Επικαιρότητα

Αναστέλλεται το άνοιγμα των σχολείων στην Πέλλα και στη Μυτιλήνη

εικόνα άρθρου: Αναστέλλεται το άνοιγμα των σχολείων στην Πέλλα και στη Μυτιλήνη

Ήδη ξεκίνησαν τα προβλήματα στα σχολεία από την ύπουλη μάστιγα του κορωνοϊού

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ως γνωστόν, η περασμένη Δευτέρα ήταν η ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, μιας σχολικής χρονιάς αλλόκοτης, πρωτόγνωρης, προσαρμοσμένης σε νέα δεδομένα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα κυριαρχούσε (συνεχίζεται και στις μέρες μας) η αγωνία, ο δισταγμός, ο φόβος και η αβεβαιότητα για το άγνωστο που καλούνται να αντιμετωπίσουν και όχι μόνο στους μικρούς μαθητές που τώρα αρχίζουν το σχολείο.

Σε αυτό το κλίμα συνετέλεσε φυσικά το Υπουργείο Παιδείας, που για άλλη μια φορά, στάθηκε κατώτερο των περιστάσεων και αυτό γιατί έχει διοχετεύσει ήδη στα σχολεία ένα πνεύμα τρόμου, εκφοβισμού και απολυταρχισμού. Εξακολουθούν να αυτοαναιρούνται, καθώς από τη μία επικαλούνται τη φοβερή πανδημία του κορωνοϊού, εφαρμόζοντας τακτικές μεσαίωνα και ανελεύθερων καθεστώτων. Από την άλλη, αποφασίζουν την κανονική έναρξη των σχολείων με τον πλήρη αριθμό των μαθητών ανά τάξη, χωρίς να προχωρήσουν στη δημιουργία μικρότερων τμημάτων, ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός μέσα στις σχολικές αίθουσες. Επιβάλλουν τις μάσκες που τους κοστίζουν ελάχιστα έως καθόλου, αντί να προσλάβουν εκπαιδευτικούς και να γίνει μια προσαρμογή των τάξεων και των μαθημάτων.

Και αν αυτά τα προβλήματα αφορούν το γενικότερο μαθητικό πληθυσμό της χώρας μας, σε κάποιες περιοχές, οι δυσκολίες ξεκίνησαν νωρίτερα και εντονότερα. Η σχολική χρονιά φέτος δεν άρχισε την ίδια ημέρα για όλους τους μαθητές των σχολείων της ελληνικής επικράτειας, καθώς οι έκτακτες συνθήκες επέβαλλαν αλλαγή αυτού του προγράμματος. Έτσι, διαβάζουμε σε δημοσίευμα ότι αναστάλθηκε το άνοιγμα των σχολείων του Νομού Πέλλας.

Σε αυτήν την απόφαση κατέληξαν οι τέσσερις Δήμαρχοι του Νομού Πέλλας, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού στον εν λόγω Νομό. Ομόφωνα οι Δήμαρχοι κατέληξαν σε αυτήν την απόφαση, όχι μόνο λόγω των αυξημένων κρουσμάτων, αλλά και λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων που τους έχουν επιβληθεί. Αυτό το καθεστώς θα ισχύσει μέχρι και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα συνεδριάσουν εκ νέου οι Δήμαρχοι και θα αξιολογήσουν τα νέα δεδομένα, ώστε να αποφασίσουν για τα περαιτέρω.

Ήταν αναμενόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο αφού όπως ανακοινώθηκε πριν από δύο ημέρες και πληροφορηθήκαμε από σχετική ανάρτηση, παρατηρήθηκε στο Νομό της Πέλλας, μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, θεώρησαν επιβεβλημένο, να εκδώσουν έκτακτα μέτρα, όπως: απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12 τη νύχτα, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς, αλλά και εξωτερικούς χώρους, απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης άνω των εννέα ατόμων κ.α. Αυτά τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν για δεκατέσσερις μέρες, έως 25-09-2020.

Παρόμοια κατάσταση έχουν αντιμετώπησαν και οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στο νησί της Μυτιλήνης, όπως διαβάζουμε σε σχετική ανάρτηση. Εκεί η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης αποφάσισε να μην ανοίξουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έως και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου.

Στη Μυτιλήνη ανακοινώθηκε αυτή η απόφαση όχι λόγω επιβολής έκτακτων μέτρων στο νησί, όπως έγινε στο Νομό της Πέλλας, αλλά λόγω του τεράστιου προβλήματος που έχει δημιουργηθεί μετά την καταστροφή του ΚΥΤ Μόριας. Εκτός του ότι επιβεβαιώθηκαν πολλά κρούσματα μεταξύ των μεταναστών, αυτοί κυκλοφορούν στους δρόμους της Μυτιλήνης ανεξέλεγκτοι και ανενόχλητοι. Εύλογο ήταν να αντιδράσουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του νησιού και να πιέσουν για τη λήψη αυτής της απόφασης. 

Πόσο ακόμα θα καταπλακώνουν τους κατοίκους αυτού του νησιού, η ανελέητη και ανάλγητη συμπεριφορά της κυβέρνησης σε σχέση με τους παράνομους μετανάστες που έχει εγκαταστήσει στο νησί; Δεν αποτελούν μόνο υγειονομική βόμβα για τους ίδιους τους κατοίκους του νησιού και τα παιδιά τους, αλλά είναι και επικίνδυνοι για την ασφάλειά τους. Επιβεβλημένη ήταν συνεπώς, και ολόσωστη η πίεση που άσκησαν οι γονείς στη Δημοτική Αρχή να αναβάλλει την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Αυτά όλα που ζούμε αποτελούν την τρεπτότητα των φυσικών πραγμάτων. Επίσης συνειδητοποιούμε μέσα από όλα αυτά, ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο σε αυτήν τη ζωή. Έχουμε χρέος να γίνουμε πιο σοφοί, πιο συνετοί και αυτό να διδάξουμε με το παράδειγμά μας κυρίως στα παιδιά μας. Οι καταστάσεις γύρω μας, μας πιέζουν να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα στη ζωή μας. Οι δυσκολίες δεν είναι μόνο και απόλυτα κακές, αλλά συχνά μας προφυλάσσουν από ένα μεγαλύτερο κακό. Επίσης μας διδάσκουν, μας συνετίζουν, πράγμα το οποίο δεν μπορεί να καταφέρει η καλοπέραση και η ευμάρεια. Εκεί στη δυσκολία θα μπορέσουμε να βρούμε αυτό που χάσαμε ως λαός και ως έθνος. Και αυτό είναι η βαθιά μας πίστη στον μόνο αληθινό Θεό που σώζει, στον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Αν όλα είναι τρεπτά και ευμετάβλητα, υπάρχει μια σταθερή αναλλοίωτη Αλήθεια και αυτή είναι η αγάπη του Θεού μας για τα πλάσματά του, για όλους εμάς. Αυτήν την Αγάπη εμείς την αρνηθήκαμε, γι’ αυτό βιώνουμε αυτές τις οδύνες. Ας μην αργήσουμε να την αναζητήσουμε, αν θέλουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας και για εμάς.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ο Κορωνοϊός κρατάει “βούρδουλα” και διώχνει από το μάθημα τους μαθητές που δε φορούν μάσκα!
Γιατί τόσος φόβος; Απλός είναι ο τρόπος
Ακραία πρόταση της ειδικής επιτροπής: Υποχρεωτική παντού η μάσκα εκτός σπιτιού
Στοχοποιούνται τα παιδιά μας – Αντίδραση γονέων στην υποχρεωτική εφαρμογή της μάσκας στα σχολεία
Και οι 12 ήταν υπέροχοι (12 γιατροί μιλούν για τα μέτρα κατά του Covid-19)
Η μάσκα του Φαρισαίου υποκριτού – σύγχρονη μάσκα κορωνοϊού
Ο Αγιασμός του μασκαρά
Από τα 12 έτη το όριο προσαρμογής προς τους ενήλικες στη χρήση της μάσκας
Σοβαρότατος ο κίνδυνος τουλάχιστον για τα παιδιά, όταν φορούν τη μάσκα
Δεν πρέπει να φοράνε μάσκες οι υγιείς ενήλικες, ούτε τα υγιή παιδιά
Η παράνοια στην Ταϊλάνδη
Οι μάσκες προσώπου πόσο επικίνδυνες μπορεί να είναι;
Υποχρεωτικά η μάσκα-υποχρεωτικά και το εμβόλιο;
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ: Κρύβουν την θεραπεία του κορωνοιού για να προωθήσουν τα σκοτεινά σχέδιά τους!!

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.