Σοφία Μακεδονοπούλου

Αναγόρευση Αρχιεπισκόπου Αμερικής ως επίτιμου Διδάκτορα ΔΠΘ

εικόνα άρθρου: Αναγόρευση Αρχιεπισκόπου Αμερικής ως επίτιμου Διδάκτορα ΔΠΘ
Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Επικήρυξη μάλλον του χρειάζεται παρά αναγόρευση…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Επίτιμος διδάκτορας του τμήματος ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης αναγορεύτηκε αυτές τις ημέρες ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος Λαμπρινιάδης. 

Στην αναγόρευση οι πανεπιστημιακοί έπλεξαν το εγκώμιο του Ελπιδοφόρου και ο σεμνός Ελπιδοφόρος, σαν καλός και γνήσιος υποτακτικός, κοκκίνισε από ντροπή και έστρεψε τους επαίνους προς το Πατριαρχείο Κων/λεως, το οποίο τον γαλούχησε και τον κατάρτισε. Δεν παρέλειψε μάλιστα να τονίσει πως το Πατριαρχείο εδώ και 2000 χρόνια αποτελεί φορέα ανεκτικότητας, αποδοχής, σεβασμού του περιβάλλοντος και ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ των ανθρώπων, ενώ συμπλήρωσε ότι ο σημερινός οικουμενικός πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος είναι ο μακροβιότερος στην μακραίωνη ιστορία του εκκλησιαστικού θεσμού.

Μετά την αναγόρευση ακολούθησε η ονοματοδοσία της κεντρικής πλατείας της Μαρωνείας σε πλατεία «Αρχιεπισκόπου Αμερικής Μιχαήλ», προς τιμή και μνήμη του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αμερικής κυρού Μιχαήλ του Κωνσταντινίδη, του Μαρωνίτου. Η Μαρώνεια είναι ένα χωριό του Νομού Ροδόπης νοτιοανατολικά της Κομοτηνής.

Αφορμή των τιμών και των τελετών υπήρξε το γεγονός ότι το ΔΠΘ αποτελεί βασικό σύμμαχο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας. Με πρωτόκολλο συνεργασίας, που έχει υπογραφεί ανάμεσα στο πανεπιστήμιο και την ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, μεταξύ άλλων δράσεων και σκοπών περιλαμβάνεται και η συγγραφή αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών για τη διδασκαλία της ελληνικής ως γλώσσας πολιτισμικής κληρονομιάς στους Έλληνες της Ομογένειας στην Αμερικής.

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα λοιπόν! Άλλωστε αυτό αποτελεί γνωστή μασονική πρακτική! Δυστυχώς οι πλείστοι των Θρακιωτών δεν αντιλαμβάνονται σε πόσο κρίσιμη φάση της ιστορίας βρισκόμαστε, τον ειδικό ρόλο που η περιοχή της Θράκης διαδραματίζει αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια σκακιέρα, καθώς και τον ιστορικό ρόλο αντίστασης που τους αναλογεί. 

Κανένας δήθεν εύλογος λόγος δεν δικαιολογεί την τιμή σκοτεινών προσώπων, φορέων του θεομίσητου αλλά και επιβλαβούς, για την πίστη και τη θρησκεία, μασονοκίνητου Οικουμενισμού. Τα πρόσωπα αυτά, δυστυχώς, δεν έχουν καθαρή πίστη, ούτε η αφοσίωση τους στην πατρίδα είναι αγνή. Περισσότερο υπηρετούν τον ιδεαλισμό τους, το θεομίσητο Οικουμενισμό, στα νάματα του οποίου είναι γαλουχημένοι. Είναι επικίνδυνα πρόσωπα, persone non grata, και ως τέτοια και μόνο θα έπρεπε, όχι να αναγορευτούν, αλλά να επικηρυχτούν.  Μαζί με τον πολιτικό συρφετό που τους ακολουθεί άλλον Θεό από το χρήμα δε γνωρίζουν, δυστυχώς! Με χρήμα αποτιμούν και την φιλοπατρία τους, γι’ αυτό και δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τον εχθρό.

Επικήρυξη και όχι αναγόρευση, λοιπόν! Μακριά από τα όρια των νομών μας και ειδικά από την πολύπαθη Θράκη μας! 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Τι γυρεύει o Ελπιδοφθόρος στην Κομοτηνή;

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.