Επικαιρότητα

Αλβανίας Αναστάσιος για το Ουκρανικό “Αυτοκέφαλο” τονίζει ότι παραβιάστηκαν τρεις θεμελιώδεις αρχές της Ορθοδόξου Εκκλησίας

εικόνα άρθρου: Αλβανίας Αναστάσιος για το Ουκρανικό “Αυτοκέφαλο” τονίζει ότι παραβιάστηκαν τρεις θεμελιώδεις αρχές της Ορθοδόξου Εκκλησίας

ο «Πατριάρχης» Φιλάρετος Ντενισένκο είχε καταδικαστεί, καθαιρεθεί και αναθεματιστεί, δεν είχε κανένα δικαίωμα να χειροτονεί κανέναν…(Αλβανίας Αναστάσιος)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Μήπως ο μακαριώτατος Αλβανίας, το θρήνο της καρδίας του, τον σεβαστό και αξιομνημόνευτο, πρέπει να το μετατρέψει σε διακοπή κοινωνίας με το Οικουμενικό πατριαρχείο; Δηλαδή να μοιάσει με τους άλλους μεγάλους φωστήρες της Εκκλησίας μας που διαχρονικά διέκοψαν την Κοινωνία με αιρετίζοντες πατριάρχες της Κωνσταντινούπολης! Με μιά τέτοια απόφαση θα χαροποιήσει τον Ουρανό και θα συντρίψει το διάβολο. Ο Άγιος Γρηγόριος Θεολόγος και ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς θα τον χαριτώσουν! Νομίζουμε πως έχει την ψυχική δυνατότητα!

Διαβάσαμε στο oukraniko.blogspot.com:


Αλβανίας Αναστάσιος: «Με την Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία παραβιάστηκαν τρεις θεμελιώδεις αρχές της Ορθοδόξου Εκκλησίας: Η Αποστολική Διαδοχή, η Θεία Ευχαριστία και η συναλληλία»

Σε πρόσφατη συνάντηση στα Τίρανα στις 29 Ιανουαρίου 2020, Ουκρανικής αντιπροσωπείας υπό τον επίσκοπο Βίκτωρα με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, ο Μακαριώτατος Αλβανίας εξέφρασε την γνώμη του για την κρίση στην Ορθοδοξία και για την προσωπικότητα του Μητροπολίτη Ονουφρίου, σύμφωνα με άρθρο του Τμήματος Διεκκλησιαστικών σχέσεων της Ουκρανικής Εκκλησίας
«Γνωρίζω ότι ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος, ο αγαπημένος Προκαθήμενος της Κανονικής Ουκρανικής Εκκλησίας, είναι ένας άνθρωπος μεγάλης προσευχής που κάνει ό, τι μπορεί για να αποφύγει τις συγκρούσεις και αναθέτει την ελπίδα του στο Θεό», είπε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.

“Επιμένω ότι στο τέλος, τα σχίσματα ξεπερνούνται τα Οικουμενικές Συνόδους και όχι με επιστολές ή τίποτα άλλο… Επιθυμώ να σας αναφέρω ότι διαβάζω με μεγάλη προσοχή όλα όσα γράφονται για την Ουκρανία ή προέρχονται από αυτήν”, Ανέφερε ο Αναστάσιος.
Στην πρόσφατη επιστολή του με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων, ζήτησε από τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως να συγκαλέσει άμεσα μια Πανορθόδοξη Σύνοδο για την αντιμετώπιση της Ουκρανικής κρίσης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος τόνισε: «Γνωρίζουμε όλες τις δοκιμασίες και όλα τα αντικανονικά πράγματα που συμβαίνουν σε σας. Ο Θεός δεν θα μας εγκαταλείψει, αυτό είναι βέβαιο. Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία το βιώνω ως προσωπική τραγωδία. Δεν πρέπει οι πιστοί να χάσουν την ελπίδα τους. Θα υπάρξει σίγουρα μία λύση. Είμαι βέβαιος. Και ξέρω ότι ο Μητροπολίτης Ονούφριος είναι ένας άνθρωπος προσευχής που αποφεύγει τις συγκρούσεις και την ένταση και αναθέτει την ελπίδα του στο Θεό.
Από τη στιγμή που αφιερώνουμε ολόκληρη τη ζωή μας στον Χριστό, είναι βέβαιο ότι θα δώσει κάποια στιγμή μία απάντηση. 
Πρέπει να σας πω ειλικρινά ότι αισθάνομαι άρρωστος, επί ένα χρόνο ήδη, όταν παρακολουθώ αυτά τα γεγονότα. Νιώθω ότι δεν συμβαίνει αυτό πολύ μακριά. Νιώθω ότι συμβαίνει σε μένα.
Αισθάνομαι ότι παραβιάστηκαν τρεις θεμελιώδεις αρχές της Ορθοδόξου Εκκλησίας: Η Αποστολική Διαδοχή, η Θεία Ευχαριστία και η συναλληλία. Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι μια συνομοσπονδία τοπικών Εκκλησιών, αλλά μια ενωμένη Εκκλησία.
Έχω τονίσει επανειλημμένα, ότι από την εποχή που ο «Πατριάρχης» 
Φιλάρετος Ντενισένκο είχε καταδικαστεί, καθαιρεθεί και αναθεματιστεί, δεν είχε κανένα δικαίωμα να χειροτονεί κανέναν. Έτσι οι “ιεράρχες” και “κληρικοί” της σχισματικής “Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας” δεν έχουν Αποστολική Διαδοχή.
Έχω επίσης θρηνήσει όταν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επέλεξε να ενεργήσει με απερίσκεπτο και μονομερή τρόπο για τη χορήγηση Αυτοκεφαλίας στη σχισματική Ορθόδοξη «Εκκλησία» της Ουκρανίας».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: «Αποκαλύπτεται ένας συγκεκριμένος επιχειρησιακός σχεδιασμός»
Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Έκκληση-Δέηση για την υπέρβαση της εκκλησιαστικής πολώσεως

Σχετικά άρθρα

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.