εικόνα άρθρου: Αλεξίσφαιρος Οικουμενισμός

Ενώ ο εμφύλιος μαίνεται στην Ουκρανία, ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ του Πατριαρχείου Μόσχας, μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος, ταξίδεψε μέχρι την Ινδία, για να συναντηθεί με τον εκεί Προκαθήμενο της “Ορθοδόξου” Συριακής Εκκλησίας Μαλανκάρ

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η ευθύνη για τον εμπόλεμο σπαραγμό μεταξύ ομοδόξων λαών, αυτών της Ουκρανίας και της Ρωσίας, βαραίνει αναμφισβήτητα την Ουκρανική πλευρά και το Φανάρι. Το Πατριαρχείο Μόσχας όμως αντί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, πέφτει από το ένα οικουμενιστικό ατόπημα στο άλλο.

Άλλη μια τέτοια κίνηση που θα πρέπει να προβληματίσει σοβαρά τον πιστό λαό του Θεού αναφορικά με τις διαστάσεις της παναιρέσεως του οικουμενισμού στις μέρες μας, προέρχεται από το Πατριαρχείο Μόσχας που σπεύδει στη μακρινή Ινδία, για να συσφίξει τις σχέσεις του με τον προκαθήμενο της Συριακής Εκκλησίας Μαλανκάρ (;;)

Αναρωτιόμαστε, αυτή είναι άραγε η καυτή πατάτα στα χέρια του Πατριάρχη Μόσχας; Ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος στο πλαίσιο της πενθήμερης επισκέψεως στην Ινδία, από 22ας έως 26ης Φεβρουαρίου 2024, είχε συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Συριακής “Εκκλησίας” Μαλανκάρ “Αγιώτατο” Καθολικό Βασίλειο Μαρ Θωμά Ματθαίο Γ΄.

Μια τέτοια συνάντηση θα μπορούσε να έχει αξία, αν οι διάλογοι διεξάγονται με σεβασμό στα δόγματα της Ορθοδόξου πίστεως.

Διαβάζουμε όμως στο επίσημο ανακοινωθέν ότι: “τα δύο μέρη υπογράμμισαν την αποτελεσματικότητα της δραστηριότητας της Ομάδας Εργασίας για τον συντονισμό των διμερών σχέσεων και την επιτυχή υλοποίηση των πρωτοβουλιών για ένα ευρύ φάσμα κατευθύνσεων, όπως η συνεργασία στον ακαδημαϊκό τομέα και τον τομέα των ΜΜΕ, τη συνεργασία στον τομέα του μοναχισμού, του κοινωνικού έργου και σε άλλους τομείς”.

Αυτές οι οικουμενιστικές περικοκλάδες μας κάνουν να ανησυχούμε πραγματικά για βήματα προς τη βελούδινη αθώωση της αίρεσης δίχως μετάνοια. Καμμία ένωση δεν είναι θεάρεστη δίχως ειλικρινή μετάνοια, αποκήρυξη των πλανών και των κακοδοξιών και επιστροφή στην Ορθοδοξία.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.