Επικαιρότητα

Αμερικής Ελπιδοφόρος: Ορθόδοξη (;) προσευχή για τους Δημοκρατικούς

εικόνα άρθρου: Αμερικής Ελπιδοφόρος: Ορθόδοξη (;) προσευχή για τους Δημοκρατικούς
Άρθρο της Παναγιώτας Κεμανετζή

Σκέψεις και προσεγγίσεις… εκσυγχρονισμένης οπτικής


Την “καθιερωμένη” προσευχή [1] για τις επικείμενες εκλογές απέτεινε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος από το βήμα του συνεδρίου των Δημοκρατικών, ευχόμενος για την Καμάλα Χάρις, τον Τιμ Βαλτζ και τον απερχόμενο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Τα όμοια είχε ευχηθεί και στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων [2], τον μήνα Ιούλιο, ερχόμενος και απερχόμενος από το βήμα εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων, σαν να επρόκειτο για μία παράσταση και όχι προσευχή.

Η δέηση ξεκίνησε με τον Αρχιεπίσκοπο να κάνει τον σταυρό του και, στη συνέχεια, να διαβάζει προσευχή μέσα από γραπτό κείμενο, ευχόμενος ευλογία και επιτυχία στους υποψήφιους πολιτικούς. Το κείμενο έμοιαζε, λίγο πολύ, με την αντίστοιχη ευχή που είχε αποτείνει παπικός επίσκοπος στο ίδιο συνέδριο την πρώτη μέρα [3].

Δεν είναι πρωτοφανής η στάση του κ. Ελπιδοφόρου και έτσι δεν μας αιφνιδιάζει. Έχει δώσει δείγματα “προοδευτισμού” και στο παρελθόν. Με πιο πρόσφατη μία ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, όπου φαίνεται ότι συλλειτούργησε σε Αρχιερατική Λειτουργία στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών και την οποία επένδυσε στα social media με μουσική από το τραγούδι «if I believe», εγείροντας προβληματισμό στο κοινό αίσθημα [4].

Στο ιστορικό του εκσυγχρονισμού του Αρχιεπισκόπου έχουν καταγραφεί κοινές συνάξεις και αλληλεπιδράσεις με αιρετικούς, η στάση του στο θέμα της ομοφυλοφιλίας μέσω της τέλεσης βαπτίσεων τέκνων ομόφυλων ζευγαριών, τα συλλείτουργα με αιρετικούς και άλλα πολλά εκμοντερνισμένα δρώμενα ων ουκ έστι αριθμός. Τα οποία συγκλίνουν τελικά σε έναν κοινό παρονομαστή, τον Οικουμενισμό [5][6][7][8][9].

Ο Οικουμενισμός μπορεί να είναι «της μόδας» και να έρχεται πρώτος στην ατζέντα της Νέας Εποχής, όμως η ορθοτομούσα Ορθοδοξία δεν έχει καμία ανάγκη να προσαρμοστεί σε νέα κουτάκια για να είναι…εκσυγχρονισμένη. Γιατί ο λόγος Της δεν επιτρέπει αλλαγές ούτε σε ένα γράμμα ή σημείο στίξεως [10], είναι αέναος και λάμπει σαν αυτόφωτος αστέρας μέσα στο έρεβος της Πανθρησκείας. Δεν έχει ανάγκη καμία αναδιαμόρφωση ή προσαρμογή για να γίνει αληθινή γιατί είναι η ίδια η Αλήθεια.

Μία μόνο αλλαγή χρειάζεται και αυτή είναι η μετάνοια για όλη την παραποίηση της Αλήθειας.

Αμήν, γένοιτο.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Η προσευχή του Αμερικής Ελπιδοφόρου σε διαθρησκειακό συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος
Γιατί τιμάται γυναίκα – «Επίσκοπος» από την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής;

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.