Επικαιρότητα

Αμερικής Ελπιδοφόρος: ενημερώνοντας τους… ήδη ενήμερους

εικόνα άρθρου: Αμερικής Ελπιδοφόρος: ενημερώνοντας τους… ήδη ενήμερους
Άρθρο της Παναγιώτας Κεμανετζή

Οι αναφορές στο Ουκρανικό και στις Ρωσικές εργαλειοποιήσεις


Η είδηση

Το Ουκρανικό και τις θρησκευτικές προεκτάσεις του παγκοσμίως έφερε και πάλι στο προσκήνιο το Φανάρι, διά του εκπροσώπου του κ. Ελπιδοφόρου, Αρχιεπισκόπου Αμερικής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σε ομιλία του στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Πληροφοριών των ΗΠΑ, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του ιδρύματος, ξεδίπλωσε τις θρησκευτικές πτυχές του πολέμου, υπογραμμίζοντας τη σημασία του αυτοκέφαλου της Ουκρανίας και τη διαστρέβλωση της αλήθειας από τη Ρωσική Εκκλησία, η οποία, όπως υποστήριξε, εργαλειοποιεί την θρησκεία για ίδια συμφέροντα.

Στο κοινό του, που αποτελούνταν από φοιτητές και διδάσκοντες 18 κοινοτήτων πληροφοριών και των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, επιχείρησε να εξηγήσει (;) τις γεωπολιτικές προεκτάσεις του ζητήματος αυτού και τον αντίκτυπο που έχουν στον κόσμο που επλήγη από τον πόλεμο.

Η αξιολόγηση της είδησης

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Αρχιεπίσκοπος προσπάθησε να  βοηθήσει το κοινό του Πανεπιστημίου να κατανοήσει την επίδραση του Ουκρανικού στον κόσμο. Ποιους βοήθησε δηλαδή; Αυτούς που ήδη εξ επαγγέλματος γνωρίζουν, που παρακολουθούν στενά κάθε βήμα του Πατριαρχείου, χρησιμοποιώντας τον ως πιόνι στα γεωπολιτικά τους σχέδια, και που διατυπώνουν, μέσω CIA, ιδέες παγκοσμιοποίησης σε ψευδοσυνόδους; 

Από την άλλη, η άποψη του Ελπιδοφόρου ότι «η Ρωσία εργαλειοποιεί την θρησκεία», μήπως αποτελεί προβολή των Φαναριώτικων αντιλήψεων πάνω σε άλλα Πατριαρχεία; Ωσπερ άστρα εξαριθμήσαι ουκ έστιν όλως, το αυτό ισχύει και για τις περιπτώσεις που το Φανάρι έχει εργαλειοποιήσει την Ορθοδοξία. Τι να πρωτοθυμηθούμε ,την προώθηση την οικουμενιστικής ατζέντας για πολιτική και θρησκευτική ενότητα; Την αποδοχή των «αδερφών» μας Εβραίων, Προτεσταντών, Παπικών, Μουσουλμάνων και την ειρήνη που πρέπει να συνάπτουμε μαζί τους στο όνομα της παγκόσμιας ενότητας; Την νεοταξική ατζέντα της πράσινης ανάπτυξης που, μέσω της Ορθοδοξίας, δήθεν εξυπηρετεί οικολογικές ανησυχίες; Την εσπευσμένη σύγκληση της δήθεν Μεγάλης και Αγίας Συνόδου με την οικουμενιστική και αντιρωσική ατζέντα; Τις στενές επαφές διπλωματικού τύπου με την Αμερική και με άλλες χώρες για την αναγνώριση και εγκαθίδρυση της ψευδεπισκοπής του Ντουμένκο, και την προετοιμασία της σύγκρουσης με την Ρωσία, κοκ; 

Το Φανάρι βλέπει σαριδάκια στα μάτια των άλλων, αλλά δεν μπορεί να διακρίνει την δοκό στα δικά του. Καλείται, για την αίγλη της δημοσιότητας, να επιμορφώσει ένα ήδη ενήμερο κοινό (απλά η κοινή γνώμη δεν το ξέρει). Λέει μία μικρή αλήθεια, αλλά αποκρύπτει ή διαστρεβλώνει όλη την υπόλοιπη.

Προς το παρόν, στο Φανάρι δεν αναπαύονται ούτε η ορθή πίστη, ούτε η Ορθοδοξία. 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά: 
Δίαυλο επικοινωνίας με μουσουλμάνους και κοινούς εορτασμούς με παπικούς, στην ατζέντα βουλευτή της κυβέρνησης
Αυστραλίας Μακάριος: Ημέρα Ορόσημο με αρνητικό πρόσημο

Σχετικά άρθρα

Κων/πόλεως Βαρθολομαίος: Θα μεταβούμε μαζί με τον Πάπα στη Νίκαια το 2025 για ένα ιστορικό εορτασμό της επετείου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε παπικά ιστολόγια (The Tablet, The Pillar) η οργανωτική επιτροπή για τον προγραμματισμό του εορτασμού αποτελείται από τέσσερις Παπικούς και τέσσερις Ορθοδόξους

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.