Επικαιρότητα
Άλλη μιλούσε για “συνωστισμό” άλλη μιλάει σήμερα για «ανθρωπιστική καταστροφή του Μικρασιατικού». Άσχετες ή εγκάθετες;
24 Δεκ 2019
Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
… Η Σμύρνη δεν πλημμύρισε από νεροποντή, κυρία Αγγελοπούλου, αλλά από το αίμα των Ελλήνων που μακελεύονταν από τους Τούρκους γενοκτόνους…
Να τους χαίρεται η Νέα Δημοκρατία, και καλά… το πατριωτικό κόμμα και ο Πρωθυπουργός που πλασάρεται ως ο φύλακας των Εθνικών θεμάτων. Σε μια εποχή που άνοιξε η μυστική ατζέντα του Γιωργάκη Παπανδρέου περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, τα πράγματα που μας χωρίζουν από του Τούρκους ή που κρίνονται ως προβληματικά για τη συνέχιση των καλών σχέσεων, πρέπει να τακτοποιηθούν ώστε να μην τους προσβάλλουν. Εδώ και δεκαετίες οι πολύχρωμοι αποδομητές του Ελληνικού Έθνους εργάστηκαν σκληρά. Το ξεπούλημα έρχεται.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα διακόσια χρόνια από το 1821, ενδέχεται να μην εορτάσουμε την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό, αλλά να κλάψουμε μετανιωμένοι, που κάτι ξεβράκωτοι ραγιάδες (ρήση του κ.Βαρθολομαίου) χάλασαν την ειρηνική συμβίωση Τούρκων και Ρωμιών…
Διαβάσαμε στο dimokratianews.gr:
Παραχάραξη της ιστορίας
Η Γιάννα Αγγελοπούλου, πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», μιλώντας στην πρώτη Ολομέλεια της επιτροπής προέβη σε μια εθνική απρέπεια. Είπε: «Είμαι βέβαιη πως πολλοί στην Ελλάδα και αλλού θα ήθελαν να μάθουν και μερικές ιστορίες για την Ιστορία. Για αυτά τα 200 χρόνια, που είναι τόσο πολλά, αλλά και πάλι είναι λιγότερα από τα γεγονότα. Εμφύλιοι, διχασμοί, η ανθρωπιστική καταστροφή του Μικρασιατικού, θηριωδίες από τον ναζισμό, θηριωδίες και μεταξύ μας, χούντα, Κυπριακό, κρίση».
Μπορεί πολλοί να μην το παρατήρησαν, αλλά η κυρία Αγγελοπούλου υποβίβασε, λεκτικά, τη γενοκτονία και τις ανείπωτες σφαγές που υπέστη, από τα κτήνη του Κεμάλ, ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας σε «ανθρωπιστική καταστροφή του Μικρασιατικού». Μια φράση που χαρακτηρίζεται από μια βολικότατη (για τους Τούρκους) ασάφεια γι’ αυτό που συνέβη στον ανατολικό πνεύμονα του Ελληνισμού.
Σύμφωνα με τον διεθνώς αποδεκτό ορισμό, «ανθρωπιστική κρίση» ή «ανθρωπιστική καταστροφή» είναι αυτό που ορίζεται ως «ένα ξεχωριστό συμβάν ή σειρά γεγονότων που απειλούν από την άποψη της υγείας, της ασφάλειας ή της ευημερίας μιας κοινότητας ή μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων».
Η Σμύρνη δεν πλημμύρισε από νεροποντή, κυρία Αγγελοπούλου, αλλά από το αίμα των Ελλήνων που μακελεύονταν από τους Τούρκους γενοκτόνους. Η Μικρά Ασία δεν χτυπήθηκε από σεισμό, για να μιλάμε σήμερα για «ανθρωπιστική καταστροφή», αλλά από τη λαίλαπα της βαρβαρότητας και των φονικών ενστίκτων των απογόνων του Ερτογρούλ.
Δείτε σχετικά:
– Τί δουλειά έχουν οι Τούρκοι, κ. Γιάννα, στα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση εναντίον τους;
– Οθωμανικό φεστιβάλ η γιορτή για το 1821
– Επιτροπή για το 1821 – Άλλο η εθνική και άλλο η δημογραφική συνέχεια!
– «Ελλάδα 2021»: Δείτε τα 31 πρώτα μέλη της Επιτροπής
– Έχει υμνήσει την οθωμανική περίοδο στην Ελλάδα και μπαίνει στην Επιτροπή των 200 ετών από το 1821;