Επικαιρότητα

Ανατροπή του προγράμματος του Πατριάρχη στο Άγιον Όρος

εικόνα άρθρου: Ανατροπή του προγράμματος του Πατριάρχη στο Άγιον Όρος

Την πλήρη ανατροπή του προγράμματος της προσεχούς επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Άγιον Όρος αποφάσισε η Ιερά Κοινότητα.

Μετά τις πληροφορίες για παρουσία Ουκρανών επισκόπων στη Μονή Ξενοφώντος, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη, η πλειοψηφία των Αγιορειτικών Μονών στην Ιερά Κοινότητα αποφάσισε η υποδοχή του Πατριάρχη να μη γίνει στη Μονή Ξενοφώντος, όπως αρχικά είχε προγραμματισθεί, αλλά στις Καρυές. Ταυτόχρονα έστειλε Εγκύκλιο στις 20 Ι. Μονές.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο έδωσε πρόσφατα την άδεια στον «Αρχιεπίσκοπο» Θεόδωρο της «Εκκλησίας» του Επιφάνιου να επισκεφθεί το Άγιον Όρος.
Εκείνες τις μέρες (17 – 19 Οκτωβρίου), όπως έγινε γνωστό, επισκέπτεται «τυχαία» το Άγιον Όρος ο Αμερικανός Πρόξενος της Θεσσαλονίκης.

Κανένας δεν γνωρίζει ποιους ακόμα έχει καλέσει η Μονή Ξενοφώντος, ώστε να επισημοποιήσει το γεγονός.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.