Επικαιρότητα

Ακούσατε, ακούσατε! Ο Καίσαρας διέταξε να ανοίξουν οι Ναοί!

«Πάντα όμως με αυστηρούς κανόνες που θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα»... (Κυριάκος Μητσοτάκης)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ε, ναι, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή! Μετά το Πάσχα είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξουν οι Εκκλησίες και σιγά σιγά να αρχίσουμε να βγαίνουμε από την καραντίνα. Μόλις πέρασε το άγιο Πάσχα δεν υπάρχει πια κανένα εμπόδιο, κι ας μην κατάλαβε κανένας το γιατί. Μήπως είναι το μόνο που δεν καταλαβαίνουμε; Όχι, γιατί πείτε μου εσείς αν καταλάβατε πώς τα παιδιά από υγειονομικές βόμβες που ήταν, προκειμένου να μαντρωθούμε και να απομονωθούμε από τους παππούδες μας, μεταβλήθηκαν ξαφνικά στην πιο ασφαλή πληθυσμιακή ομάδα, Σχολεία – Κεραμέως: Αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία – Δείτε αναλυτικά όλο το σχέδιο προκειμένου να ξεμαντρωθούμε. 

Μάααααλιστα! Ανοίγουν οι Εκκλησίες! Και πρέπει τώρα εμείς να κρατάμε το οικουμενιστικό και αντιιεροκανονικό σκορ της Εκκλησίας της Ελλάδος στον αγώνα που κάνει να πάει από το κακό στο χειρότερο; Τουλάχιστον όσο ήταν κλειστές είχαμε το κεφάλι μας ήσυχο από αυτή την άποψη. Το οικουμενιστικό σαράκι δούλευε προς άλλη κατεύθυνση……Άραγε το άνοιγμα των Εκκλησιών θα σταθεί άλλη μια ευκαιρία για εκκλησιολογικές εκτροπές;

Δικαίως αναρωτιόμαστε μιας και θα ανοίξουν μεν με αυστηρούς κανόνες, όμως, θα συμφωνηθούν από την Κυβέρνηση μαζί με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα. Και πάλι, δηλαδή, οι πολιτικοί θα αποφασίσουν πώς θα λειτουργήσουν οι Εκκλησίες, μιας και οι Αρχιερείς έχουν δώσει το στίγμα της υποτέλειάς τους. Αποστειρώσεις, απολυμάνσεις, χλωρίνες, διπλές αντικανονικές θείες λειτουργίες ακούσαμε, μήπως δούμε και περικοπές και γενικά καινοτομίες στην θεία λατρεία; Πού να βρούμε ορθόδοξους κανονολόγους να κρατήσουν τα μπόσικα πάλι, που είναι είδος προς εξαφάνιση; Π. Θεόδωρε Ζήση, π. Νικόλαε Μανώλη, έστε έτοιμοι! Διαφαίνεται μία χρυσή ευκαιρία για δημιουργικές καινοτομίες που τα σκοτεινά κέντρα εδώ και καιρό απεργάζονται…

Καλά, όλα τα παραπάνω θα τα δούμε από δω και πέρα στην πράξη. Αυτό, όμως,  το “δεν ήταν εύκολη για κανέναν μας η εμπειρία του φετινού Πάσχα……αποδείχθηκε, όμως, ότι ήταν αναγκαία για όλους” από πού προκύπτει κε. Πρωθυπουργέ; Πώς αποδείχθηκε ότι η εμπειρία ειδικά του φετινού Πάσχα ήταν αναγκαία για όλους; Ήταν αναγκαίο για τα σκοτεινά σχέδιά σας να μη γιορταστεί φέτος η Ανάσταση; Αυτό εννοείτε; Και αυτή την ομολογία την απευθύνετε, να υποθέσουμε, σε συγκεκριμένα, ειδικά αφτιά; Σε αυτά που λογοδοτείτε; Γιατί δε μοιάζει με κουβέντα που θα την απηύθυνε ποτέ Έλληνας ορθόδοξος πρωθυπουργός στον λαό του, που έχει επαφή με την ψυχή και το συναίσθημα του λαού, αυτή την εποχή.

Διαβάζουμε στο athensvoice.gr:


Επίσημο: Πότε ανοίγουν οι εκκλησίες – Η ανακοίνωση Μητσοτάκη

Με τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πότε ανοίγουν οι εκκλησίες μετά τον κορωνοϊό, καθώς ξεκινά η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί για τον Covid-19.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, από τις 4 Μαΐου 2020 οι εκκλησίες θα είναι ανοικτές για ατομική λατρεία και από την Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν στη Θεία Λιετουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες».

Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τηλεοπτικό του διάγγελμα για το άνοιγμα των εκκλησιών μετά τον κορωνοϊό:

«Επιτρέψτε μου, εδώ, μία αναφορά στην Εκκλησία: Ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο και τον κλήρο για την κατανόηση και τη συνεργασία μας. Δεν ήταν εύκολη για κανέναν μας η εμπειρία του φετινού Πάσχα».

«Αποδείχθηκε, όμως, ότι ήταν αναγκαία για όλους. Από τις 4 Μαΐου οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία. Και από την Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες».

«Πάντα όμως με αυστηρούς κανόνες που θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα».

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Δείτε σχετικά:
Όταν η πολιτική των «ηπίων τόνων” γίνεται «νανούρισμα» για τον πιστό λαό
Τα νταούλια του Ισλάμ στο ιφτάρ και στο σαχούρ στην Θράκη ελεύθερα, οι Επιτάφιοι όμως;
– Δόξα τω Θεώ! Η προειδοποιητική βολή του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα έπιασε τόπο
– Η σθεναρή αντίσταση του Χιώτη Ιερέα και η διπλωματία του μητροπολίτη
– Η κατάργηση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας έγινε από ανθρώπινες ενέργειες κι όχι από το Θεό
– Ένα λεπτό πριν το «Χριστός Ανέστη» αστυνομία έκανε έφοδο σε εκκλησία (ΒΙΝΤΕΟ)
– Θα τολμήσει ο π.Γιώργης και κάθε π.Γιώργης να κοινωνήσει άλλους ή έλαβε το μήνυμά του;
– Μωρ’ τι μας λέτε; Δεν ντρέπεστε δεσπότης πράμα;
 Θα συνεχιστούν έξω από Εκκλησίες οι περιπολίες, τα μπλόκα και η παρακολούθηση σελίδων στο Διαδίκτυο;
– Η υποτέλεια της Ελλαδικής Εκκλησίας, απέναντι στους άθεους νόμους της Κυβέρνησης
– Συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με την Πολιτεία και όχι με τον Χριστό! Αδιανόητη φαυλότητα!
– Λευκορωσία: Όπου υπάρχει πίστη!
– Κάλεσμα Πίστης από τη Γεωργία, ανοιχτοί Ι. Ναοί με αθρόα συμμετοχή πιστών [ΒΙΝΤΕΟ]
– Συνοδικά παραμύθια…
– Ο Καίσαρας αποφασίζει, η Εκκλησία υποτάσσεται!
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού

Σχετικά άρθρα

Γιατί δεν πρέπει να θυμώνεις με τους εφήβους, αλλά να τους συμπονάς;

Αρθρογράφοι: Μαρία Κοσμίδου, Σοφίας Μακεδονοπούλου Απαντήσεις και λύσεις στα θέματα της εφηβείας μέσα από τα λόγια του π. Νικολάου Μανώλη… Στην πραγματικότητα η εφηβεία είναι μία ανακατάταξη. Οι μεταβολές σε σχέση...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.