Επικαιρότητα

Ανακοίνωση Ιεράς Μονής Σινά: “Δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊου στο Σινά”

εικόνα άρθρου: Ανακοίνωση Ιεράς Μονής Σινά: “Δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊου στο Σινά”

…Παρά ταύτα τα προληπτικά υγειονομικά μέτρα έχουν ενταθεί, για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία της Μονής και του προσκυνήματος…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com την ακόλουθη ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Θεοβαδίστου Όρους Σινά:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΟ ΣΙΝΑ

ΙΕΡΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ MONH
AΓIAΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΤΟΥ AΓIOY KAI ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΙΝΑ

Εν Θ.Ο.Σινά 6 Μαρτίου 2020

H Iερὰ Μονὴ Σινά (Aγίας Αiκατερίνης), μετά την πρόσφατη εμφάνιση των κρουσμάτων του κορονοϊού COVID-19 σε Έλληνες προσκυνητές των Αγίων Τόπων, δέχθηκε πολλά ερωτήματα ανησυχίας σχετικά με την υγεία των Πατέρων της Σιναϊτικής Αδελφότητος και την κατάσταση στην περιοχή της Ι. Μονής.

Όπως γνωρίζουμε η ομάδα των Ελλήνων προσκυνητών εκ της νοτιοδυτικής Ελλάδος, που εσχάτως εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού, επισκέφθηκε το Σινά στην Αίγυπτο και συνέχισε το προσκύνημα στην Αγία Γη, δηλαδή στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη. Βάσει λοιπόν των υφισταμένων στοιχείων, η μόλυνση, προφανώς, δεν προήλθε από την Ι. Μονή, την Σιναϊτική έρημο ή την Αίγυπτο.

Ωστόσο καθαρώς για προληπτικούς λόγους, με άδεια της Ι. Μονής, ομάδα ειδικών ιατρών, με εντολή του Διοικητού Νοτίου Σινά Χ. Φούντα προέβησαν σε πρώτο έλεγχο της υγείας των Πατέρων, των εργαζομένων στην Μονή και των προσκυνητών χωρίς να προκύψει ανησυχητικό αποτέλεσμα. Παρά ταύτα τα προληπτικά υγειονομικά μέτρα έχουν ενταθεί, για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία της Μονής και του προσκυνήματος.

Ευχαριστούμε θερμώς και εκ καρδίας τους φίλους της Ι. Μονής για το ενδιαφέρον και την αγωνία τους για την Σιναϊτικὴ Αδελφότητα.

Οι ασθενείς, οι οποίοι φέρουν το βάρος της νόσου και των κοινωνικών συνεπειών της να έχουν, με την χάρη του Θεού, ταχεία ανάρρωση.

Σε όλους δε ευχόμεθα ο Κύριος να χαρίζει την κατ’ άμφω υγεία, και να παρέχει σύνεση και επιτυχή και αποτελεσματική αντιμετώπιση και διαχείριση τέτοιων καταστάσεων με νηφαλιότητα, ψυχραιμία, πίστη και ελπίδα.

ΕΚ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΣΙΝΑ

Δείτε σχετικά:
Τί μας είπε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον κοροναϊό!
– Εμείς στους ιερούς Ναούς δυναμώνουμε, θεραπευόμαστε και δεν αρρωσταίνουμε… ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – πράξη νομοθετικού περιεχομένου

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.