Επικαιρότητα

Αν δεν μπορεί η κ. Κεραμέως να σεβαστεί τον Χριστό στον Οποίο ορκίστηκε, ας σεβαστεί τον ελληνικό λαό

οι επιστήμονες έχουν αποφανθεί για τους τρόπους μετάδοσης του νέου κορωνοϊού μεταξύ των οποίων είναι και το σάλιο... (Νίκη Κεραμέως)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ας αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά, για το γεγονός ότι η Πολιτεία θα αρχίσει να παρεμβαίνει ωμά στα εκκλησιαστικά δρώμενα. Όσο κι αν η κα. Υπουργός ισχυρίζεται ότι «δεν υπεισερχόμαστε σε θέματα Πίστης», κάνει ακριβώς αυτό και με μεγάλη άνεση. Με τις ευλογίες της Εκκλησίας της Ελλάδος, αρθρώνει έντονα θεολογικό αλλά ασεβές λόγο, λέγοντας ότι “οι επιστήμονες έχουν αποφανθεί για τους τρόπους μετάδοσης του νέου κορωνοϊού μεταξύ των οποίων είναι και το σάλιο”. Σκανδαλώδης παρέμβαση και πρωτοφανής βλασφημία, με την Εκκλησία της Ελλάδος να ακούει τα αχαρακτήριστα και να μην αρθρώνει λέξη. Ο Χριστός μας να υβρίζεται τοιουτοτρόπως, να αποδομείται ολόκληρη η Ορθοδοξία από το στόμα της Υπουργού και ολόκληρη ΔΙΣ να τηρεί σιγή ιχθύος. Βούτυρο στο ψωμί του κάθε άθεου, δύσπιστου, αιρετικού και αλλόθρησκου ή βλάσφημου.

Δεν μας ενδιαφέρουν οι θρησκευτικές πεποιθήσεις της Υπουργού, ούτε τι πρεσβεύει, ούτε σε ποια λέσχη μαθαίνει αυτά που ξεστομίζει. Αδιαφορούμε αν τιμάει το ορθόδοξο βάπτισμά της, εξάλλου εκείνη μόνο είναι υπεύθυνη γι’ αυτό. Έχουμε την απαίτηση όμως, να σέβεται την επικρατούσα και επίσημη θρησκεία του Κράτους του οποίου είναι Υπουργός και να μην ξεχνάει σε ποιο όνομα ορκίστηκε όταν έγινε Υπουργός… εις το Όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος και να τηρεί το Σύνταγμα και τους νόμους. Έχει συναίσθηση Ποιος είναι αυτός στον Οποίο ορκίστηκε; Είναι ο Άγιος Τριαδικός Θεός, ο Δημιουργός των πάντων, ο Παντοδύναμος και Κραταιός Δεσπότης Χριστός, τον Οποίο οφείλει να σέβεται έστω κι αν δεν Τον πιστεύει. Όπως δεν θα μιλούσε απαξιωτικά και προσβλητικά για τα άλλα δόγματα και θα σεβόταν το τυπικό τους, έτσι και πολύ περισσότερο, θα έπρεπε να σέβεται την Ορθόδοξη Παράδοση και Λατρεία η οποία επαναλαμβάνουμε ότι είναι η επικρατούσα θρησκεία του ελληνικού κράτους.

Εάν η ομάδα των εδικών επιστημόνων υγείας, αγνοούν και απαξιώνουν το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και το Σώμα και Αίμα του Κυρίου μας και αρνούνται τις ιαματικές και ζωογόνες ιδιότητές Του, ας ρωτήσουν την κα. Γιαμαρέλλου ή τους Επισκόπους με τους οποίους συνεργάζονται, αν και οι τελευταίοι δεν έχουν δώσει και τα καλύτερα δείγματα γραφής… η ομολογία πίστεως της κα. Γιαμαρέλλου είναι υπεραρκετή και θεολογικά άρτια. Κι αν δεν έχουν την διάθεση να πιστέψουν, τότε να μην οδηγούν την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα σε επικίνδυνα μονοπάτια, άρα και ολόκληρη την ορθόδοξη Ελλάδα. Γιατί μπορεί η ομάδα των γιατρών και των επιστημόνων να προτείνει και να συμβουλεύει την κυβέρνηση και τα στελέχη της, την τελική απόφαση όμως θα την πάρει η κα. Υπουργός, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη. Κι αν η απόφαση που θα παρθεί από την ελληνική κυβέρνηση, είναι ενάντια στον Νόμο και στο θέλημα του Άγιου Τριαδικού Θεού, θα πρέπει η ελλαδική Εκκλησία να συμφωνήσει και να συναινέσει σ’ ένα τέτοιο ανοσιούργημα;

Πώς ανέχεστε κύριοι Ιεράρχες να υπαινίσσεται η κα. Κεραμέως ότι η Θεία Κοινωνία μπορεί να μεταδώσει τον ιό επειδή η Ιερά Λαβίδα μπαίνει στο στόμα του κάθε πιστού; Δεν φρίττετε; Δεν οργίζεστε; Τι έχετε πάθει και δεν αντιδράτε;

Υπάρχει τελικά κάποιος από την ελληνική Εκκλησία, ο οποίος θα έχει το σθένος και την Ιερή αγανάκτηση να βάλει στη θέση του το οποιοδήποτε κυβερνητικό στέλεχος τολμά να υπεισέρχεται σε θέματα πίστης και να περιφρονεί ή να βεβηλώνει τα Ιερά και τα Όσια της Ορθοδοξία μας; Ναι κα. Κεραμέως, αυτό κάνατε όταν αναφερθήκατε  στους τρόπους μετάδοσης του νέου κορωνοϊού μεταξύ των οποίων είναι και το σάλιο. Έμμεσα αλλά σαφέστατα υπονοήσατε ότι μέσω Θείας Κοινωνίας μεταδίδονται ιοί και μικρόβια. Περιοριστείτε στις επιστημονικές γνώσεις αυτών που σπουδάσατε και αφήστε τα θέματα Πίστεως σε αυτούς που τα γνωρίζουν ή είναι πρόθυμοι να τα μάθουν και να τα ακολουθήσουν. Είναι επιεικώς απαράδεκτο να τολμάτε να ισχυρίζεστε δημόσια τέτοιες ανακρίβειες και περιφρονητικές και ασεβείς δηλώσεις. Δεν είστε οποιαδήποτε Ελληνίδα πολίτης, αλλά το επίσημο θεσμικό όργανο το οποίο εκλέχθηκε από τον λαό, τον οποίο λαό προσβάλλετε και υποτιμάτε κατάφωρα, απαξιώνοντας τον Κύριό του και Θεό του. Αν δεν μπορείτε να σεβαστείτε τον Χριστό στον Οποίο ορκιστήκατε, σεβαστείτε τον ελληνικό λαό ο οποίος σας εμπιστεύθηκε την ψήφο του. Δημοκρατία έχουμε, εκλογές έρχονται και δεν μας θέλετε απέναντί σας να υποθέσουμε, έτσι; Μας θέλετε ψηφοφόρους σας και από εμάς εξαρτάται αν θα ξαναβγείτε βουλευτής ή υπουργός.

Ως Κατάνυξη ευχόμαστε ολόψυχα να μην χρειαστεί να δούμε εικόνες μέσα στους Ιερούς Ναούς με Ιερείς και Επισκόπους να φορούν γάντια και μάσκα χειρουργική εν ώρα Θείας Λειτουργίας ή οποιασδήποτε Ακολουθίας. Μας φτάνει η φρικτή εικόνα του αντισηπτικού και της απολύμανσης όλων των χώρων και των λειτουργικών αντικειμένων. Ο πιστός λαός άρχισε να ξυπνά  από τον αποκρουστικό εφιάλτη που του σερβίρουν και η Ιερά Αποτείχιση έφτασε να είναι το μόνο μέσο για να προφυλαχθούμε από τα άλαλα και τα μπάλαλα που βλέπουμε να γίνονται στην Εκκλησία μας.

Διαβάζουμε στο orthodoxianewsagency.gr:


Κεραμέως για Θεία Κοινωνία: «Δεν υπεισερχόμαστε σε θέματα πίστης»

Οι εκκλησίες ανοίγουν υπό όρους, διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, με συνέντευξή της στο ΣΚΑΙ.

Υπογράμμισε ότι είναι πολύ πιθανόν οι μάσκες να είναι υποχρεωτικές, καθώς στους ναούς πηγαίνουν και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, και οι ειδικοί έχουν αποφανθεί επ΄αυτού.

Ερωτηθείσα για το θέμα της Θείας Κοινωνίας, η κ. Κεραμέως επανέλαβε ότι δεν «υπεισερχόμαστε σε θέματα πίστης».
Υπογράμμισε ωστόσο, ότι οι επιστήμονες έχουν αποφανθεί για τους τρόπους μετάδοσης του νέου κορωνοϊού μεταξύ των οποίων είναι και το σάλιο.

Η υπουργός υπογράμμισε ότι η Εκκλησία αλλά και οι πιστοί έχουν επιδείξει εξαιρετικά υπεύθυνη στάση το τελευταίο διάστημα και κυρίως τις ημέρες του Πάσχα «και τους ευχαριστούμε για αυτό»

Πρόσθεσε τέλος, ότι θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης που θα ισχύσουν στους ναούς μόλις επιτραπεί η παρουσία πιστών στις Ιερές Ακολουθίες και τη Θεία Λειτουργία.

Δείτε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Ακούσατε, ακούσατε! Ο Καίσαρας διέταξε να ανοίξουν οι Ναοί!
Πουλάνε αγριάδα (για το θεαθήναι) απαιτώντας να ανοίξουν οι εκκλησίες
– Όταν η πολιτική των «ηπίων τόνων” γίνεται «νανούρισμα» για τον πιστό λαό
– π.Νικόλαος Μανώλης, Διαολεμένο Ιερατείο [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
 Το άνοιγμα των Εκκλησιών ζητούν οι Κύπριοι γιατροί για να αντιμετωπισθούν τα ψυχικά νοσήματα από τον Κορωνοϊό!
– Η κατάργηση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας έγινε από ανθρώπινες ενέργειες κι όχι από το Θεό
– Συνοδικά παραμύθια…
– Η υποτέλεια της Ελλαδικής Εκκλησίας, απέναντι στους άθεους νόμους της Κυβέρνησης
– Ο Καίσαρας αποφασίζει, η Εκκλησία υποτάσσεται!
– Συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με την Πολιτεία και όχι με τον Χριστό! Αδιανόητη φαυλότητα!
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Έργο του διαβόλου το κλείσιμο των Ναών από την Ιερά Σύνοδο
– Μοναχού Σεραφείμ (Ζήση), Ο κορωνοϊός διδάσκει το «πως» της Αποτειχίσεως (…μάλλον δε και το «δια τι»)

Σχετικά άρθρα

Διθύραμβοι Ιερωνύμου για Μητσοτάκη και Κεραμέως

του Αχιλλέα Ε.Π. Στις 25 Ιουλίου η Κυβέρνηση προχώρησε σε νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με τη μισθοδοσία των ιερέων… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στις 25 Ιουλίου η κυβέρνηση προχώρησε σε νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά...

Κεραμίδα έκπληξη από την Κεραμέως

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editorαρθρογραφεί για katanixi.gr Μετά το πρόσφατο ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, εξαγγέλλει συνεργασίες Αμερικάνικων Πανεπιστημίων με δημόσια Ελληνικά… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Οι πολιτικές εξαγγελίες στη Ελλάδα αποτελούν ένα...

Η εικόνα της κας Κεραμέως είναι η εικόνα της Ελλάδας

Άρθρο του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη Ένας μόνο Αρχιερέας σας αγαπά και σας πονά, κα Υπουργέ, και θέλει να σας ελευθερώσει, αυτός που σας αφόρισε! Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι...

Τα Θρησκευτικά Γαβρόγλου, η Κεραμέως και οι 30 βουλευτές της ΝΔ

… Οι βουλευτές θα ρωτούσαν την κυρία Κεραμέως πότε θα αποσυρθούν από τα σχολεία τα διδακτικά εγχειρίδια («φάκελοι», όπως ονομάζονται) του ακυρωθέντος Νέου Προγράμματος Σπουδών… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον το θέμα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.