Επικαιρότητα

Αναδρομή στους αγώνες του π. Νικολάου Μανώλη και π. Θεοδώρου Ζήση κατά της «παρέλασης υπερηφάνειας»

εικόνα άρθρου: Αναδρομή στους αγώνες του π. Νικολάου Μανώλη και π. Θεοδώρου Ζήση κατά της «παρέλασης υπερηφάνειας»

Εκκωφαντική η απουσία της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης και τότε και τώρα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Αναδημοσιεύουμε από τον θησαυρό του Ιστολογίου της παλιάς Κατάνυξης, που με κόπους εκ του μηδενός έστησε ο μακαριστός πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Μανώλης, ρεπορτάζ από την διαμαρτυρία κατά του Gay Pride που έλαβε χώρα το 2013.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, η απουσία της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης ήταν εκκωφαντική και οι αντιδρώντες ιερείς μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ας μην αναρωτιόμαστε πώς φτάσαμε στους 9ήμερους εορτασμούς του 2024 και ας έχουμε κατά νου ότι κάποιοι έχουν σκοπό να καταστήσουν την αγιοτόκο Θεσσαλονίκη παγκόσμια πόλη για τους ομοφυλόφιλους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Ας σταματήσουν επιτέλους οι συναλλαγές, τα ιερά deals, μεταξύ Δήμου και της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, κατά τα οποία λατρευτικές εβδομάδες δίνονται ως αντάλλαγμα για σιωπηρή αποδοχή των «παρελάσεων υπερηφανείας». Ο ρόλος της Ιεράς Μητροπόλεως ήταν και είναι να κατεβάσει το ποίμνιό της στο δρόμο, όπως έχει γίνει με επιτυχία σε άλλες ορθόδοξες χώρες και όχι να ταμπουρώνεται μέσα στους Ιερούς Ναούς και να οργανώνει «ΠΑΥΛΕΙΑ». «Ταῦτα δὲ ἔδει ποιῆσαι κἀκεῖνα μὴ ἀφιέναι» (Ματθ. 23, 23). Η διοικούσα εκκλησία πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της.

Ο π.Νικόλαος Μανώλης και ο π.Θεόδωρος Ζήσης διακρίνονται για τους ωραίους αγώνες τους -αγώνες που γίνονται στην ώρα τους δηλαδή- και για το υγιές εκκλησιαστικό και πατερικό φρόνημά τους. Χρησιμοποιούν όλα τα όπλα που δίνει το ορθόδοξο ήθος, οι Ιεροί Κανόνες και η Πατερική παράδοση της Εκκλησίας. Αγωνίζονται χριστοκεντρικά πάντα μέσα από την Εκκλησία για την Ορθόδοξη κατήχηση του ποιμνίου τους και όχι μόνο.., ελεύθεροι από τις αγκυλώσεις της αίρεσης του επισκοποκεντρισμού. Και όταν μιλάμε για ποίμνιο δεν αναφερόμαστε σε οπαδούς, κάποιοι τελευταία ακόμη και σε αυτή την αποστολή του ιερέως ρίχνουν λάσπη, ονοματίζοντας έτσι το ποίμνιο, τις ψυχές δηλαδή που κάθε ιερέας οφείλει να τις οδηγεί στην ορθή διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας μας.

Κι αν ο Άγιος Δημήτριος, ο ουρανός, δεν βρίσκει έρεισμα στην ευλάβεια, την αγωνιστικότητα και την πίστη της διοικούσας Εκκλησίας, για να μην εγκαταλείψει την πόλη Του όπως στο παρελθόν, ας βρει στην ευλάβεια του ποιμνίου, της ιερής χούφτας δηλαδή, και της Αγίας Αποτείχισης των πατέρων της Θεσσαλονίκης!

——————-

Σχολιασμός για την Συγκέντρωση – Διαμαρτυρία κατά του Gay Pride Θεσσαλονίκης [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

15 Ιουνίου 2013

Δόξα τω Πανοικτίρμoνι Θεώ!!!

Αξιωθήκαμε, μέσα από πολλές δυσκολίες και ιδιότυπη πολεμική, με συμπαράσταση μόνον από ελάχιστους Ιεράρχες, με παντελή έλλειψη βοήθειας από φορείς της πόλης μας, με απουσία δράσεως και συμμετοχής των ενοριών και σχεδόν παντελή απουσία αγιορείτικης στήριξης, με αποκλεισμό από τα μέσα ενημέρωσης, τόσο των τοπικών καναλιών, του Δήμου και των υπολοίπων, όσο ακόμη και από τον εκκλησιαστικό σταθμό, με όλες αυτές λοιπόν τις αντιξοότητες, αξιωθήκαμε να φέρουμε εις πέρας με μεγάλη επιτυχία, την ειρηνική μας διαμαρτυρία για το Cay Pride Θεσσαλονίκης 2013. Δοξάζουμε και ευχαριστούμε τον Θεό γι’ αυτό!

Εξ αρχής το πνεύμα που επικράτησε στην απόφαση της πραγματοποίησης της συγκέντρωσης ήταν ομολογιακό και μαρτυρικό. Εργαστήκαμε όλοι οι συνδιοργανωτές για την αγάπη μας στον Χριστό και στους Αγίους της Θεσσαλονίκης, ιδιαιτέρως στον Άγιο Δημήτριο και Άγιο Γρηγόριο Παλαμά. Για την τιμή των οικογενειών μας και της κοινωνίας μας. Για τα παιδιά μας και τους νέους μας.

Διατρανώσαμε το αυτονόητο ενάντια στην άθλια απόφαση του Δημάρχου Μπουτάρη να επιτρέψει την κατάληψη της Θεσσαλονίκης από τους κίναιδους και σοδομίτες. Είπαμε όχι στην προκλητικότατη παρέλαση της «Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας». Όχι στην βεβήλωση των ιερών και οσίων της Πόλης μας. Όχι στον εξευτελισμό της ανθρώπινης αξίας και στον εκχυδαϊσμό της.

Το Ιστολόγιό μας, ως συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, ευχαριστεί εκ βάθους καρδίας τους υπόλοιπους συνεργάτες και συνδιοργανωτές. Ευχαριστεί επίσης όλους τους απλούς χριστιανούς που με την παρουσία τους απετέλεσαν τη ζύμη της αντίστασης στην άλωση της Πόλης. Κατά την περσινή χρονιά ήταν ελάχιστοι εκείνοι που αντέδρασαν. Φέτος η ζύμη εκείνων μεγάλωσε, φούσκωσε και εκφράστηκε σε πολλές εκατοντάδες λαού. Του χρόνου, ευχόμαστε να μην χρειαστεί, αλλά αν τολμήσει ο ανεκδιήγητος Δήμαρχος να δώσει άδεια για το Gay Pride 2014, ο κόσμος μας θα είναι χιλιάδες, θα πλημμυρίσει το κέντρο της Θεσσαλονίκης και ο Μπουτάρης με τους συνεργάτες του δε θα ξέρουν πού να κρυφτούν από την ντροπή τους.

Δείτε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την συγκέντρωση

Δείτε σχετικά:
Θεσσαλονίκη Europride – Γίναμε Σόδομα και Γόμμορα

Σχετικά άρθρα

To ΑΠΘ εάλω;

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη. Αυτό που περιμένουμε από τα Πανεπιστήμια είναι να προάγουν την πνευματική πρόοδο κι όχι την ηθική παρακμή και κατάπτωση

Αυτί εφημερεύον

Ποίημα του Ιωάννη Πουναρτζόγλου. Επετειακό ποίημα αφιερωμένο στα 35 έτη από την χειροτονία εις πρεσβύτερον του μακαριστού γέροντά μας, π.Νικολάου Μανώλη

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.