Ελένη Παπασταματάκη

Αναλαμβάνει ο «μεγάλος» να ξεκαθαρίσει τα πράγματα στην Ουκρανία…

εικόνα άρθρου: Αναλαμβάνει ο «μεγάλος» να ξεκαθαρίσει τα πράγματα στην Ουκρανία…
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

O Πάπας σε συνέντευξη σε ιταλική εφημερίδα εκθέτει τις κινήσεις του για τον πόλεμο στην Ουκρανία…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σχετικό δημοσίευμα μας πληροφορεί ότι ο αιρεσιάρχης Πάπας ζήτησε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν προκειμένου να τον πείσει να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Λίγο μετά την έναρξη του πολέμου είχε επισκεφτεί ο ίδιος τη ρωσική πρεσβεία και περίπου τρεις εβδομάδες μετά, έστειλε μήνυμα στον Ρώσο Πρόεδρο μέσω υψηλόβαθμου στελέχους του Βατικανού, ότι προτίθεται να μεταβεί στη Μόσχα.

Στο μήνυμα του Πάπα ο Πούτιν δεν απάντησε ποτέ και αυτό έχει ως φαίνεται εξοργίσει τον Φραγκίσκο, ο οποίος τώρα έβγαλε στη δημοσιότητα το γεγονός αυτό, της προσέγγισης του ηγέτη του Κρεμλίνου.

Άκρως σημαντική η αλίευση αυτής της είδησης, καθώς μας δείχνει:

Πρώτον. Ότι για μία ακόμη φορά ο Πάπας δείχνει την κοσμική του μονοκρατορία. Αποδεικνύει ότι δεν είναι θρησκευτικός ηγέτης όπως πλασάρεται, αλλά όταν στριμώχνεται, αναγκάζεται να βγει μπροστά η πραγματική του θέση στον τόπο και στον χρόνο. Είναι ένας κοσμικός ηγέτης με κοσμική ιδιότητα και κοσμική αποστολή. Να κυριαρχήσει επί γης.

Ποιος ο λόγος να αναβάλλει τη συνάντηση με τον Ρώσο Πατριάρχη Κύριλλο, αφού ως θρησκευτικοί ηγέτες θα μπορούσαν να συζητήσουν επί του θέματος του πολέμου στην Ουκρανία; Γνωρίζει άλλωστε ο Πάπας ότι ο Πατριάρχης Μόσχας έχει υποστηρίξει ανοικτά τις κινήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν. Μάλιστα στο ίδιο άρθρο ο Φραγκίσκος κάνει ένα πικρόχολο σχόλιο για τον Πατριάρχη Κύριλλο. Είπε χαρακτηριστικά «δεν μπορεί να γίνει το παπαδοπαίδι του Πούτιν».

Δεύτερον. Γνωρίζει πολύ καλά ο Πάπας ότι την σοβαρή αντίσταση απέναντι στη λαίλαπα της Δύσης την αποτελεί όχι ο Ορθόδοξος Πατριάρχης Μόσχας, αλλά ο Ρώσος Πρόεδρος. Μετά τη Σύνοδο του Κολυμπαρίου, το πνεύμα της Δύσης και του Οικουμενισμού έχει καταπιεί τη συντριπτική πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ιεραρχών ακόμα και αυτούς τους Ρώσους Ιεράρχες που ωστόσο απείχαν από την Ψευδοσύνοδο. Παραταύτα οι Οικουμενιστικές θεωρήσεις και πρακτικές δεν έλειψαν και από την Ρωσική Εκκλησία, πράγμα το οποίο συχνά πυκνά φανερωνόταν από τις επίσημες δηλώσεις του προέδρου του ΤΕΕΣ, Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, δεξί χέρι του Πατριάρχη Μόσχας.

Τρίτο και φαρμακερό! Η ιστορία μάς έχει αποδείξει περίτρανα ότι πίσω από κάθε έγκλημα των δυτικών, βρισκόταν ένας Πάπας που ευλογούσε τα όπλα είτε των σταυροφόρων, είτε άλλων νεότερων πολέμων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα φρικτά εγκλήματα πολέμου των παπικών Ουστάσι εναντίον του Ορθόδοξου λαού της Σερβίας. Ακόμη και στην περίπτωση της Ουκρανίας και πάλι ο δάκτυλος του θηρίου -που λέγεται Πάπας- κρύβεται από πίσω, διότι χρόνια τώρα με τους σύγχρονους δυτικούς σταυροφόρους «ευλογεί» πλήθος βιαιοπραγιών κατά του Ορθόδοξου Ουκρανικού λαού.

Ο Πάπας ως πρόσωπο και ως έννοια, διαπερνά το ρου της ιστορίας και προκαλεί αιματοχυσίες, ώστε να εδραιώσει την κυριαρχία του. Αυτό το φαρμακερό φίδι τρύπωνε σε κάθε Ορθόδοξο λαό και έχυνε το δηλητήριό του και είτε αιχμαλώτιζε ψυχές με τους ψευτοπαπάδες του, είτε με τους στραυροφόρους απαιτούσε τον βίαιο εκλατινισμό των λαών μέσα από στυγερά εγκλήματα. Συνεπώς, μόνο φιλειρηνικό δεν θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το θηρίο που λέγεται Πάπας!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Διερράγησαν οι σχέσεις μεταξύ Πάπα και Ρωσικής Εκκλησίας;
Κήρυγμα κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία ενόψει του Πάσχα από τον Πάπα
– Το Φανάρι εκκολάπτει νέο σχίσμα στην Ουκρανία
– Το εργαστήριο του Οικουμενισμού στην Ουκρανία καλά κρατεί

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.