Επικαιρότητα

Άκυρη η καθαίρεση του π. Ελευθερίου

εικόνα άρθρου: Άκυρη η καθαίρεση του π. Ελευθερίου
Γράφει ο “Παρακαταθικός

Προκαλεί ανοιχτά τον πιστό λαό στην Αυστραλία ο αυταρχισμός των Οικουμενιστών του Φαναρίου


«Μακάριοί ἐστε ὅταν ὀνειδίσωσιν ὑμᾶς καί διώξωσι καί εἴπωσι πᾶν πονηρόν ῥῆμα καθ᾿ ὑμῶν ψευδόμενοι ἕνεκεν ἐμοῦ. χαίρετε καί ἀγαλλιᾶσθε, ὅτι ὁ μισθός ὑμῶν πολύς ἐν τοῖς οὐρανοῖς» (Ματθ. ε΄, 11-12)

Η μακρινή Αυστραλία αποδεικνύεται το πεδίο των μαχών για την Ορθοδοξία, όπου καταγράφει πυρρείους νικάς το εσβησμένο Φανάριον.

Μετά τον άδικο αφορισμό του μακαριστού ομολογητή θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου, υπό του βλάσφημου θαυμαστή του Καζαντζάκη, Αρχιεπισκόπου τότε Αυστραλίας Στυλιανού Χαρκιανάκη, σειρά πήρε τώρα άλλη μια άκυρη ποινή.

Εξαντλώντας κάθε έννοια αυστηρότητας και για παραδειγματισμο όλων όσων αντιδρούν για λόγους ΠΙΣΤΕΩΣ, το Οικουμενικό Πατριαρχείο με μια λιτή ανακοίνωση προχώρησε στην καθαίρεση του π. Ελευθερίου Τάτση.

Προς ενίσχυσαν του πιστού λαού και ολόψυχη υποστήριξη του αδίκως διωκομένου κληρικού παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα του μακαριστού προηγούμενου της Ι.Μ. Γρηγορίου Αγίου Όρους. 

Σημειώνει ο μακαριστός Αρχιμ. π.Γεώργιος Καψάνης: “..μίαν συγκρητιστικήν στάσιν έναντι της αιρέσεως, το μεν ποίμνιον θα απωλέση την ομολογιακήν του ευαισθησίαν και ευκόλως θα υποπέση εις την αίρεσιν, οι δε αιρετικοί θα σχηματίζουν την εντύπωσιν ότι δεν απέχουν της Αληθείας και συνεπώς δεν χρειάζεται να μετανοήσουν.

Εντεύθεν η λίαν αυστηρά στάσις την οποίαν επιτάσσουν οι ι. Κανόνες έναντι των αιρετικών είναι εις το βάθος φιλάνθρωπος στάσις, τούτο μεν διότι προφυλάσσει το ποίμνιον από την λύμην της αιρέσεως, τούτο δε διότι δίδει νύξεις εις τας συνειδήσεις των αιρετικών προς επιστροφήν αυτών”.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας μιλά για την υπακοή και υπαινίσσεται την Αποτείχιση

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Oι ιδέες που προάγει ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας είναι ξένες προς την Ορθόδοξη διδασκαλία αλλά γνώριμες στη Δύση και φυσικά στη νέα παπίζουσα εκκλησιολογία του Φαναρίου…

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.