Επικαιρότητα

Άλλη μια συμπροσευχή στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας… για την ενότητα των Χριστιανών

εικόνα άρθρου: Άλλη μια συμπροσευχή στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας… για την ενότητα των Χριστιανών
Άρθρο της Κωνσταντίνα Κοσμίδου

Με αφορμή τα ονομαστήρια του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου έλαβε χώρα συμπροσευχή με τους εκπροσώπους των εν Αιγύπτω Χριστιανικών Ομολογιών… 


Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, ανήμερα της εορτής του Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος, σύμφωνα με τη είδηση συμπροσευχήθηκαν οι εκπρόσωποι των εν Αιγύπτω Χριστιανικών Ομολογιών για την «Ημέρα προσευχής για την ενότητα των Χριστιανών και την ειρήνη του κόσμου».

Ο τόπος τέλεσης 

Στο Πατριαρχικό Κέντρο Μελετών και Διαλόγου την Πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου έλαβε χώρα το συμβάν, με αφορμή την ονομαστική εορτή του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’. 

Ο Καθηγούμενος της Πατριαρχικής Μονής Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός υποδέχθηκε τους παριστάμενους και μετέφερε τις ευχές και “ευλογίες” του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β’, ο οποίος απουσίαζε λόγω ιεραποστολικής περιοδείας.

Οι Συμμετέχοντες 

Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της Κοπτικής «Εκκλησίας» και των λοιπών λεγομένων Προχαλκηδόνιων «Εκκλησιών», εκπρόσωποι της Παπικής «Εκκλησίας» (Λατινόρρυθμων και Κοπτοκαθολικών), της Αγγλικανικής και Ευαγγελικής «Εκκλησίας» Αιγύπτου και παρατηρητές άλλων ομολογιών.

Με επίκεντρο την ενότητα και την ειρήνη των Χριστιανών αλλά και του κόσμου αναγνώσθηκαν επιλεγμένα αποσπάσματα από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη.

Το εγκώμιο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας 

Στον λόγο του ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός μίλησε για τον σκοπό της Συνάξεως και την εν Αγίω Πνεύματι ενότητα των Εκκλησιών και για την ειρήνη. Ακολούθησε μια αναφορά των τελευταίων σημαντικών κινήσεων του Πατριάρχη Θεόδωρου που αποκαλύπτουν ακόμη μια φορά πως είναι μέγας εκπρόσωπος του διαχριστιανικού και διαθρησκειακού συγκρητισμού. Έγινε αναφορά:

  • Στην επίσημη επίσκεψη του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β’ στην Αμερική (Οκτώβριος 2022) όπου παρέλαβε το Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 
  • Στην συνάντηση του Πατριάρχου με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζον Μπάιντεν.
  • Στην επίσημη επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ την 21η Ιανουαρίου 2023, στην έδρα της Ρ/Καθολικής Εκκλησίας, στο Βατικανό, που πραγματοποίησε, κατόπιν προσκλήσεως του Πάπα Ρώμης κ.κ. Φραγκίσκου.
  • Στην έμπρακτη στήριξη του Πατριάρχη Αιθιοπίας Αμπούνα Ματθία και την περί αυτόν Σύνοδο και όλους τους πιστούς της Εκκλησίας της Αιθιοπίας, η οποία πρόσφατα δοκιμάστηκε από αποσχιστικές τάσεις.

Το σχόλιό μας 

Όπως παρατηρεί κανείς, σε κάθε μεθοδευμένη αιρετική κίνηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας η Κατάνυξη είναι εκεί να δώσει την Ορθόδοξη ματιά του γεγονότος. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλυτέρους Οικουμενιστές Αρχιερείς που αδιακρίτως βλασφημεί την Ορθοδοξία και οδηγεί το ποίμνιο στην παναίρεση.

Ο μακαριστός π. Νικόλαος Μανώλης, σύγχρονος ομολογητής και πνευματικός μας πατέρας, γράφει τα εξής για τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας εξηγώντας τον λόγο που συνεχίζεται ο σχολιασμός των αιρετικών του πεπραγμένων: 

«Πράγματι, η βλασφημία αυτή δεν έχει όρια! Υποδέχεται τον αιρετικό, υποδέχεται τον αλλοιωτή της εκκλησιολογίας του Χριστού, αναγνωρίζοντας την παρουσία του Χριστού ανάμεσά τους! Αλλοίμονο, υποφέρει από πνευματική τύφλωση· το έχουμε καταλάβει εδώ και καιρό με τη βοήθεια των δημοσιεύσεων της Κατάνυξης. Όμως πρέπει να καυτηριάζουμε τις ενέργειές του συνεχώς μήπως ορισμένοι από τους κοιμισμένους επισκόπους και παπάδες του, καθώς και λαϊκούς του ποιμνίου του ξυπνήσουν, για να καταλάβουν ότι τους οδηγεί στην απώλεια. Έχουν ευθύνη και εκείνοι για τον ύπνο τους. Δεν μπορεί να τον καμαρώνουν και να ομολογούν πίστη και υπακοή στα τραγελαφικά των οικουμενιστικών του πλανών».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Έρευνα: Οι αιρέσεις του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου και τα εγκαίνια του νέου Διαθρησκειακού Κέντρου στο Κάιρο 
Ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος εξορίζει τον Χριστό μας για να συμφιλιώσει τους λαούς!
Ανατριχίλα! Ανήμερα των Χριστουγέννων νέα προδοτική ενέργεια από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας! 

Σχετικά άρθρα

Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρέστη σε παπική λειτουργία στην Πόλη

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη Θέλησε έτσι να τιμήσει την ενδεκάτη επέτειο από την εκλογή του Πάπα Φραγκίσκου Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος Αρχοντώνης, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ιταλίας Πολύκαρπο, την Τετάρτη...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.