Επικαιρότητα

Ακόμα και ο αιρετικός Βαρλαάμ ο Καλαβρός θα ζήλευε τις απόψεις του αρχιεπισκόπου Αμερικής!

εικόνα άρθρου: Ακόμα και ο αιρετικός Βαρλαάμ ο Καλαβρός θα ζήλευε τις απόψεις του αρχιεπισκόπου Αμερικής!

“Όμως, ας μην ξεχνάμε ότι τα μέσα, τα εργαλεία με τα οποία προσφέρουμε στη Θεία Κοινωνία, είναι φθαρτά και γήινα”... (Αμερικής Ελπιδοφόρος)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ξανακτύπησε. Έγινε γνωστό, ότι σε διαδικτυακή συζήτηση εξέφρασε διδασκαλίες σχετικά με τη Θεία Κοινωνία γεμάτες χοντροκομμένες βαρλααμικές πλάνες. Μάλιστα, είπε μεταξύ άλλων “Κατά τη διάρκεια της Θείας Ευχαριστίας, λαμβάνουμε σώμα και αίμα Χριστού και το σώμα και το αίμα του Κυρίου μας μεταδίδουν ζωή και όχι ασθένειες….. όμως, ας μην ξεχνάμε ότι τα μέσα, τα εργαλεία με τα οποία προσφέρουμε στη Θεία Κοινωνία, είναι φθαρτά και γήινα».

Ο Ελπιδοφόρος, δεχόμενος ότι η Θεία Κοινωνία δεν αγιάζει τα υλικά μέσα με τα οποία μεταδίδεται, δέχεται όλη την φραγκολατινική διδασκαλία περί απρόσιτου Θεού και κτιστών Θείων ενεργειών. Έτσι, η Θεία Κοινωνία, κτιστή ούσα και στο ίδιο οντολογικό επίπεδο με τα κτιστά υλικά αντικείμενα, δεν δύναται να τα αγιάσει, με αποτέλεσμα ο πιστός στην προσπάθειά του να μεταλάβει ζωή κινδυνεύει να λάβει θάνατο από το φθαρτό και γήινο Δισκοπότηρο και τη φθαρτή και γήινη Λαβίδα.

Εμείς, σύμφωνα με τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, πιστεύουμε ότι ο Θεός έχει άκτιστη ουσία και άκτιστη ενέργεια. Η Θεία Μετάληψη, ως το κατουσίαν σώμα και αίμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, είναι οντολογικά ασυγκρίτως ανώτερη από όλες τις κτιστές ουσίες και ως φορέας της άκτιστης Θείας ενέργειας αγιάζει τα υλικά αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για την μετάδοσή της. Τόσο απλά….

Εμείς, λοιπόν, #menoumepisti, όσοι συμφωνούν με τον Ελπιδοφόρο ας μείνουν σπίτι και μετά την καραντίνα. Οι ιοί και τα μικρόβια θα είναι εκεί και η φραγκολατινική τους πίστη θα συνεχίσει να μην τους προστατεύει.

Διαβάσαμε στο thetoc.gr:


Ελπιδοφόρος: Ο κόσμος μας θα αλλάξει-Προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας

Με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών από άκρο σε άκρο των ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο του Λαζάρου η διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος σε μια ακόμη πρωτοποριακή ποιμαντική πρωτοβουλία του για τη διατήρηση της επικοινωνίας με το ποίμνιό του σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Η διαδικτυακή συζήτηση, η οποία διήρκεσε μία ώρα, διοργανώθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης (zoom) και προβλήθηκε ζωντανά μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Αρχιεπισκόπου, facebook και twitter, και από το κανάλι της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στο youtube. Συντονίστρια ήταν η βραβευμένη με EMMY ομογενής δημοσιογράφος Δήμητρα Καλοδήμος, από το Νάσβιλ του Τενεσί, η οποία και μετέφερε τις ερωτήσεις των πιστών στον Αρχιεπίσκοπο.

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε αναλυτικά για την αναγκαιότητα αντιμετώπισης της πανδημίας με σύνεση, προσοχή και υπευθυνότητα και σημείωσε ότι “οι Ακολουθίες τόσο στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής όσο και σε όλες τις Μητροπόλεις των ΗΠΑ διεξάγονται εδώ και πολλές εβδομάδες κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων ομοσπονδιακών και πολιτειακών αρχών, γιατί αυτό που προέχει είναι η προστασία της υγείας των πιστών και των οικείων τους και, φυσικά, της δημόσιας υγείας”.

Επίσης, τόνισε ότι “οι πιστοί δεν πρέπει να προκαλούμε τον Θεό με μια ανεύθυνη στάση”, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι “εμείς σε θέματα που δεν γνωρίζουμε απευθυνόμαστε στους ειδικούς, οι οποίοι είναι γνώστες”. Επιπρόσθετα, απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις πιστών, επισήμανε ότι “η πίστη και η επιστήμη δεν συγκρούονται μεταξύ τους, αλλά υπάρχουν παράλληλα η μια προς την άλλη”.

Ως προς το ζήτημα της Θείας Ευχαριστίας, για το οποίο δέχθηκε πολλές ερωτήσεις, έκανε σαφή διαφοροποίηση ανάμεσα στο Μυστήριο της Κοινωνίας με τον Θεό και τον τρόπο που αυτή πραγματοποιείται. “Κατά τη διάρκεια της Θείας Ευχαριστίας, λαμβάνουμε σώμα και αίμα Χριστού και το σώμα και το αίμα του Κυρίου μας μεταδίδουν ζωή και όχι ασθένειες”, σημείωσε. Και συνέχισε: “Όμως, ας μην ξεχνάμε ότι τα μέσα, τα εργαλεία με τα οποία προσφέρουμε στη Θεία Κοινωνία, είναι φθαρτά και γήινα”.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι “οι ουρές των πιστών που θα ήθελαν να μεταλάβουν, ιδιαίτερα στις μεγάλες εκκλησίες, θα προκαλούσαν συγχρωτισμό των πιστών και κίνδυνο για την υγεία τους σε αυτή την εποχή της πανδημίας”.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Αν ο Χριστός ερχόταν σήμερα, θα ήταν …αιμοδότης!!! (Τιτίβισμα Ελπιδοφόρου)
Δόξα σοι ο Θεός! Χαράς Ευαγγέλια! Ο Μητροπολίτης Μόρφου, αποκαταστάθηκε μέσα μας εκ νέου ως Πανιερώτατος!
– Ποια είναι η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το Πάσχα με φόντο τον Κορωνοϊό;
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Έργο του διαβόλου το κλείσιμο των Ναών από την Ιερά Σύνοδο
– Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, συμφώνως με το πνεύμα των φίλων του Προτεσταντών, μας νουθετεί!
– Οι ιερείς της Γεωργίας μας δίνουν παράδειγμα!
– Θα ανασταίνεται ο Κύριός μας, κατά τις ανθρώπινες επιθυμίες και βουλές;
– Μας εξόργισε η επιστολή του Μητροπολίτου Μεσογαίας προς την Υπουργό Παιδείας
– Δημητριάδος: «Δε διώκεται ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία»
– Σικάγο – Οικουμενιστική συμπροσευχή για τον Κορωνοϊό [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης συμφωνεί με τον Πρωθυπουργό
– Να γιατί η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στερείται Αγίου Πνεύματος
– Δεν άργησε και το Φανάρι να αποκαλυφθεί!
– Μοναχού Σεραφείμ (Ζήση), Ο κορωνοϊός διδάσκει το «πως» της Αποτειχίσεως (…μάλλον δε και το «δια τι»)
– π.Νικόλαος Μανώλης, Η Θεία Κοινωνία και οι ασθένειες [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Εμείς στους ιερούς Ναούς δυναμώνουμε, θεραπευόμαστε και δεν αρρωσταίνουμε… ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – πράξη νομοθετικού περιεχομένου

Σχετικά άρθρα

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.