Επικαιρότητα

Ανακοίνωση συγγνώμης της Ι.Μ. Νεαπόλεως για την αλλοίωση του Συμβόλου της Πίστεως

εικόνα άρθρου: Ανακοίνωση συγγνώμης της Ι.Μ. Νεαπόλεως για την αλλοίωση του Συμβόλου της Πίστεως

… που έλαβε χώρα στον Ι.Ν. του Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως

Ως γνωστόν, κατά αποκλειστικότητα δημοσιεύσαμε εχθές την ενυπόγραφη καταγγελία σχετικά με την απαράδεκτη αλλοίωση του Συμβόλου της Πίστεως, που έλαβε χώρα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου της Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Ἡ Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, θορυβούμενη από τό μέγεθος της ανησυχίας και των διαμαρτυριών, προέβη σε ανακοίνωση με την οποία ζητά συγγνώμη για το συμβάν που “έγινε αφορμή σχολίων στο Διαδίκτυο, πού βλάπτουν το ευσεβές πλήρωμα”. Εμείς θεωρούμε πως η ανακοίνωση αυτή δε δίνει απάντηση για την στάση του μητροπολίτου στην καταγγελία ότι “σύμφωνα με μαρτυρία ιερέως, που βρισκόταν μέσα στο ιερό, αντέδρασαν εκείνη την στιγμή κάποιοι ιερείς μέσα στο ιερό, χωρίς να το αντιληφθεί ο κόσμος έξω και ο Δεσπότης Βαρνάβας τους είπε να ησυχάσουν για να μην γίνει φασαρία και ότι δεν θα καταλάβαινε ο κόσμος.”

Θα ήταν επίσης χρήσιμο να λάβουμε και μια απάντηση στην προφορική καταγγελία που δεχτήκαμε, ότι ο μητροπολίτης κ. Βαρνάβας ζήτησε από την 4Ε να μη προβάλλει το στιγμιότυτπο με την απαγγελία του Συμβόλου της Πίστεως, πράγμα που η 4Ε έκανε, προβάλλοντας την υπόλοιπη ακολουθία, όπως την απαγγελία του “Πάτερ ημών” για παράδειγμα, αλλά όχι και αυτού του “Πιστεύω”, πράγμα που αποδεικνὐεται εδώ που παρουσιάζονται τα βίντεο της ακολουθίας! Προκαλούμε την 4Ε να δώσει στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο στιγμιότυπο

Όσον αφορά τα περί του γνωστού δήθεν ορθοδόξου φρονήματος του μητροπολίτου Βαρνάβα, που αναφέρει η ανακοίνωση της μητρόπολης, απαντούμε πως δεν είμαστε λωτοφάγοι. Η αντιπατερική του στάση στο θέμα της Ψευδοσυνόδου της Κρήτης, η απαράδεκτη και αντικανονική του συμπροσευχή στο τούρκικο νεκροταφείο με το μουφτή, δεν αποδεικνύουν ορθόδοξο φρόνημα, αλλά κατάπτυστο οικουμενιστικό και αλλότριο της Ορθοδοξίας πνεύμα. Για το λόγο αυτό, πλήθος ευσεβών Χριστιανών της μητρόπολης του αποτειχίστηκαν από αυτόν, με πρώτο και καλύτερο παράδειγμα τον Ορθόδοξο Χριστιανικό Σύλλογό μας “Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής”, πού με το ομολογιακό του γράμμα προς τον μητροπολίτη (αναπάντητο δυστυχώς), διέκοψε την πνευματική κοινωνία μαζί του, ως ψευδοποιμένα, σύμφωνα με τον ΙΕ΄ Ιερό Κανόνα της Πρωτοδευτέρας Ιεράς Συνόδου.

— Σχολιασμός katanixi.gr —

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
της Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυροπόλεως

Ἐπειδή ἀνεπίγνωστη παρανάγνωση μιᾶς φράσης τοῦ ἱεροῦ Συμβόλου τῆς Πίστεως ἀπό τόν βουλευτή κ. Δημήτριο Σταμάτη, κατά τήν Θεία Λειτουργία στόν Ἱ. Καθεδρικό Ναό Ἁγίου Ἰωάννου Προδρόμου Νεαπόλεως, τήν 11η Ἰουνίου 2019, ἔγινε ἀφορμή σχολίων στό Διαδίκτυο, πού βλάπτουν τό ὀρθόδοξο εὐσεβές πλήρωμα, θά θέλαμε νά ζητήσουμε συγγνώμη.

Προσέτι, θέλουμε νά ἐνημερώσουμε τούς εὐσεβεῖς ὀρθοδόξους χριστιανούς μας, ὅτι ἀμέσως μετά την ὑπόδειξη τοῦ λάθους ἀπό τόν ἐντεταλμένο κληρικό ὁ κ. Δημήτριος Σταμάτης εἰσήλθε στό ἱερό Βήμα καί ζήτησε συγγνώμη γιά τό ἐκ παραδρομῆς λάθος του ἀπό τόν ἑορτάζοντα ἐπίσκοπό μας, ὁ ὁποῖος εἶναι γνωστός τόσο αὐτός ὅσο καί οἱ κληρικοί του γιά τό ὀρθόδοξο φρόνημά τους.

Ἐπιθυμοῦμε ἀντιπροσώπους καί ὑπηρέτες τοῦ λαοῦ μας στό Κοινοβούλιο ὀρθοδόξους καί πατριώτες, πού ἀγαποῦν τήν Ἑλλάδα καί τήν Μακεδονία μας!

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως


Δείτε σχετικά: Παπικό «Πιστεύω» στην Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως!

Σχετικά άρθρα

Η μανία των Φαναριωτών εναντίον του Αγίου Φωτίου

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη Δήθεν τον τιμούν και προσκαλούν για συμπροσευχές τους πιο γνήσιους εκφραστές του οικουμενισμού στην εποχή μας Η είδηση Στο ναΰδριο της Σχολής (σσ. Θεολογικής Σχολής της...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.