εικόνα άρθρου: Αλεξανδρείας Θεόδωρος, ακόμα ένας ναιναίκος

Γράφει ο Μέτοικος 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

«Ακούσατε! ακούσατε! Γραικοί και ευρωπαίοι!» ο Πάπας της Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος ο Β΄που, έως προχθές όλοι τον είχαν για παλικαρά τρανό και κόκορα λειράτο, είναι κι αυτός ναιναίκος!

Μέχρι και χθες, ο Αλεξάνδρειας Θεόδωρος έδινε την εντύπωση πως έχει ηθική ορθόδοξου ιεράρχη, όραμα Πατριάρχου για την ενότητα της Εκκλησίας Χριστού, ιερά και όσια έντιμου ανθρώπου, αφού δήλωνε στα εγκαίνια του Ιερού Καθεδρικού Ναού Μεταμορφώσεως του Χριστού στο Μπόλγκραντ Ουκρανίας πως: «θα πω σε όλους τους Πατριάρχες ότι η Εκκλησία δεν προσκυνά τους πολιτικούς. Στην Εκκλησία έχουμε τους αποστολικούς κανόνες…»! Και, προφανώς παίζοντας με τον πόνο των Ουκρανών Ορθοδόξων Χριστιανών, ο υπηρέτης ξένων συμφερόντων, ο ανάλγητος, τάχα συγκινημένος «ομολογούσε»: «Εδώ ζούσα και εδώ δάκρυσα για τη χώρα αυτή. Και τώρα ήρθα εδώ για να σας πω ότι είμαι πάντα κοντά σας»!

Και «πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις» ο πάπας, που στην κεφαλή του τώρα φορά «στέφανον εκ λίθων ατίμων», καταναθεματίζει τους Ορθοδόξους Ουκρανούς «και ομνύει ότι ουκ οίδα» αυτούς, διότι και τάχα μου-τάχα μου η αλεξανδρινή εκκλησία είναι «τοις πάσι γνωστόν [πως] λειτουργεί κατά το συνοδικόν σύστημα διοικήσεως ως παρέλαβε τούτο εκ της παραδόσεως και των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων!».

Απίστευτη Υποκρισία! Οι Αποστολικοί Κανόνες, που καμία από τις τάχα προνομίες του πατριάρχη Βαρθολομαίου δεν επικυρώνουν και, έως και χθες ο πάσης Αφρικής έριχνε σαν στάχτη στα μάτια των κατάφορα αδικημένων Ουκρανών Ορθοδόξων ξεχάστηκαν!

Ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος, για τις ανάγκες του «προσκυνήματος», θυμήθηκε την «παράδοση» και το Συνοδικό Σύστημα Διοικήσεως! Καμία κουβέντα στο «ανακοινωθέν Νενέκου» για τους Ιερούς Κανόνες των Αποστόλων, σιωπή για τις αποφάσεις των Πατέρων της Εκκλησίας στις Ιερές και Οικουμενικές Συνόδους.

Αντί ο πάπας Θεόδωρος Β΄ να ακολουθήσει το παράδειγμα του προκατόχου του αγίου Κύριλλου Αλεξανδρείας, πρωτοστατώντας στην απομάκρυνση του αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου από τον πατριαρχικό θώκο, κατά το παράδειγμα της διώξεως του αιρετικού Νεστόριου, αυτός ο ακοινώνητος ως «ακοινωνήτοις κοινωνών» συντάσσεται μαζί του στο σχέδιο διαιρέσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας!

Ο Μακάριος Μάλετιτς, επικεφαλής της δεύτερης μερίδας των σχισματικών που ενώθηκαν για να κάνουν την «εκκλησία Βαρθολομαίου» στην Ουκρανία, την κατ’ ευφημισμό OCU δήλωσε: «αν δεν ήταν η υποστήριξη των ΗΠΑ μαζί με τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Βαρθολομαίος δεν θα τολμούσε ποτέ να δώσει τον Τόμο αυτοκεφαλίας!». Και είναι αυτές ακριβώς οι κρατικές δυνάμεις που, για τα συμφέροντά τους επιχειρούν τη διαίρεση της Ορθοδόξου Εκκλησίας και, όταν γίνει η «δουλειά» που ανέθεσαν στον αρχιεπίσκοπο Βαρθολομαίο, θα πετάξουν σαν στυμμένες λεμονόκουπες όλους τους ναιναίκους!

Τι θλιβερός ο πάπας της Αλεξάνδρειας Θεόδωρος ο Β΄!
Για να καλύψει ως πατριάρχης την ανεπάρκειά του, κρύβετε πίσω από το Συνοδικό Σύστημα.
Για να αιτιολογήσει ως ορθόδοξος ιεράρχης την κραυγαλέα οσφυοκαμψία του, επικαλείται την ύπαρξη δήθεν συλλογικών αποφάσεων.
Για δικαιολογήσει ο άνθρωπος χωρίς μπέσα την προσωπική του δειλία, «προσεύχεται» με τον ακοινώνητο Ιερώνυμο, υπέρ «ευσταθείας των αγίων του Θεού Εκκλησιών»!

Δείτε σχετικά:
– ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας μνημόνευσε τον σχισματικό Μητρ. Κιέβου κ. Επιφάνιο
– Διάγγελμα Πατρ. Θεόδωρου: Το βίντεο με την αναγνώριση της Αυτοκεφαλίας της «Εκκλησίας της Ουκρανίας» από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
– Αλεξανδρείας Θεόδωρος πριν το 2019: «Η Κανονική Ουκρανική Εκκλησία είναι του Ονούφριου.» Σήμερα κάνει κωλοτούμπες!
– Το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου του Πατρ. Αλεξανδρείας για την μνημόνεση του σχησματικού Μητροπολίτη Κιέβου στα Δίπτυχα

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.