Επικαιρότητα

Άλλη μια συνάντηση του Πάπα με προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας;

εικόνα άρθρου: Άλλη μια συνάντηση του Πάπα με προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας;

«Πιστεύω ότι αυτή η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί, αλλά δεν θα την ανακοινώσουμε ένα μήνα ή αρκετούς μήνες νωρίτερα»…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σε πρόσφατες δηλώσεις του σε Ιταλική εφημερίδα, ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων (Alfeyev), εξέφρασε την πεποίθηση του για μια επερχόμενη συνάντηση μεταξύ του Πατριάρχη Κυρίλλου και του Πάπα Φραγκίσκου. Ο ίδιος ο Μητροπολίτης Ιλαρίων πραγματοποίησε συζήτηση με τον Πάπα στις 6 Οκτωβρίου, χαρακτηρίζοντας τις διμερείς τους σχέσεις ως «πολύ θετικές».

Ο Μητροπολίτης επεσήμανε ότι δεν είναι το ίδιο το γεγονός της συνάντησης σημαντικό, αλλά το περιεχόμενο και τα αποτελέσματά της. Συγχρόνως, πρόσθεσε πως η προηγούμενη συνάντηση μεταξύ Πατριάρχη Κυρίλλου και Πάπα ανακοινώθηκε μόλις μια εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή της, μη διστάζοντας μάλιστα να την χαρακτηρίσει ως «καρποφόρα». Ο ίδιος ανέφερε: «Η πρώτη συνάντηση του Πατριάρχη Κύριλλου με τον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας [ …], ανακοινώθηκε μόλις μία εβδομάδα πριν. Η δεύτερη θα ανακοινωθεί επίσης μια εβδομάδα νωρίτερα, όταν τελειώσουμε την προετοιμασία».

Είναι σημαντικό να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως η προλεχθείσα συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αβάνα της Κούβας στις 12 Φεβρουαρίου 2016, είναι ιστορική, καθώς πρόκειται για την πρώτη μεγάλη συνάντηση μεταξύ της Εκκλησίας της Ρωσίας και των Παπικών μετά το Σχίσμα του 1054.

Τώρα, το πως μπορεί ένας Αρχιερέας Ορθοδόξου Εκκλησίας να επιδοκιμάζει τέτοιου είδους συναντήσεις και συζητήσεις με τα πειθήνια όργανα του Σατανά κατά τον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά[1], είναι πραγματικά απορίας άξιο!

Υποσημείωση:

  1. Περί τῆς ἐκπορεύσεως τοῦ Ἁγίου Πνεύματος 1, 1, ἐν Π. ΧΡΗΣΤΟΥ, Γρηγορίου τοῦ Παλαμᾶ Συγγράμματα, τόμ. 1, σελ. 23-24: «Οὗτος τοίνυν ὁ νοητός και διά τοῦτο μᾶλλον ἐπάρατος ὄφις, το πρῶτον καί μέσον καί τελευταῖον κακόν, ὁ πονηρός καί τήν χαμερπῆ και γηΐνην πονηρίαν ἀεί σιτούμενος, ὁ τῆς πτέρνης, δηλαδή τῆς ἀπάτης, ἐπιτηρητής ἀκάματος, ὁ πρός πᾶσαν θεοστυγῆ δόξαν ποριμώτατος σοφι στής και ἀμηχάνως εὐμήχανος, μηδαμῶς ἐπιλελησμένος τῆς οἰκείας κακοτεχνίας, διά τῶν αὐτῷ πειθηνίων Λατίνων περί Θεοῦ καινάς εἰσφέρει φωνάς…».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Μεγάλη μάχη ανάμεσα σε Μητροπολίτη Ιλαρίωνα και Πατριάρχη Βαρθολομαίο
– Ένα βήμα πριν την κοινή Ευχαριστία με τους παπικούς η Εκκλησία της Ρωσίας
– Το Οικουμενικό Αιρεσιαρχείο και ο επικίνδυνος Πατριάρχης
– Αμαρτωλή η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Ρωσίας Κύριλλο

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.