Επικαιρότητα

Ανέχεται, λέει, ο σχισματικός τον κανονικό! “Δώσε θάρρος στον χωριάτη…”

εικόνα άρθρου: Ανέχεται, λέει, ο σχισματικός τον κανονικό! “Δώσε θάρρος στον χωριάτη…”

έρχεται σήμερα με απύθμενο θράσος να δηλώνει ότι «ανέχεται» την αναγνωρισμένη παγκόσμια Κανονική Εκκλησία που έχει ιστορία αιώνων.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com από το oukraniko.blogspot.com το ακόλουθο άρθρο, το οποίο δημοσιεύουμε κατόπιν της σχετικής γραπτής άδειας της διαχειρίσεως της Ιστοσελίδας.


Σεργκέι (Επιφάνιος) Ντουμένκο: Ανέχομαι προσωρινά τον Ονούφριο και την Εκκλησία του, αλλά θα έρθει η ώρα»

Ο Σεργκέι (Επιφάνιος) Ντουμένκο σε συνέντευξή του στο “Direct” εξέφρασε την πεποίθηση, ότι η Ουκρανία είναι το κανονικό έδαφος της «Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας» και ότι η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Ονουφρίου γίνεται ανεκτή και παραμένει στη χώρα προσωρινά.

Είναι πρωτοφανές στα Πανορθόδοξα χρονικά ένας λαϊκός, ο οποίος, χωρίς κανονική χειροτονία, χωρίς την αναγνώριση της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας και που με μόνο με μία υπηρεσιακή Φαναριώτικη απόφαση ονομάστηκε Μητροπολίτης, έρχεται σήμερα με απύθμενο θράσος να δηλώνει ότι «ανέχεται» την αναγνωρισμένη παγκόσμια Κανονική Εκκλησία που έχει ιστορία αιώνων.

Τα περί «ανοχής» της κανονικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο έδαφος της Ουκρανίας, είναι υποβολιμαία καθώς αναφέρθηκαν πρώτα από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο σε επιστολή του προς την Ουκρανική «Tserkvarium». Ο Ντουμένκο ουσιαστικά επαναλαμβάνει αυτές τις ανιστόρητες εκφράσεις, οι οποίες όμως αποτελούν μέρος ενός πολύ καλά οργανωμένου σχεδίου εξόντωσης των Ορθοδόξων της Ουκρανίας. Το επόμενο βήμα όπως έχει γράψει το oukraniko θα είναι το Φανάρι να καταδικάσει ως σφετεριστή της ονομασίας του Εκκλησιαστικού Θρόνου της Ουκρανίας άρα και ως σχισματικό, τον Μητροπολίτη Ονούφριο και τα εκατομμύρια πιστών της Εκκλησίας του.

Η μακραίωνη παρουσία και παράδοση της κανονικής Εκκλησίας στην Ουκρανία υπό τον Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Ονούφριο, έχει αντέξει πολλούς και πολυποίκιλους διωγμούς. Τις τελευταίες δεκαετίες οι μεγάλοι διωγμοί που πραγματοποίησαν οι Ρωμαιοκαθολικοί Ουνίτες και οι Ορθόδοξοι σχισματικοί και αναθεματισμένοι, με την ανοχή και βοήθεια των αρχών, δεν κατάφεραν να κλονίσουν αυτό το οικοδόμημα και οι πραγματικοί Ορθόδοξοι παρέμειναν πιστοί στις πατρογονικές τους πνευματικές ρίζες.

Όμως εδώ και δύο χρόνια προελαύνει ο νέος μεγάλος διωγμός με κύριους ενορχηστρωτές τον Ποροσένκο και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και υποκινητές, όπως οι ίδιοι έχουν δηλώσει, πολιτικούς της πέραν του Ατλαντικού δύναμης. Ναοί κτισμένοι με κόπο και έξοδα των Ορθοδόξων πιστών, βανδαλίζονται και καταπατώνται από περίεργα εθνικιστικά στοιχεία άσχετα με την Εκκλησία. Αρχιερείς καθυβρίζονται, ιερείς με τις οικογένειές τους διώκονται από τα εκκλησιαστικά πρεσβυτέρια, πιστοί ξυλοκοπούνται και τραυματίζονται.

Ο νέος πρωτοφανής διωγμός των Ουκρανών Ορθοδόξων έχει την υπογραφή του ηθικού αυτουργού. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι αρχιερείς που υπέγραψαν το χαρτί που ονόμασαν «Τόμο Αυτοκεφαλίας» και το οποίο  δεν έχει καμία ισχύ για την Ορθοδοξία και που είναι η σημαία των διωκτών, έχουν την απόλυτη ευθύνη για τον πόνο και τα δάκρυα που προκάλεσαν και προκαλούν στους αδελφούς μας Ορθοδόξους της Ουκρανίας.

Απάντηση στα όσα ισχυρίστηκε ο σχισματικός Σεργκέι Ντουμένκο έδωσε ο πρωθιερέας Νικόλαος Ντανιλιέβιτς με δήλωσή του στο spzh.news με τίτλο “Θράσος, ψέμα και χειραγώγηση του Σεργκέι Ντουμένκο”: «ο Ντουμένκο παραμόρφωσε εντελώς την πραγματικότητα. Ο Σεργκέι υπήρξε μέρος της διάσπασης και του σχίσματος επί δεκαετίες, ως μέλος του «Πατριαρχείου του Κιέβου» του Φιλαρέτου, εντός του κανονικού εδάφους της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Τώρα οι ίδιοι άνθρωποι, με άλλο όνομα ως «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, με τη βοήθεια των εγκληματικών ενεργειών του Φαναρίου, «λειτουργούν» στο κανονικό έδαφος του νόμιμου Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία υπήρχε και υπάρχει εδώ στην Ουκρανία όλα αυτά τα χρόνια, επί δεκαετίες και αιώνες. Τα γυρίζουν όλα ανάποδα και γνωρίζουν πολύ καλά πως να διαστρέφουν την αλήθεια με αλαζονεία και ψέματα».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ο σχισματικός Μητροπολίτης Κίεβου Επιφάνιος βεβαιώνει για την αναγνώρισή του από πολλές Εκκλησίες. Η προδοσία συνεχίζεται…
– Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος υποστηρίζει τους σχισματικούς για να αθωώσει τις προδοτικές ενέργειές του
– Ορθή εκκλησιολογική θέση από την Πολωνική Εκκλησία που παραδέχεται πως ο ψευδεπίσκοπος Ουκρανίας Επιφάνιος…
– “Αλλόφρων βομβιστής” των θεμελίων της Ορθοδοξίας ο πατρ. Βαρθολομαίος· θα καταδικάσει τον Ονούφριο ως σφετεριστή και σχισματικό
– Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος με δηλώσεις του στηρίζει τις αρχές της Ορθοδοξίας έναντι του Ουκρανικού κακοκέφαλου
– Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ο δημιουργός του νέου Ουκρανικού Σχίσματος [ΒΙΝΤΕΟ]
– Πως κατηγορεί ο Τζέφρυ Πάϊατ την Ρωσική Εκκλησία ότι διχάζει την Παγκόσμια Ορθοδοξία!
– Θύελλα αντιδράσεων! Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αναγνωρίζει την Ψευδοεκκλησία της Ουκρανίας αντορθόδοξα, αντισυνοδικά και αυθαίρετα

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Η Αλβανία ψηφίζει νόμο για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, γυρνώντας την πλάτη στις θρησκείες

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα προωθεί στη Βουλή της γείτονος όρος ψήφιση, μέσω της Υπουργού παιδείας, χωρίς τη συμμετοχή στη διαβούλευση εκπροσώπων των πέντε επίσημων θρησκειών της χώρας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.