Επικαιρότητα

«Αναγνωρίσαμε το δικαίωμα του Οικ. Πατριαρχείου για το αυτοκέφαλο»

εικόνα άρθρου: «Αναγνωρίσαμε το δικαίωμα του Οικ. Πατριαρχείου για το αυτοκέφαλο»

Συνήλθε σήμερα, Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019, εκτάκτως, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης Ιεραρχίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος αναφέρθηκε αναλυτικά στα όσα έγιναν κατά την διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης.

«Σήμερα αναγνωρίσαμε το δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου να γίνει το αυτοκέφαλο. όπως καταλαβαίνετε αυτό συνεπάγεται με αναγνώριση» ήταν η απάντηση του Σεβασμιωτάτου σε ερώτημα σχετικά με το αν η Ιεραρχία αναγνώρισε την Εκκλησία της Ουκρανίας.

«Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος απεφάνθη ύστερα από μελέτη του θέματος. Εμείς ως Ιεραρχία αποφασίσαμε να αποδεχτούμε την εισήγηση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Εμείς δεν αναγνωρίσαμε τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας. Αυτό πρέπει να γίνει σαφέστερο. Δεν έχουμε δικαίωμα εμείς να αναγνωρίσουμε απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Δεν είμαστε ανωτέρα αρχή από το Οικουμενικό Πατριαρχείο για να αναγνωρίσουμε την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Εμείς αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου να χορηγεί το αυτοκέφαλο» τόνισε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος.

Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.