Επικαιρότητα

Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου: Θερινό Πανεπιστήμιο για τους σχισματικούς Ουκρανούς

εικόνα άρθρου: Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου: Θερινό Πανεπιστήμιο για τους σχισματικούς Ουκρανούς

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος τόνισε την ανάγκη υποστήριξης της (σχισματικής) «εκκλησίας» της Ουκρανίας…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στήριγμα και δούρειος ίππος των σχισματικών Ουκρανών στη χώρα μας αποτελεί η Ι. Μητρόπολη Δημητριάδος και η περιβόητη μεταπατερική Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου.

Λίγο πριν την επίσκεψη του σχισματικού ψευδεπικόπου Επιφανίου στην Ι.Μ. Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου στις αρχές Σεπτεμβρίου, ένα νέο πρόγραμμα επιμόρφωσης για τους σχισματικούς Ουκρανούς, επιχειρεί να αμβλύνει τις αντιστάσεις και να ανοίξει την κερκόπορτα του εκκλησιαστικού μολυσμού στη χώρα μας…


Πρόγραμμα «επιμόρφωσης» είκοσι τριών κληρικών και λαϊκών θεολόγων της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας

Στα τέλη Ιουλίου και για τρίτη χρονιά, η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου σε συνεργασία με τη Θεολογική Ακαδημία του Βολύν της σχισματικής «εκκλησίας» της Ουκρανίας, πραγματοποίησε πρόγραμμα επιμόρφωσης («Θερινό Πανεπιστήμιο») για 23 Ουκρανούς κληρικούς και λαϊκούς θεολόγους.

Παρατίθενται οι σχετικές πληροφορίες, όπως αυτές αντλούνται από το αντίστοιχο Δελτίο Τύπου.

Διοργανωτές: Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου σε συνεργασία με τη Θεολογική Ακαδημία του Βολύν της νέας Αυτοκέφαλης «Εκκλησίας» της Ουκρανίας.

Συμμετέχοντες: Εικοσιτρείς (23) θεολόγοι και κληρικοί, απόφοιτοι των Θεολογικών Ακαδημιών του Κιέβου και του Βολύν, καθώς και κρατικών πανεπιστημίων της Ουκρανίας.

Θεματολογία: Ευρύ φάσμα θεολογικών, κανονικών, ποιμαντικών και κοινωνιολογικών ζητημάτων.

Ιστορικό προγράμματος: Ξεκίνησε στο Βόλο τον Ιούλιο του 2019 και ολοκληρώθηκε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι με φυσική παρουσία). Φέτος πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρονιά.

Παρακολούθηση: Διαδικτυακή παρουσία.

Διάρκεια: 25 έως 29 Ιουλίου 2022.


Χαιρετισμός του Μητροπολίτη Δημητριάδος – Διδάσκοντες θεολόγοι και κληρικοί

Κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη του προγράμματος, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος τόνισε την ανάγκη υποστήριξης της (σχισματικής) «εκκλησίας» της Ουκρανίας και υπενθύμισε ότι η Ακαδημία Θεολογικών ΣπουδώνΒόλου στήριξε τη νέα (ψευδο)εκκλησία θεολογικά από τα πρώτα της βήματα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις και μαθήματα στους σχισματικούς της Ουκρανίας, ενώ ανάμεσα στους διδάσκοντες διακρίνουμε τους θεολόγους και κληρικούς:

  • Παντελή Καλαϊτζίδη (Διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, ερευνητικός εταίρος στα Πανεπιστήμια Μύνστερ και KU Leuven)
  • Νικόλαο Ασπρούλη (Αναπληρωτής Διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, Διδάσκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο)
  • Γεώργιο Βλαντή (Διευθυντής του Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών της Βαυαρίας και Επιστημονικός Συνεργάτης της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών)
  • Δημήτριο Μόσχο (Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ και Μέλος του Δ.Σ. της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών)
  • Μητροπολίτη Πισιδίας Ιώβ (Κοσμήτορας του Institut d’études supérieures en théologie orthodoxe, Chambésy, Γενεύη)
  • π. Δημήτριο Μπαθρέλλο (Επισκέπτης καθηγητής του Ινστιτούτο Ορθόδοξων Χριστιανικών Σπουδών του Κέιμπριτζ, Μέλος του Δ.Σ. της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών)
  • π. Βασίλειο Θερμό (Αναπληρωτής Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, ψυχίατρος παίδων και εφήβων)

Η Μητρόπολη Δημητριάδος και η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου βάση και στήριγμα των σχισματικών Ουκρανών

Με συντονισμένες κινήσεις τα τρία τελευταία χρόνια, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και η διαβόητη μεταπατερική Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου στηρίζουν, τροφοδοτούν και εκπαιδεύουν το δυτικόφρονο, ουνιτικό και σχισματικό Ουκρανικό μόρφωμα, με κάθε δυνατό τρόπο. Υπενθυμίζεται ότι:

α) Η «Ιερά» Σύνοδος της Ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας εξέλεξε τον αρχιμανδρίτη της Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού, Επιφάνιο Δημητρίου, σε «Επίσκοπο» Ολβίας (22 Μαΐου 2019).

β) Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος καταφρονώντας τους Ιερούς Κανόνες «συλλειτουργεί» με τον σχισματικό ψευδεπίσκοπο Ολβίας, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο τον εαυτό του καθαιρετέο και ακοινώνητο.

γ) Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου αποδέχεται και υποστηρίζει τους σχισματικούς εξ Ουκρανίας και αναλαμβάνει τη «θεολογική» κατάρτιση/επιμόρφωση τους.

Το πνευματικό σκοτάδι που αιωρείται πάνω από την Ι.Μ. Δημητριάδος απειλεί να πνίξει την Εκκλησία της Ελλάδος, τη στιγμή που οι σχισματικοί εξ Ουκρανίας εκπαιδεύονται και καταρτίζονται «θεολογικά», υπό τη σκέπη και την ευλογία του εγχώριου Μητροπολίτη.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Η συμβολή του Γ.Γ. Υπ. Παιδείας Γ. Καλαντζή, στην αποδόμηση της Ορθοδόξου πνευματικότητας
Άσπρο Μαύρο: Ολοταχώς κατά κρημνών το Φανάρι
Το μνημόνιο συνεργασίας του Δημητριάδος Ιγνατίου και του Γ.Γ. Θρησκευμάτων Γιώργου Καλαντζή

Σχετικά άρθρα

Αχειροτόνητος Ντουμένκο-Ουνίτες-Παπικοί προσεύχονται στο Κίεβο παρουσία του Χαλκηδόνος Εμμανουήλ

Ο προκαθήμενος της σχισματικής «Εκκλησίας» Επιφάνιος καθώς και ο Ουνίτης επικεφαλής εκφώνησαν προσευχές Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Την 15η Ιουλίου 2024, ο αχειροτόνητος «Μητροπολίτης» Κιέβου Ντουμένκο Επιφάνιος, ο επικεφαλής των Ουνιτών της...

Αιφνίδια αποφυλάκιση του Μητροπολίτη Τούλτσιν από το καθεστώς Ζελένσκι

Οι διώξεις κατά των ιεραρχών της Ουκρανικής Εκκλησίας έχουν πολιτικά κίνητρα και επιδιώξεις Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Επικύρωση της καταδίκης σε πέντε χρόνια φυλάκιση (18η Ιουνίου 2024) Την 18η Ιουνίου 2024, το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.