Επικαιρότητα

Ανεπιθύμητα πρόσωπα οι εχθροί της Αναστάσεως, Δελτίο Τύπου του ΟΧΣ Άγ. Ιωσήφ ο Ησυχαστής

α. τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό της Ελλάδας,
β. τη Νίκη Κεραμέως, Υπουργό Παιδείας,
γ. τον Ιερώνυμο, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών.

Ἐπιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ Ο ΗΣΥΧΑΣΤΗΣ
Μοναστηρίου 183, ΤΚ 54627, 
Θεσσαλονίκη Τηλ. 2310515786 

Θεσσαλονίκη,15-4-20


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανεπιθύμητα πρόσωπα οι εχθροί της Αναστάσεως

Το φετινό Πάσχα δε μοιάζει με κανένα άλλο στην ιστορία του Έθνους και της Εκκλησίας μας. Με αφορμή τη νόσο του κορονοϊού, η άθεη και αντίχριστη πολιτεία, όπως την κατάντησε η όσμωση της ελληνικής άρχουσας τάξης με τις μασονικές στοές και τα υλιστικά ιδεολογήματα και η άπιστη εκκλησιαστική ηγεσία έκλεισαν τους ναούς και απαγόρευσαν τον εορτασμό της Λαμπροφόρου Αναστάσεως.

Ο πιστός λαός μέσα σε νέφος λογισμών δεν ξέρει ποιον να πιστέψει. Τη συνείδησή του που τον ελέγχει για την απαγόρευση του εορτασμού του Πάσχα ή τα ΜΜΕ, το πιό διαβλητό και ελεγχόμενο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, που στηρίζουν αναφανδόν την πολιτική και εκκλησιαστική ηγεσία και συκοφαντούν μέχρι εξοντώσεως όποιον ιερέα αντιδρά με λόγια ή έργα στην απαγόρευση της Λατρείας; Η κατανόηση της φαινομενικά μπερδεμένης πραγματικότητας απαιτεί αγιοπνευματικά κριτήρια. Φρονούμε ότι οι δημόσιες τοποθετήσεις του π. Θεοδώρου Ζήση, του π. Νικολάου Μανώλη και του μοναχού Σεραφείμ Ζήση στην ιστοσελίδα της Κατάνυξης ξεκαθαρίζουν απόλυτα το ομιχλώδες τοπίο. Προτρέπουμε, λοιπόν, όλους τους εν Χριστώ αδελφούς μας να αναζητήσουν στους πατέρες αυτούς απάντηση στο πώς θα εορτάσουμε φέτος το Πάσχα, αλλά και καθοδήγηση στα τραγικά πνευματικά αδιέξοδα που μας οδήγησε μια Εκκλησία υποταγμένη στο Κράτος, στον Οικουμενισμό, στο Κολυμπάρι κ.ο.κ.

Από την πλευρά μας, ως Διοικητικό Συμβούλιο του Ορθόδοξου Χριστιανικού Συλλόγου “Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής”, επιλέξαμε ομόφωνα να τοποθετηθούμε με τον εξής συμβολικό τρόπο:

Κηρύσσουμε ως ανεπιθύμητα πρόσωπα στο Σύλλογό μας τους κύριους υπεύθυνους για τον τωρινό διωγμό της Εκκλησίας:

α. τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό της Ελλάδας, 
β. τη Νίκη Κεραμέως, Υπουργό Παιδείας,
γ. τον Ιερώνυμο, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών.

Η ανωτέρω απόφαση του ΔΣ θα τεθεί προς έγκριση στην επόμενη Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου.

Εμείς, ως ορθόδοξοι χριστιανοί απόγονοι χριστιανών των κατακομβών, σε πείσμα των ανωτέρω προσώπων θα συμμετάσχουμε και φέτος μυστικά στο θείο Πάθος και θα βιώσουμε και φέτος την απολυτρωτική χαρά της Αναστάσεως.

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος                                                                           Ο γραμματέας

Χρήστος Γαλατάς                                                            Δήμος Σερκελίδης

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.