Ελένη Παπασταματάκη

Ανεπιθύμητος για την Ομογένεια ο Ελπιδοφόρος. Το Καταστατικό άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

εικόνα άρθρου: Ανεπιθύμητος για την Ομογένεια ο Ελπιδοφόρος. Το Καταστατικό άνοιξε τον ασκό του Αιόλου
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη

Σκληρή κριτική στην αρχομανία του Ελπιδοφόρου από το ποίμνιο της Μητρόπολης Σικάγου


Σαν αυτοσχέδια ωρολογιακή βόμβα ο Αμερικής Ελπιδοφόρος περιφέρεται και όπου σταθεί προκαλεί εκρήξεις και καταστροφές. Κοντεύει να ξεπεράσει και τον μέντορά του στις πνευματικές εκτροπές. Είναι και άγαρμπος και αδυνατεί να καλύψει την αρχομανία και φιλοδοξία του.

Άρχισε να τον ξερνάει ο τόπος της ποιμαντορίας του… Η ελληνική ομογένεια, ως φαίνεται, έκανε πολλή υπομονή. Αν μιλήσουμε δε, για τους αδελφούς μας Ορθοδόξους που δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην πνευματική δολιοφθορά που προκαλεί ο οικουμενιστής αρχιεπίσκοπος Αμερικής, αυτοί προσεύχονται να απομακρυνθεί το συντομότερο!

Μετά από τα καμώματα του και τις πονηρές προθέσεις για αλλαγή του Καταστατικού Χάρτη της Αρχιεπισκοπής, έχει ξεσπάσει ένα τσουνάμι αντιδράσεων. Πιο πρόσφατα, στις 21 Ιουλίου 2023, τα μέλη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητρόπολης Σικάγου απέστειλαν επιστολή προς τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο ζητώντας του να σταματήσει τη διαίρεση και καταστροφή της Εκκλησίας της Αμερικής. [1]

Στην επιστολή τους γράφουν τα εξής «Σας γράφουμε ως μέλη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, που έχουμε κανονικώς εκλεγεί ή διορισθεί ως ηγέτες της αγαπητής μας Ελληνικής Ορθόδοξης Μητρόπολης Σικάγου… Σας γράφουμε ομαδικώς με την ιδιότητά μας ως αντιπροσώπων προκειμένου να σας προτρέψουμε δυνατά να εγκαταλείψετε την πρότασή σας για την ολική τροποποίηση του Καταστατικού της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής».

Δεν μασάνε τα λόγια τους αλλά ξεκάθαρα του διαμηνύουν να εγκαταλείψει την προτεινόμενη τροποποίηση του Καταστατικού, η οποία είναι άκρως ανησυχητική, και μάλιστα είναι ακατάλληλος ο τρόπος που επέλεξε να την παρουσιάσει.

Το μπούμερανγκ του Ελπιδοφόρου

Οι λαϊκοί του Σικάγου δείχνουν στον Ελπιδοφόρο τον λάκκο που άνοιξε και τώρα πέφτει ο ίδιος μέσα. Αποκαλύπτουν ότι με την κίνησή του αυτή απορρίπτει τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τις αποφάσεις του. Τα ανομολόγητα του Βαρθολομαίου εκ στόματος λαϊκών του Σικάγου.

«Οι δημόσιες δηλώσεις σας αναμφίβολα εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά για την νομιμότητα των αποφάσεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Έχετε δηλώσει δημοσίως πως το Καταστατικό του 2003 εμπεριέχει “αντικανονικά” στοιχεία, ουσιαστικά πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο ενέκρινε και θεσμοθέτησε μία κανονική ανωμαλία την οποία τώρα έπειτα από είκοσι πέντε χρόνια “πρέπει” να διορθωθεί. Απορούμε εάν έχετε αναλογισθεί τι σοβαρά και εκτεταμένα προηγούμενα τέτοιες δημόσιες δηλώσεις μπορούν να δημιουργήσουν για την Αρχιεπισκοπή και την Μητέρα μας Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο».

Τι γίνεται τελικά με τον Ελπιδοφόρο Λαμπρινιάδη; Εκίνησε την πτέρνα κατά του ευεργέτη;

Του καταλόγισαν επίσης την ευθύνη του σκανδαλισμού του ποιμνίου αφού αυτή του η απόφαση γεννά μέσα τους απιστία και αμφιβολίες ως προς τις αποφάσεις του Οικουμενικού Θρόνου.

«Μας λέτε, δηλαδή, να πιστέψουμε ότι το Άγιο Πνεύμα δεν ήταν παρών κατά την διαδικασία η οποία μεσουρανούσε στην υιοθέτηση του Καταστατικού του 2003; Εάν δεχθούμε τους ισχυρισμούς σας ως αληθείς πώς μπορούμε να τους συμβιβάσουμε με άλλες αποφάσεις της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου; Δεν θα εκπλαγούμε εάν οι άνθρωποι ανά τη χώρα αρχίσουν να σκέπτονται το πνεύμα των δικών σας λόγων και να αμφιβάλλουν και άλλες συνοδικές αποφάσεις».

Και φτάνουν στο προκείμενο που δεν είναι άλλο από το «ζεστό χρήμα» των Μητροπόλεων. «Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι η αναπάντητη ερώτηση τί θα γίνουν τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία των Μητροπόλεων και των κοινοτήτων του δικού σας οράματος; Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία θα απορροφηθούν και θα ελέγχονται από την Αρχιεπισκοπή; Θα ρευστοποιηθούν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία για χρήση ως ρευστό χρήμα για την δύσκολη οικονομική κατάσταση της Αρχιεπισκοπής; Οι κληρικοί και οι λαϊκοί θα έχουν λόγο σ’ αυτές τις αποφάσεις;».

Δεν παραλείπουν στην επιστολή τους να του επιρρίψουν ευθύνες για αδιαφάνεια και κρυφές τροποποιήσεις του Καταστατικού προς όφελος της Αρχιεπισκοπής και εις βάρος των Μητροπόλεων.

Περαίνοντας αυτήν τη θαρραλέα και τολμηρή επιστολή τα μέλη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου του Σικάγου εύχονται στον Αρχιεπίσκοπό τους να μην εξοστρακίζει καθέναν που διαφωνεί μαζί του, υπονοώντας φυσικά την τιμωρία του Μητροπολίτη Βοστώνης και Νέας Ιερσέης νυν Μητροπολίτη Σάρδεων.

Το σχόλιο το δικό μας πάνω σε αυτήν την αξιόλογη επιστολή του ποιμνίου είναι, ότι ευχόμαστε τέτοιες επιστολές να γράφονταν προς τον Αμερικής Ελπιδοφόρο και να τον καταλόγιζαν ευθύνες για όλες τις φορές που εξέπεσε της αποστολής του. Θα ήταν ευχής έργον τέτοιες επιστολές ελεγκτικές να ελάμβανε ο Ελπιδοφόρος Λαμπρινιάδης για όλα τα βλάσφημα και αιρετικά έχει πράξει μέχρι και σήμερα και συνεχίζει. Να υπερασπίζονται οι πιστοί τα δίκαια των Μητροπόλεών τους και των ενοριών τους, αλλά πάνω και πρώτα απ’ όλα να υπερασπίζονται την Αλήθεια του Χριστού μας!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧΙ

Δείτε σχετικά:
Φάκελος Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Ζητείται αντίδοτο
Project Elpidoforos: Το εκλεκτό παιδί του Βαρθολομαίου με τις μεγάλες φιλοδοξίες
Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Δίχως Καταστατικό Χάρτη για 2,5 χρόνια

Σχετικά άρθρα

Ο Ελπιδοφόρος και τα κροκοδείλια δάκρυα, επεισόδιο δυο

του Ευάγγελου Κωνσταντίνου. «…ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και καλεί όλους να προσευχηθούμε θερμά, ώστε το ιερό αυτό σύμβολο της Ορθοδοξίας, με τον εκπληκτικό τρούλο του, να γίνει ξανά χώρος φιλόξενος για όλους τους ανθρώπους.»

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.