Επικαιρότητα
Ακαδημία Οικουμενιστικών Σπουδών Βόλου!
9 Σεπ 2021
Ένας κατηγορούμενος για δογματική αίρεση επαινείται από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου…
Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
Η Ακαδημία Θεολογικών Βόλου έχοντας ήδη ένα οικουμενιστικό ιστορικό, προέβη σε άλλη μία επαίσχυντη πράξη επιβεβαιώνοντας πως καμία σχέση δεν έχει με το ορθόδοξο πνεύμα. Συγκεκριμένα συμμετείχε σε διεθνές συνέδριο με τίτλο: «Οικοδομώντας τον οίκο της σοφίας»- Σέργιος Μπουλγκάκοφ: 150 χρόνια από τη γέννησή του». Το συνέδριο ξεκίνησε την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, στις 10.15 π.μ. ώρα Ελλάδος και ολοκληρώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου. Μέλημά του ήταν να αναδείξει τη συμβολή του Μπουλγκάκοφ στην προσπάθεια να χτιστούν γέφυρες μεταξύ Ανατολής και Δύσης.
Από ποιους οργανώθηκε το συνέδριο;
Από σχετικό άρθρο μάθαμε ότι το συνέδριο διοργανώνεται από το Ερευνητικό Κέντρο «Σέργιος Μπουλγκάκοφ» του Πανεπιστημίου του Φριβούργου (Ελβετία) σε συνεργασία με το Κέντρο Ορθοδόξων Χριστιανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Φόρντχαμ (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ) και φυσικά την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου. Μία περιήγηση στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου του Φόρντχαμ αποκαλύπτει πως ιδρυτής του πανεπιστημίου ήταν ένα παπικός Αρχιεπίσκοπος, ο John Hughes. Το πανεπιστήμιο προωθεί την Ιησουιτική και παπική ταυτότητά του επιβεβαιώνοντας πως πρόκειται για ένα εκπαιδευτήριο οικουμενιστών. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, η οποία με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Δημητριάδος του οποίου τις φιλοαιρετικές και φιλοσχησματικές τάσεις έχουμε ελέγξει, στηρίχθηκε στη μεταπατερική θεολογία προωθώντας ξεδιάντροπα τον Οικουμενισμό.
Επιπρόσθετα, το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Ρόουαν Γουίλιαμς, Διευθυντή του Κολλεγίου της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ (2013–2020) και Αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρυ (2002–2012). Ο Ρόουαν Γουίλιαμς διετέλεσε αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας και όσο διένυε τη θητεία του επιδίωξε να εισάγει την ιδέα της χειροτονίας των γυναικών ως επισκόπων και της ομοφυλοφιλίας.
Ποιοι ήταν οι ομιλητές του συνεδρίου;
Οι ομιλητές του συνεδρίου εκπροσωπούσαν διάφορες από τις αιρετικές διδασκαλίες ανά την οικουμένη. Ένας από τους κεντρικούς ομιλητές της οικουμενιστικής φιέστας, ήταν: O Antoine Arjakovsky, Συν-διευθυντής του Τομέα Έρευνας Πολιτικής και Θρησκειών του Κολλεγίου των Βερνανδίνων, Παρίσι. Παρενθετικά, το Institute of Ecumenical Studies Ukrainian Catholic University γνωστοποιεί ότι ο Antoine έχει γράψει βιβλίο που ο τίτλος του μεταφράζεται ως εξής: Συζητήσεις με τον Καρδινάλιο Λουμπόμιρ Χουσάρ για έναν Μετα-Ομολογιακό Χριστιανισμό.
Τον διαθρησκειακό χαρακτήρα των υπόλοιπων ομιλιών, για την οικονομία του χρόνου δεν θα τον παραθέσουμε σε αυτό το άρθρο. Όμως, και ο νοών νοείτω πως το συνέδριο πλαισιώνεται από έναν οικουμενιστικό συρφετό!
Ποιος ήταν ο Σέργιος Μπουλγκάκοφ;
O Σέργιος Μπουλγκάκοφ γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1871 στο Livny. Άνηκε στις τάξεις του ορθόδοξου κλήρου, όμως επηρεάστηκε από τη φιλοσοφική θεολογία. Προέβη σε μία αντικανονική κίνηση και το 1933 πρότεινε ένα είδος διακοινωνίας μεταξύ των µελών της αδελφότητας των αγίων Σεργίου και Αλβανού. Έπειτα, κατηγορήθηκε για δογματική αίρεση λόγω της αιρετικής διδασκαλίας του περί της Σοφίας και καταδικάστηκε.
Από τη συμμετοχή της Ακαδημίας στο οικουμενιστικό συνέδριο, καταλαβαίνουμε πως μένει πιστή στην κολυμπαρίστικη πλάνη. Γι’ αυτό ταιριάζει καλύτερα να μετονομαστεί σε Ακαδημία Οικουμενιστικών Σπουδών Βόλου.
Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra
Δείτε σχετικά:
– Η κουλτουροπαθιασμένη Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου ως διαθρησκειακό περίπτερο
– Κρατική επιχορήγηση 100.000 € στην Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών του Βόλου
– Μητρ. Δημητριάδος Ιγνάτιος: Ως βιβλίο πολιτισμού ο καθένας πρέπει να διαβάσει το Κοράνι