Επικαιρότητα

Άκουσον άκουσον: Ένας φιλορώσος παπικός Επίσκοπος

εικόνα άρθρου: Άκουσον άκουσον: Ένας φιλορώσος παπικός Επίσκοπος
της Ειρήνης Ιωαννίδου

Είναι αλήθεια πως δεν περιμέναμε ένα τέτοιου είδους κήρυγμα, πόσο μάλλον όταν το ακροατήριο αποτελείται από πολωνούς πιστούς

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Μια φωνή της λογικής από εκεί που δεν το περιμέναμε

Διαβάσαμε σε σχετικό δημοσίευμα ότι ο παπικός επίσκοπος Richard Williamson υποστήριξε δημόσια τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν λέγοντας ότι η Ρωσία είναι το τελευταίο εμπόδιο απέναντι σε μία ενωμένη Παγκόσμια Τάξη.

Είπε συγκεκριμένα: «Μεταξύ των αρχηγών κρατών, υπάρχει μόνο ένας που αντιστέκεται στις δυνάμεις του κακού. Μην υπολογίζετε στον Μπόρις Τζόνσον στην Αγγλία. Μην υπολογίζετε στον Μακρόν στη Γαλλία. Μην υπολογίζετε στον Ντράγκι στην Ιταλία. Είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν που μπορεί να μην είναι άγγελος και άγιος, ωστόσο, είναι ένας άνθρωπος με ευφυΐα και μεγάλο θάρρος και έχει τα μέσα να σταθεί ενάντια στην παγκόσμια κυβέρνηση…Θέλουν να καταστρέψουν την Ρωσία επειδή η Ρωσία είναι το τελευταίο εμπόδιο για μια Ενωμένη Παγκόσμια Τάξη».

Ο συγκεκριμένος παπικός κληρικός στο παρελθόν είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη της χώρας του γιατί σε συνέντευξή του αμφισβήτησε το ολοκαύτωμα των Εβραίων, με αποτέλεσμα να δεχθεί τα παπικά επιτίμια.

Είναι αλήθεια πως δεν περιμέναμε ένα τέτοιου είδους κήρυγμα, πόσο μάλλον όταν το ακροατήριο αποτελείται από πολωνούς πιστούς. Ο κ. Richard Williamson μπορεί να μοιάζει με έναν αντισυστημικό γεωπολιτικό αναλυτή, αλλά δεν φτάνει αυτό για να του αποδώσει κανείς τα εύσημα, διότι το βήμα που του δίνει δημόσιο λόγο βρίσκεται σε εδάφη αιρετικά. Άλλωστε, αν εξετάσει ο παπικός Επίσκοπος την ιστορία του δόγματος του παπισμού, θα αντιληφθεί πως πίσω από το σάπιο σύστημα που στηλιτεύει, κρύβεται ο πνευματικός ηγεμών όλης της Δύσης, ο Πάπας.

Τι εστί Πάπας

Από την ομιλία του γραμματέα του Συλλόγου Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής, με τίτλο «Τι εστί Πάπας; Έρευνα στο “ποινικό μητρώο” του Παπισμού», μαθαίνουμε ότι ο Παπισμός έχει επιτελέσει εγκλήματα κατά του Θεού, εγκλήματα κατά του Ελληνισμού και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Εγκλήματα κατά του Θεού

Τα εγκλήματα κατά του Θεού είναι όλες οι αιρέσεις που εισήγαγε ο Παπας. Το πρωτείο, η παπική μοναρχία, το filioque, το αλάθητου, η “αξιομισθία των αγίων”, το καθαρτήριο πυρ, ο τρόπος μετάδοσης της θείας κοινωνίας των πιστών, ο ραντισμός, το χρίσμα, η μαριολατρεία, η θεωρία περί κτιστών ενεργειών του Θεού και η αγαμία του κλήρου.

Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας συγκαταλέγονται οι Σταυροφορίες σε Ανατολή αλλά και σε Δύση. Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί και οι Εβραίοι γνώρισαν πρώτοι τι εστί Παπισμός, ενώ ακολούθησαν όλοι οι αυτόχθονες λαοί της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Κυνήγησε την επιστήμη. Έριξε την Ευρώπη στο έρεβος της Ιεράς Εξέτασης. Ακόμα και σήμερα υπάρχει ο φόβος και η απειλή στην παπική πνευματικότητα. Στον παπικό κόσμο απαγορεύεται η ανάγνωση μερικών ακατάλληλων αναγνωσμάτων. Απαγορεύεται να εκφράσει κανείς συγκεκριμένες απορίες, απαγορεύεται να αμφισβητήσει το αλάθητο του Πάπα. Ηθικός αυτουργός και αίτιος της εμφάνισης του Προτεσταντισμού, είναι ο Πάπας. Η νέα αυτή αίρεση προκάλεσε τότε την αντίδραση της παπικής Εκκλησίας, η οποία αιματοκύλισε την Ευρώπη για άλλη μία φορά.

Υποστήριξε τον Χίτλερ και τους Ναζί και χαρακτηρίστηκε υποκινητής της γενοκτονίας των Ορθοδόξων Σέρβων από τους Κροάτες Ουστάσι, οι οποίοι σφάγιασαν περισσότερους από 800.000 Σέρβους Ορθοδόξους. Έπαιξε καίριο ρόλο στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Ο Πάπας κίνησε τα νήματα για την αναγνώριση των δύο παπικών κρατιδίων της Γιουγκοσλαβίας, της Σλοβενίας και της Κροατίας. Η αναγνώριση αυτή πυροδότησε τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου.

Εγκλήματα κατά του Ελληνισμού

Τα δε εγκλήματα κατά του Ελληνισμού είναι αμέτρητα και χρονολογούνται από την εποχή του σχίσματος στις αρχές του 11ου αι. μ.Χ. με τις σταυροφορίες και την πρώτη άλωση της Πόλης το 1204. Στις Φραγκοκρατούμενες περιοχές οι παπικοί άσκησαν βία με ποικίλα μέσα: Αρπαγή Εκκλησιαστικής Περιουσίας, ιερών λειψάνων, απαίτηση της χειροτονίας των ορθοδόξων κληρικών, προσπάθεια επιβολής της ιεράς εξέτασης, του γρηγοριανού ημερολογίου, χορήγησης άδειας για το κήρυγμα, συνεχείς ταπεινώσεις του ορθόδοξου κλήρου, αναγκαστική συμμετοχή στις εορτές των λατίνων.

Έναν αιώνα αργότερα, όταν η Ελλάδα επιδιώκει να απελευθερώσει τη Μικρά Ασία με αποτέλεσμα την Μικρασιατική Καταστροφή, ο Πάπας εκδηλώνει τη χαρά του προς την Κωνσταντινούπολη που κυματίζει η ημισέληνος και όχι ο ελληνικός Σταυρός. Στην περίοδο του Μεσοπολέμου, το παπικό κράτος συνεργάστηκε με τον Μουσολίνι, τον οποίο βοήθησε για να ανέβει στην εξουσία. Ο Μουσολίνι ως αντίδωρο δημιούργησε το κράτος του Βατικανού. Είναι λοιπόν υπαίτιοι και για την επίθεση που δέχθηκε η Ελλάδα μας το 1940. Στο Σκοπιανό ζήτημα κράτησε επίσης μία ανθελληνική στάση αναγνωρίζοντας από την πρώτη στιγμή την Εκκλησία των Σκοπίων.

Ο Πάπας λοιπόν διέπραξε βαρύτατα εγκλήματα και βαρύνεται όχι μόνο ως πρόσωπο αλλά και ως “θεσμός”. Το σίγουρο είναι πως ένας φιλορώσος παπικός Επίσκοπος, αν θέλει να αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα, δεν μπορεί να μένει στα λόγια. Έχει πολύ δρόμο μπροστά του μέχρι να καθαρίσει το οπτικό του πεδίο, κυρίως το πνευματικό, για να ακολουθήσουν όλα τ’ άλλα… Αν θέλει να κόψει το κεφάλι αυτής της Λερναίας Ύδρας που ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα, ας ξεκινήσει από το σπίτι του, τον παπισμό…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.