθε γεωπολιτική αστάθεια προσφέρεται για επιτάχυνση παλαιών σχεδίων. Εάν στόχος είναι η βελούδινη άλωση του Αγίου Όρους από τους νεοεποχίτες, θα πρέπει εμείς να ετοιμαζόμαστε για εκτεταμένη επιχείρηση σκούπα όλων των αρνητών των υγειονομικών μέτρων, σκούπα όλων των αντιοικουμενιστών και σκούπα όλων των αποτειχισμένων για λόγους πίστεως από τον Οικουμενιστή Πατριάρχη. 

Επόμενο βήμα θα είναι οι συμπροσευχές, η εκτίναξη του θρησκευτικού τουρισμού, υπό τη μορφή θεολογικών  συνεδρίων για διαλόγους με αιρετικούς και λογής λογής απίθανους προσκεκλημένους, και πολύ σύντομα το καίριο χτύπημα της άρσης του άβατου των γυναικών στο Άγιο Όρος.

Όλα αυτά συνιστούν απίθανα  σενάρια, μάλλον και τραβηγμένα από τα μαλλιά…

Κακιά σύμπτωση είναι πως σε κάθε περίπτωση το Φανάρι είναι ευχαριστημένο με την εξέλιξη και δεν πρόκειται να αντιδράσει. 

Δεν πρόκειται να αντιδράσουν ούτε οι Ιερές Μονές που υπακούουν τυφλά στον Πατριάρχη. 

Ας εξηγήσει όμως το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία το σκεπτικό αυτής της “αναβάθμισης” και ακόμη πώς διασφαλίζεται το Αυτοδιοίκητο στην μοναστική πολιτεία.

Η Κατάνυξη είναι στη διάθεσή κάθε Αγιορείτη μοναχού να φιλοξενήσει σκέψεις και προβληματισμούς σχετικά με την εξέλιξη, αλλά και να αναδείξει εγκαίρως ενδεχόμενη εκτροπή της πραγματικότητας σε ένα από τα δύο απίθανα σενάρια, τα οποία σήμερα απορρίπτουμε με βεβαιότητα ως θεωρίες συνωμοσίας. 

Καλή Μετάνοια! 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Με Ευρωπαϊκά κονδύλια φωτοβολταϊκά στο Άγιον Όρος
– Θ. Καράογλου: Επιθεώρησε εργασίες αναστήλωσης και συντήρησης στο Άγιο Όρος (Φωτ.)
– Παράνομα γυρίσματα στο Άγιον Όρος-Αναστάτωση στους αγιορείτες μοναχούς

Σχετικά άρθρα

Προς βαπτισμένους Ορθόδοξους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. “Τὸ δὲ τὴν πόλιν σοι δοῦναι, οὔτ’ ἐμόν ἐστιν οὔτ’ ἄλλου τῶν κατοικούντων ἐν ταύτῃ· κοινῇ γὰρ γνώμῃ πάντες αὐτοπροαιρέτως ἀποθανοῦμεν καὶ οὐ φεισόμεθα τῆς ζωῆς ἡμῶν” . Ο Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος (γενν.σαν σήμερα)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.