Επικαιρότητα

Αμερικής Ελπιδοφόρος: “Ο Θεός ευλόγησε να έρθει στην Αριζόνα ο Γέροντας Εφραίμ”

εικόνα άρθρου: Αμερικής Ελπιδοφόρος: “Ο Θεός ευλόγησε να έρθει στην Αριζόνα ο Γέροντας Εφραίμ”

Την Ιερά Μονή του Αγίου Αντωνίου στην έρημο της Αριζόνας επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 5 Αυγούστου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμο, έτυχε θερμής υποδοχής από τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Παϊσιο και την Αδελφότητα.

“Μας τιμά ιδιαιτέρως η επίσκεψή σας, και γνωρίζουμε ότι κοπιάσατε να φτάσετε μέχρι το Μοναστήρι μου Μεγάλου Αγίου Αντωνίου” τόνισε καλωσορίζοντας τον Αρχιεπίσκοπο ο Καθηγούμενος Παϊσιος.

Ο Καθηγούμενος στην προσφωνησή του αναφέρθηκε στην προσφορά του μοναχισμού, τονίζοντας ότι “ο μοναχός αγωνίζεται για την σωτήρια του κόσμου και όλων των χριστιανών.”

Σε άλλο σημείο ο Ηγούμενος Παϊσιος ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο να ευλογήσει το θαύμα του Μοναχισμού στην Αμερική, ζητώντας παράλληλα να σταθεί υποστηρικτής και συμπαραστάτης στο έργο του γέροντα Εφραίμ, γόνου γνήσιου του γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού.

“Όλος ο Ορθόδοξος κόσμος και ιδίως εμείς οι μοναχοί, εναγωνίως περιμένουμε την αγιοκατάταξη του γέροντος Ιωσήφ στο αγιολόγιο της Εκκλησίας μας, υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου” πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Καθηγούμενος Παϊσιος.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ευχαρίστησε τον Άγιο Καθηγούμενο για τα καλά του λόγια, καθώς και την αδελφότητα για την θερμή υποδοχή.

“Είναι η δεύτερη φορά που με αξιώνει ο Θεός να έρθω και να προσκυνήσω αυτό το υπέροχο μοναστήρι. Όταν ήρθα πριν από επτά χρόνια είχα την ιδιαίτερη ευλογία να συνομιλήσω με τον γέροντα Εφραίμ και να ακούσω λόγους ωφελείας από το τίμιο στόμα του. Αυτή την φορά σας επισκέπτομαι ως Αρχιεπίσκοπος της Επαρχίας ταύτης που βρίσκεται στην κορωνίδα των Επαρχιών του Οικουμενικού Πατριαρχείου” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης, λέγοντας ότι “προσευχόμεθα όλοι να επαναλειτουργήσει η Σχολή για να χαρίσει και πάλι στην Εκκλησία τίμιους εργάτες, κληρικούς, επισκόπους και Πατριάρχες”.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ελπιδοφόρος μίλησε και για την σημασία του μοναχισμού, τονίζοντας ότι “τίποτα δεν γίνεται χωρίς υπακοή και την ευλογία του Ηγούμενου σε ένα μοναστήρι”.

“Εδώ στην Αριζόνα ευλόγησε και επέτρεψε ο Θεός και ήρθε ένας Άγιος γέροντας, ο γέροντας σας Εφραίμ. Βρήκε μια έρημο, μια έρημο πνευματική, μια έρημο διψώσα, και έκανε της ερήµου το άγονον εγεώργησας” ανέφερε ο κ. Ελπιδοφόρος.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: “Θέλω δημόσια να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον γέροντα Εφραίμ, που έβγαλε πολλά παιδιά, υιούς και θυγατέρες για τα οποία μπορεί να καυχάται στον ουρανό.”

“Η Αρχιεπισκοπή θα είναι πάντοτε στήριγμα, θα είναι πάντοτε σκέπη και προστασία, όλων των μοναχών, όλων των Ηγουμένων και όλων των πατέρων οι οποίοι διάλεξαν αυτόν τον δύσκολο βίο. Έμαθα να αγαπώ, να σέβομαι και να προστατεύω τα μοναστήρια” υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Ελπιδοφόρος.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.