Επικαιρότητα

Αίτημα της Εκκλησία της Κρήτης για αγιοκατάταξη του π. Ευμενίου Σαριδάκη

εικόνα άρθρου: Αίτημα της Εκκλησία της Κρήτης για αγιοκατάταξη του π. Ευμενίου Σαριδάκη

«…Το αίτημα θα υποβληθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τις περαιτέρω Εκκλησιαστικές Πράξεις»

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Την ομόφωνη αποδοχή του αιτήματος του Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου για την αγιοκατάταξη του Γέροντος Ευμενίου Σαριδάκη ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, σε πρόσφατη συνεδρίαση της. Το αίτημα, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της Εκκλησίας της Κρήτης, θα υποβληθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τις περαιτέρω Εκκλησιαστικές Πράξεις.

Ο πατήρ Ευμένιος ήταν γόνος μιας πολυμελούς και πάμπτωχης οικογένειας. Γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του έτους 1931 απο ευσεβείς και ενάρετους γονείς. Εκάρη μοναχός σε ηλικία δεκαεπτά ετών, μετονομασθείς Σωφρόνιος και το 1975 σε ηλικία σαράντα τεσσάρων ετών χειροτονήθηκε εις πρεσβύτερον. Μετά την χειροτονία του συνέχισε τη ζωή του στο Νοσοκομείο Λοιμωδών στην Αγία Βαρβάρα Αθηνών ως πνευματικός, βοηθώντας την ανακούφιση των συνανθρώπων του. Η Εις Κύριον Εκδημία του έγινε την Κυριακή 23 Μαΐου του 1999, ημέρα μνήμης των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων της εν Νικαία Α΄ Οικουμενικής Συνόδου.

Η χαρά ημών των ορθοδόξων είναι μεγάλη που από την δική μας γενιά, την σκολιά και διεστραμμένη, το Πνεύμα το Άγιο αναδεικνύει Αγίους. Η υπόσχεση του Κυρίου ότι θα είναι μαζί μας μέχρι της συντελείας των αιώνων, μας δίνει την παρηγοριά ότι σε καμία γενιά δεν θα λείψουν παντελώς οι Άγιοι που θα μεσιτεύουν με τη δύναμη της προσευχής τους για την σωτηρία του κόσμου.

Η χαρά μας όμως είναι λειψή, καθώς η χορεία των αγίων του καιρού μας, όλοι κατά φυσικό τρόπο ορθοδοξότατοι, αντιοικουμενιστές και εχθροί αιρέσεων και νεωτερισμών, ανακηρύχθηκαν άγιοι με τρόπο εσπευσμένο από έναν Οικουμενικό Πατριάρχη που ξεπέρασε σε κακοδοξίες και αιρέσεις όλους τους προκατόχους του σε βάθος χρόνου δύο χιλιετιών. Αλλά, όπως φαίνεται, δεν έχουν οι Άγιοι του καιρού μας την ανάγκη αγιοκατάταξης από κανένα Πατριάρχη. Ο Πατριάρχης μας, και οι Τοπικές Εκκλησίες που τον ακολουθούν στον οικουμενιστικό κατήφορο, έχουν ανάγκη τις αγιοκατατάξεις, για να καλύψουν πίσω από την λάμψη των Αγίων το σκότος των δικών τους τρομερών δογματικών και εκκλησιαστικών εγκλημάτων.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Αχ, μακαριστέ Καλλίνικε, σου έμελλε να αγιοκαταχθείς από Οικουμενιστές και εκκλησιομάχους!
– Δεν έγιναν Άγιοι λόγω ρουσφετιού, κυνηγώντας μία υπογραφή ενός ανάξιου Πατριάρχου (μα άξιου κάθε αισχύνης)…
– Η επίσημη Αγιοκατάταξη του Γέροντα Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτου
– Σχόλιο για τις πρόσφατες αγιοκατατάξεις από τον εμπνευστή του Σχίσματος στη σύγχρονη εποχή της Εκκλησίας

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.