Επικαιρότητα

Ανακήρυξη Αρχιεπ. Θυατείρων σε Συμπρόεδρο του Συνδέσμου Αγγλικανικής Κοινωνίας και Ανατολικών Εκκλησιών (AECA)

εικόνα άρθρου: Ανακήρυξη Αρχιεπ. Θυατείρων σε Συμπρόεδρο του Συνδέσμου  Αγγλικανικής Κοινωνίας και Ανατολικών Εκκλησιών (AECA)

Αναδημοσιεύουμε ένα οικουμενιστικό άρθρο με τίτλο “Ανακήρυξη Αρχιεπ. Θυατείρων σε Συμπρόεδρο του AECA”.
Σύμφωνα με αυτό το οικουμενιστικό άρθρο, ο αρχαιότερος Διαχριστιανικός Οργανισμός στην Αγγλία, ο Σύνδεσμος Αγγλικανικής Κοινωνίας και Ανατολικών Εκκλησιών (AECA), οργάνωσε μια εκδήλωση.
Στη δεξίωση που προσέφερε το Αγγλικανικό τμήμα του Συνδέσμου, έγινε επίσημη υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ.Β. Νικήτα σε Συμπρόεδρο του Συνδέσμου.
Ο Αρχιεπ. Θυατείρων σε αυτή τη δεξίωση “αναφέρθηκε στην ανάγκη για επικοινωνία και διάλογο μεταξύ των χριστιανών από τις διάφορες Ομολογίες και στο γεγονός ότι υπάρχουν περισσότερα στοιχεία που μας ενώνουν από εκείνα που μας χωρίζουν”.
Επίσης, ο Αρχιεπ. Θυατείτων “πρότεινε να μελετούμε ο ένας τη Θεολογία και τις Παραδόσεις του άλλου, για να γνωριστούμε μεταξύ μας καλύτερα και να γεφυρώσουμε σιγά – σιγά τα χάσματα”.

Σημείωση: Αυτό το οικουμενιστικό άρθρο κάνει αναφορά σε Ορθοδόξους Κληρικούς “από την Ανατολική Εκκλησία και τις Προχαλκηδόνιες Ομολογίες”. Οι Προχαλκηδόνιες Ομολογίες όμως είναι απλά αιρέσεις που έχουν καταδικαστεί από Οικουμενικές Συνόδους.

— Σχολιασμός katanixi.gr —

Δεξίωση στην Αίθουσα των Ιεροσολύμων

Ο αρχαιότερος Διαχριστιανικός Οργανισμός στην Αγγλία, ο Σύνδεσμος Αγγλικανικής Κοινωνίας και Ανατολικών Εκκλησιών (AECA), οργάνωσε χθές βράδυ μια υπέροχη διπλή ή μικτή εκδήλωση.

Κατ΄αρχάς τελέσθηκε Αγγλικανικός Εσπερινός, στον υπέροχο βασιλικό και μοναστηριακό Ναό Westminster Abbey, στον οποίο έψαλλαν -με εξαιρετική καλλιφωνία- παιδική και νεανική χορωδία.

Ακολούθησε Δεξίωση Ορθοδόξων Κληρικών, από την Ανατολική Εκκλησία και τις Προχαλκηδόνιες Ομολογίες, που προσέφερε γενναιόδωρα το Αγγλικανικό τμήμα του Συνδέσμου.

Η Δεξίωση έλαβε χώρα στην Αίθουσα των Ιεροσολύμων, εκεί όπου εκοιμήθη -μπροστά στο τζάκι- ο βασιλιάς της Αγγλίας Ερρίκος Δ’.

Στη διάρκεια της Δεξίωσης έγινε επίσημη υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ.Β. κ. Νικήτα σε Συμπρόεδρο του Συνδέσμου.

Τον Άγιο Θυατείρων προσφώνησε και καλωσόρισε ο Αγγλικανός Συμπρόεδρος, Επίσκοπος του Southwark Χριστόφορος, καθώς και ο Πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Αιδεσ. Δρ. William Taylor.

Αντιφώνησε, αποδεχόμενος, ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη για επικοινωνία και διάλογο μεταξύ των χριστιανών από τις διάφορες Ομολογίες και στο γεγονός ότι υπάρχουν περισσότερα στοιχεία που μας ενώνουν από εκείνα που μας χωρίζουν.

Πρότεινε να μελετούμε ο ένας τη Θεολογία και τις Παραδόσεις του άλλου, για να γνωριστούμε μεταξύ μας καλύτερα και να γεφυρώσουμε σιγά – σιγά τα χάσματα.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «έχουμε 1000 χρόνια ενωμένης Εκκλησίας, 1000 χρόνια χωρισμού και η Τρίτη χιλιετία είναι ο καιρός της ελπίδας»!

Ανέφερε δε με έμφαση πως χρειάζεται να αφαιρέσουμε από το λεξιλόγιό μας τον όρο «ο άλλος», γιατί στην Εκκλησία του Χριστού δεν υπάρχει «ο άλλος» και «ο ξένος»!

Στη συνέχεια, οι καλεσμένοι συνομίλησαν για πολλή ώρα μεταξύ τους σε πνεύμα χριστιανικής αγάπης και συναδέλφωσης.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Οικουμενισμός εντός των τειχών

Επαναλαμβάνονται οι αντικανονικές συμπροσευχές με αντιπροσωπείες εκατέρωθεν στις «πρωτόθρονες» εορτές Ρώμης και Φαναρίου Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr «Κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το Σάββατο, 29 Ιουνίου, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.