Επικαιρότητα

Άλλαξε ο Λινός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς

εικόνα άρθρου: Άλλαξε ο Λινός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς
του Ιωάννη Πουναρτζόγλου
αποκλειστικά για την katanixi.gr

Ακόμα δεν φόρεσε το ράσο και θέλει να το βγάλει!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Πρόσφατα έγινε γνωστή η χειροτονία του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, κ. Δημητρίου Λινού. Ο νεοχειροτονημένος ιερέας, π. Δημήτριος Λινός, από την πρώτη στιγμή κατάφερε να τραβήξει τις εντυπώσεις μας τόσο με τις πράξεις του όσο και με τις απόψεις του.

Ήδη από την χειροτονία του καταλαβαίνουμε πως δεν ξέχασε την χειρουργική του ιδιότητα και έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τη νέα του ιερατική ταυτότητα. Είδαμε πως σε όλη την ακολουθία ο π. Δημήτριος Λινός ήταν ενδεδυμένος με τη χειρουργική του μάσκα, ακόμα και τη στιγμή που προσκυνούσε το ιερό θυσιαστήριο!

Χτύπησε επίσης με “τσουρουφλιστές” δηλώσεις! Ακόμα δεν φόρεσε το ράσο και θέλει να το βγάλει! Συγκεκριμένα, προτείνει να μιμηθεί η Εκκλησία της Ελλάδας τις Ορθόδοξες Εκκλησίες του εξωτερικού που επιτρέπουν στους ιερείς να βγάζουν το ράσο τους εκτός των ιερατικών τους καθηκόντων. Σκοπός βέβαια της κίνησης αυτής είναι να κάνουν πιο ελκυστική τη χειροτονία γιατρών και επιστημόνων… Την απάντηση ας την αφήσουμε στον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, ο οποίος είπε «Παπάς αράσωτος, άρα άσωτος».

Τέλος, έπεσε στην αντίληψή μας ένα συνέδριο που διοργανώνει ο συγκεκριμένος κληρικός, π. Δημήτριος Λινός, με τίτλο «Υγεία και Θρησκεία». Στο συγκεκριμένο συνέδριο θα συζητηθούν οι επιδράσεις της θρησκευτικότητας (όχι φυσικά της Ορθόδοξης Πίστης) στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. Εννοείται στο συνέδριο θα συμμετέχουν οικουμενιστές θεολόγοι, ιερείς και αρχιερείς. Ένας εξ αυτών θα είναι και ο ψευτολέων της Ορθοδοξίας, Ναυπάκτου Ιερόθεος, αλλά και πάσης φύσεως αιρετικοί και άπιστοι. Συνεπώς, μιλάμε για ένα αμιγώς οικουμενιστικό συνέδριο!

Με λύπη παρατηρούμε καθημερινά την όλο και μεγαλύτερη αποστασία που εκδηλώνουμε ως λαός! Είναι όλο και πιο σύνηθες να βλέπουμε ανθρώπους να εισέρχονται στο “ράσο” χωρίς να πιστεύουν στην Παράδοση της Εκκλησίας μας. Ειλικρινά λυπούμαστε που αυτοί οι άνδρες θα λάβουν το ιερό μυστήριο της ιερωσύνης και αναρωτιόμαστε πώς θα διαφυλάξουν ανόθευτη την Ορθόδοξη παρακαταθήκη.

Η μόνη εξήγηση είναι ότι κάποιοι στοχεύουν να κάνουν όλο και πιο εφικτή την άλωση της Ορθοδοξίας εκ των έσω!

Ο Θεός να μας φυλάει, δι’ ευχών!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Η κ. Λινού μάλλον εννοούσε «Βεβαίως και θα κοινωνούσα… αλλά θα κολλούσα»
– Όμοιος ομοίω αεί πελάζει και τα τακίμιασε η Λινού με τον Πατριάρχη!

Σχετικά άρθρα

Η μανία των Φαναριωτών εναντίον του Αγίου Φωτίου

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη Δήθεν τον τιμούν και προσκαλούν για συμπροσευχές τους πιο γνήσιους εκφραστές του οικουμενισμού στην εποχή μας Η είδηση Στο ναΰδριο της Σχολής (σσ. Θεολογικής Σχολής της...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.