Επικαιρότητα

Αμαρτωλοί για την Ρωσική Εκκλησία όσοι δεν εμβολιάζονται

εικόνα άρθρου: Αμαρτωλοί για την Ρωσική Εκκλησία όσοι δεν εμβολιάζονται

Βολοκολάμσκ Ιλαρίων: «Όλη τη ζωή σου πρέπει να παλέψεις με την αμαρτία που διέπραξες»…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ανήκουστο μήνυμα υπέρ των εμβολιασμών κατά του COVID-19 από την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς σύμφωνα με τους υψηλά ιστάμενους της, αποτελεί αμαρτία να αρνείται κανείς να εμβολιαστεί.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (DECR) του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, ένθερμος υποστηρικτής του κυβερνητικού προγράμματος εμβολιασμού της Ρωσίας, εμφανιζόμενος στην κρατική τηλεόραση τόνισε πως όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν φέρονται εγωιστικά, ενώ έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για αμαρτία για την οποία θα πρέπει κανείς να «παλέψει» για το υπόλοιπο της ζωής του. Όπως ανέφερε ο ίδιος: «Όλη τη ζωή σου πρέπει να παλέψεις με την αμαρτία που διέπραξες. Η αμαρτία είναι να σκέφτεσαι τον εαυτό σου αντί να σκέφτεσαι άλλους ανθρώπους».

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων έχει υπερασπιστεί κατ’ επανάληψη την λήψη μέτρων εντός των ναών. Ενδεικτικά μόνο, υπενθυμίζουμε τις βαρύτατα λαθεμένες εκκλησιαστικώς και δογματικώς δηλώσεις του σχετικά με τη Θεία Κοινωνία.
Πάνω στο κύρος της Ρωσικής Εκκλησίας θα πατήσουν και οι δικοί μας επίσκοποι και κουνώντας το δάκτυλο θα μας λεν, “ορίστε και σεις οι δήθεν παραδοσιακοί που υποστηρίζεται την Εκκλησία της Ρωσίας στο Ουκρανικό, γιατί δεν ακολουθείτε τώρα τις απόψεις της;”.

Η θέση μας είναι ότι η Εκκλησία της Ρωσίας παρά το γεγονός ότι έχει δίκιο στο εκκλησιαστικό θέμα της Ουκρανίας, είναι και αυτή βαθιά μπλεγμένη στα δίχτυα της παναίρεσης του Οικουμενισμού με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Για τον Volokolamsk κ. Ιλαρίωνα η «διπλή ανοσία» είναι διπλή προστασία;
– Ο Ιλαρίων πρόθυμος εθελοντής στις έρευνες για το Ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού
Ιλαρίων: Το κουτάλι θα απολυμαίνεται και οι πιστοί θα σκουπίζονται, μόλις κοινωνούν σε πετσέτες…

Σχετικά άρθρα

Ο Ελπιδοφόρος στο Συμβούλιο της νέας Επιτροπής Θρησκευτικής Ελευθερίας του Ντόναλντ Τραμπ: Καλό ή κακό για την Ορθοδοξία;

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου Προωθείται ο Οικουμενισμός με την τοποθέτηση του Ελπιδοφόρου στην επιτροπή Όπως πληροδορούματε από ενημερωτικά εκκλησιαστικά σάιτ, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος διορίστηκε στο Συμβούλιο Θρησκευτικών Ηγετών της...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.