Επικαιρότητα

Αλεξανδρείας Θεόδωρος πριν το 2019: “Η Κανονική Ουκρανική Εκκλησία είναι του Ονούφριου.” Σήμερα κάνει κωλοτούμπες!

εικόνα άρθρου: Αλεξανδρείας Θεόδωρος πριν το 2019: “Η Κανονική Ουκρανική Εκκλησία είναι του Ονούφριου.” Σήμερα κάνει κωλοτούμπες!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κωλοτούμπα ολκής από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας! Έλεγε τότε: Είμαστε κοντά στη Κανονική Ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία με μητροπολίτη τον μακαριότατο Ονούφριο. Σήμερα όμως;

Πριν λίγο ήρθε η είδηση πως Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας μνημόνευσε τον σχισματικό Μητρ. Κιέβου κ. Επιφάνιο.

ΤΡΑΓΙΚΟ, Όντως ισχύει η είδηση, δυστυχώς! Ιδού τι έγινε σήμερα 8 Νοεμβρίου 2019, μέσα στον Ιερό Ναό των Αρχαγγέλων στο Ντάχερ:

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος ανήγγειλε την αναγνώριση της Αυτοκεφαλίας Eκκλησίας της Ουκρανίας (8.11.19)

Από την πλευρά μας οφείλουμε να υπενθυμίσουμε τις δηλώσεις που είχε κάνει ο ίδιος άνθρωπο (αν είναι δυνατό!) τον Οκτώβρη του 2018 ή και ακόμα παλαιότερα. Δείτε συνέπεια! Φαίνεται το αγιογραφικό “χείλη ιερέως ου ψεύδονται” δεν ισχύει για τους Πατριάρχες!


Αλεξανδρείας 2018: Θα πω σε όλους τους Πατριάρχες ότι η Εκκλησία δεν προσκυνά τους πολιτικούς. Στην Εκκλησία έχουμε τους αποστολικούς κανόνες

Διαβάζουμε στο mospat.ru

“Μετά από εγκαίνια του Ιερού Καθεδρικού Ναού Μεταμορφώσεως του Χριστού Μπόλγκραντ Ουκρανίας, στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’ τόνισε ότι ήρθε στην Ουκρανία προς επιβεβαίωση της αγάπης του και εις απόδειξιν ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας είναι η κανονική Εκκλησία στην Ουκρανία.

Ο Μακαριώτατος κ. Θεόδωρος σημείωσε ότι θα να ενημερώσει τους Προκαθήμενους όλων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών για την κατάσταση στην Ουκρανία, για εκείνο, το οποίο διαπίστωσε «ιδίοις όμμασι» και πρόσθεσε: «Επίσης θα πω σε όλους τους Πατριάρχες ότι η Εκκλησία δεν προσκυνά τους πολιτικούς. Στην Εκκλησία έχουμε τους αποστολικούς κανόνες […] Η κανονική Εκκλησία διέπεται από κανόνες. Ακολούθησε, ακολουθεί και θα ακολουθήσει τους κανόνες».

Αποτεινόμενος στους παρισταμένους Ιεράρχες και τους πιστούς, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τους ευχήθηκε να μείνουν στην κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Εν κατακλείδι, υπομονή και πολλά τα έτη ευχήθηκε στον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Ονούφριο, επικεφαλής της κανονικής Εκκλησίας στην Ουκρανία, ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλεξανδρείας. «Θα διαλυθούν τα σύννεφα και πάλι θα λάμπει το Φως της Αναστάσεως» συνόψισε ο Μακαριώτατος κ. Θεόδωρος.”

Ο Αλεξανδρείας το 2018 προς τον Ονούφριο: Όποιοι ξέχασαν τους Κανόνες, ξεχνούν το Θεό.

Ο Αλεξανδρείας σε περιοδεία το 2018 για την ενίσχυση των πιστών της Κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας.

27 Σεπτεμβρίου 2018:
“Ο δρόμος της Αλήθειας είναι ο δρόμος της Κανονικής Εκκλησίας”

27 Σεπτεμβρίου 2018 το απόγευμα:
“Στην Ουκρανία υπάρχει η κανονική Εκκλησία. Μείνετε πιστοί σε αυτήν.”

28 Σεπτεμβρίου 2018:
“Η Εκκλησία της Ουκρανίας πρέπει να μείνει στη Κανονικότητά της, δεν έχει ανάγκη εμείς, οι Πατριάρχες της Ανατολής, να της δώσουμε κάτι γιατί ήδη το έχει σαν Εκκλησία Ορθόδοξη του Χριστού.”

Μοναστήρι Προφήτη Ηλία, 1 Οκτωβρίου 2018:
“…μα πάνω απ’όλα, σε αυτές τις δύσκολες ημέρες της Ουκρανίας, ήμουν κοντά σας. Από αύριο αρχίζει η δική μου εργασία για να πληροφορήσω τους προκαθημένους τί είδα, τί απόλαυσα και τί πρέπει να γίνει γι΄αυτή την Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία.”

Ο Αλεξανδρείας σε περιοδεία το 2018 για την ενίσχυση των πιστών της Κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανία

Αλεξανδρείας 2016: Η Ουκρανική Εκκλησία ανήκει στη Ρωσική Εκκλησία. Είμαστε κοντά στη Κανονική Εκκλησία με μητροπολίτη τον μακαριότατο Ονούφριο

Ακούστε επίσης τις δηλώσεις που έκανε στις 26 Ιουνίου του 2016 τη περίοδο δηλαδή της Ψευδοσυνόδου της Κρήτης.

Ο Αλεξανδρείας το 2016: Η Ουκρανική Εκκλησία ανήκει στη Ρωσική Εκκλησία με μητροπολίτη τον Ονούφριο

Δεν έχουμε άλλα να γράψουμε. Το μυαλό ανατινάζεται, αν μείνεις πολύ… Μέσα από την ψυχή μας φωνάζουμε “ΝΤΡΟΠΗ”!!!

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.